Copy
View this email in your browser
View this email in your browser

Välkommen till Borg Owillis nyhetsbrev BO Debrief! Du får det här mailet av oss för att vi gillar dig eller för att du har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev och kanske gillar oss. BO Debrief ska alltid var matat med spännande trender, framåtlutande spaningar och fungera som ett slags finger i luften där vi försöker peka åt vilket håll världen är på väg inom media, kommunikation och tech.  

Kort och gott vill vi att du ska få med dig spaningar och nyheter när vi dammsuger internet och sätter dem i en kontext som är intressant för både oss och er. BO Debrief kommer ut en gång i månaden. Låt oss köra igång vårt fjärde nyhetsbrev!

I veckans BO Debrief:
– Från underdog till Gasellbolag
– Renegades, podduon vi bara kunde drömma om
– Fotbollsdomarnas revansch
– Fem spaningar du bör ha koll på

I en pandemidrabbad byråvärld har Borg Owilli trots allt stått stadigt. Faktum är att 2020 var det bästa året i bolagets historia och baserat på 2019 årsredovisning kammar Borg Owilli hem utmärkelsen som ett av Sveriges snabbast växande företag – Di Gasell.

Historien om Borg Owilli börjar för fem år sedan i en trång, liten skrubb med bara tre medarbetare. Sedan dess har bolaget vuxit i raketfart och slår idag försäljningsrekord efter försäljningsrekord, har ett femtiotal anställda och jobbar med jättar som bland annat Klarna och Essity.

– Vi har gjort en intensiv resa på fem år. Från ett litet kontor på en frisörsalong till där vi är idag är en häftig upplevelse. Jag tror det grundar sig i att vi har varit orädda hela tiden, jobbat hårt och alltid tagit för oss, säger David Borg, medgrundare Borg Owilli.

Prestigefull utmärkelse representerar hårt slit
Baserat på bolagets bokslut för 2019 tog Borg Owilli emot Dagens Industris prestigefulla entreprenörsutmärkelse Di Gasell under förra året.

– Att ta emot utmärkelsen under ett år som präglats av en pågående pandemi sätter saker i perspektiv. Det har varit tufft för väldigt många företag, vilket är viktigt att ha i åtanke. Vägen till där vi befinner oss idag har inte varit rak utan vi har stött på flera motgångar. 2019 var ett tufft år för oss med bland annat felsatsningar, men vi har bevisat att vi tar oss igenom även tuffa tider och för varje motgång har vi lärt oss någonting. Vi har hela tiden förstått vikten av att vara ödmjuka för vad framtiden har att erbjuda. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi har gjort rätt saker under en längre period, säger bolagets vd Mikael Owilli.

Kvalitet och förtroende i fokus 
Byråbranschen är idag starkt konkurrensutsatt och genom utmärkelsen som ett av Sveriges snabbast växande företag bryter Borg Owilli ny mark inom content marketing.

– Det är generellt svårt för byråer att få den här utmärkelsen, så vi är oerhört stolta. Vi har expanderat organiskt hela vägen och flera av våra kunder har vuxit med oss sedan start vilket gjort att vi har knutit starka band och byggt upp ett förtroende. Fokus för oss har alltid varit kvalitet i allt vi producerar. Borg Owilli är ett bolag som vågar satsa och som alltid vill ligga i framkant. Vi skapar värdeskapande innehåll som ligger helt rätt i tiden, säger Mikael Owilli och fortsätter:

– En framgångsfaktor är att vi har attraherat riktigt vassa talanger som arbetar hos oss. Medarbetarna är Borg Owilli och det värnar vi om.

Ett spännande år i sikte
Byrån har höga förhoppningarna för 2021 och är väl rustade efter ett tungt pandemiår i ryggen.

– 2021 är året då vi ska växla upp. Men, vi måste fortsatt ta hänsyn till pandemin och vi tar med oss en hel del erfarenheter och lärdomar från föregående år. Men i det stora hela så är det nästa växel som gäller i år, avslutar Mikael Owilli.

Bruce Springsteen och Barack Obamas podd – nu spänner Spotify podcastmusklerna rejält.


Tidigare i februari släpptes en gigantisk podcast. En större poddduo är svårt att ens fantisera fram. Kanske…Beyonce och Oprah? Nej, detta är minst sagt en grov duo och att man kallar sig för renegaterna är med andra ord helt okej. Med detta visar Spotify att de numera satsar på podcasts och att det är där deras stora business finns. För att förstå helheten måste vi backa tillbaka till sommaren 2020 när Daniel Ek i en intervjun sköt ner musikindustrin och framförallt artister som han tyckte klagade för mycket och borde steppa upp sin produktion. Han sa ungefär “poddskapare släpper en timme varje vecka och ni släpper en platta var tredje år”. Intervjun kan ni läsa här. 

Samtidigt signade Spotify en stor deal med Universal. Det innebär med största sannolikhet att stora etablerade artister får en gräddfil i spellistor och på startsidan och undan knuffas mindre indieartister. Samt att man kommer lägga fokus på poddarna. En mycket bra artikel om detta publicerades på Slate förra veckan.

UEFA har gjort årets hittills bästa contentproduktion.

Fotbollsdomare har det inte enkelt. De står alltid i centrum och har oftast fel. Ett yrke där det är helt omöjligt att göra alla nöjda. Press, hat och bortskämda fotbollsspelare. Fotbollsdomaryrket är inte för alla och det vet vi, men allmänheten har också väldigt lite förståelse för yrket. Därför bestämde sig UEFA för att casha ordentligt för en ganska påkostad contentproduktion om just fotbollsdomare. “Man in the Middle” heter produktionen och finns gratis att se på UEFA.com och på Viaplay som har köpt in serien. Det här är årets häftigaste contentproduktion som absolut är värd din tid, men också något som inspirerar oss på Borg Owilli.

Internationell vinst för "Essential Talks" (och nytt brand)

Borg Owilli prisades som ensam svensk byrå i den internationella tävlingen European Content Awards.

Utmärkelsen gäller projektet "Essential Talks", en podcast som släppts på uppdrag av det globala hälsa- och hygienföretaget Essity. Podcasten, som lanserades under 2020 blev shortlistad i kategorierna "Podcast/ Audio content campaign of the year" och "Best use of data in a content campaign" och tog, i tuff konkurrens, hem utmärkelsen för Europas bästa podcast 2020.

Lyssna på Essential Talks här.

Och när ni ändå är igång: i förra veckan lanserade vi på Borg Owilli även en ny hemsida – clean och fräsch om vi får säga det själva.

Fem snabba tips:


1. Tredjepartscookies i nedsmulat format
Många av er måste ha koll på tredjepartscookies och att det
nu inte längre är detsamma. Vår branschtidning Resumé förklarar vad som har hänt.

2. Qanon och spillorna det lämnar efter sig. 
Vi har skrattat åt Qanon-anhängarna. Men i januari fastnade skrattet i halsen när vi såg hur de målinriktat stormade Capitolium. Det var inte längre bara dumma och ignoranta konversationer på diverse internetforum, utan faktiska människor ute på gatorna. Nu har medierna även börjat belysa tragiska familjeöden i sköljvattnet av rörelsen. Hur familjer splittrats på grund av Qanon och hur folk “ förlorar familjemedlemmar” är återkommande uttryck. Buzzfeed har skrivit om detta. 

3. Skräckens frånvaro under Oscarsgalan
Oscarsgalan har tidigare fått stå i skottgluggen för att ha negligerat både kvinnor och rasifierade. Filmbloggen Little White Lies släppte förra veckan en Youtube-film om hur Oscarsgalan också fryst ut genren skräck. Absolut intressant i Oscars-tider. 

4. LGBTQ i ett kristet USA
Ska du bara se se ett klipp denna vecka är det om hur den kristna juristen och tillika fadern till en transperson rider ut till hennes försvar. 

5. Radiokanaler jorden runt
Vi avslutar med lite mys! Den här fina hemsidan låter dig lyssna på världens alla radiokanaler genom att scrolla runt på jordklotet. När vi hittade den i veckan kände vi oss äntligen som en del av världen, bortom restriktioner och reseförbud.

 

 

LinkedIn
Facebook
Instagram

www.borgowilli.se

Copyright © 2021 Borg & Owilli AB, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp