Copy

Voor je de eerste nieuwsbrief:

 

We kijken terug op 2018/2019

En kijken vooruit naar 2019/2020

StichtingStoerWinterweken 


heeft een enerverend jaar achter de rug. Na afloop van de reizen in 2018 gaven ‘Stichting Stoer Winterweken’-oprichtster Froukje en haar man Syb Tilstra te kennen dat zij wilden stoppen met hun taken binnen het bestuur. Daardoor moest er gekeken worden óf en hoe we het unieke Stoer-concept voort konden zetten. Gelukkig hebben we kans gezien een nieuw en enthousiast bestuur te vormen en zijn de taken opnieuw verdeeld. We zijn dan ook erg blij en trots dat we, dankzij de grote inzet van het nieuwe bestuur, al onze vrijwilligers én onze trouwe en enkele nieuwe sponsoren StichtingStoerWinterweken hebben kunnen laten voortbestaan!


 

Inmiddels zijn de reizen van 2019 geweest.en kunnen we terug kijken op een prima seizoen. De eerste reis was zowel in letterlijke (weer) als wel figuurlijke (organisatie) zin onstuimig. In de week voor vertrek kwamen er allerlei verontrustende berichten vanuit de media met betrekking tot de weersituatie in Duitsland en Oostenrijk. Door extreem veel sneeuwval raakten sommige delen van Oostenrijk en zuid-Duitsland moeilijk bereikbaar of zelfs afgesloten. Op dergelijke momenten blijkt dan wel weer hoe belangrijk onze goede contacten met de lokale contactpersonen als wel met de vervoerder zijn. We konden gelukkig in goed overleg besluiten dat het verantwoord was om de reis door te laten gaan. Uiteindelijk hebben we een voorspoedige (maar regenachtige) heenreis gehad, met alleen in Oostenrijk de nodige sneeuwval. De eerste 2 skidagen waren helaas te stormachtig om de berg op te kunnen gaan, maar we hebben genoten van een alternatief programma op de flink besneeuwde oefenpiste naast ons appartementscomplex.

En toen na deze eerste 2 skidagen de storm was gaan liggen, hebben we volop kunnen genieten van een adembenemend mooi Oostenrijk.
 


De reis in maart was in de aanloop naar het vertrek bijzonder: Een flink aantal vrijwilligers heeft tot zeer kort voor vertrek af moeten zeggen. Gelukkig hebben we een beroep kunnen doen op een aantal vrijwilligers die we eerst op de reserve lijst hadden moeten zetten. Daarnaast kwamen er op het allerlaatste moment nog een paar nieuwe vrijwilligers bij. En dat was dusdanig last-minute dat er één was die letterlijk op de dag van (zeer vroeg) vertrek haar uitgeleende skibroek bij zichzelf voor de deur heeft laten zetten en op deze manier toch nog een skibroek had. Petje af voor de inzet van onze vrijwilligers!

We kunnen concluderen dat we terug kunnen kijken op een enerverend maar succesvol reisseizoen en hebben nu al weer zin in het seizoen 2019-2020!


 

Vooruitkijken naar 2019-2020


Stoer zit natuurlijk niet stil! We zijn inmiddels al weer druk met de organisatie van de reizen voor 2020 (gepland in week 3 en week 12 2020), een trainingsdag voor onze begeleiders en vrijwilligers en onze taken bij de diverse evenementen. We hopen ook komend jaar weer te kunnen rekenen op onze trouwe sponsoren, vrijwilligers, begeleiders en natuurlijk deelnemers.

De inschrijving gaat binnenkort weer open dus hou de site, de socialmedia en je mail in de gaten zodat je niet achter het net vist.

 
Naar onze website
Copyright © 2019 Stoerwinterweken, All rights reserved.


Wil je de manier waarop je deze mail ontvangt?
Dan kun je instellingen wijzigen  of verwijderen van mailing lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp