Copy
View this email in your browser
View this email in your browser

Först och främst vill vi tacka för alla glada mail från många av er och härligt att ni uppskattar våra månadsbrev. Vi tar jättegärna emot feedback på vad ni önskar mer eller kanske mindre utav. Tack!

 

Kort och gott vill vi att du ska få med dig spaningar och nyheter när vi dammsuger internet och sätter dem i en kontext som är intressant för både oss och er. BO Debrief kommer ut en gång i månaden. 

 

I debrief #5:

  • Försäkringsbolaget som tyckte att det var en toppenidé att ge bort designmöbler värda 1000-tals kronor mot att man byter hemförsäkring. 
  • Snart kan du trycka in produktplaceringar i din favoritfilm. 
  • Tiktok-trenden som får kidsen att bli intresserade av litteraturhistoria. 
  • Fem ganska otroliga tips.

 

Försäkringsbolaget som tyckte att det var en toppenidé att ge bort designmöbler värda 1000-tals kronor mot att man byter hemförsäkring.

Försäkringsbolaget Hedvig är en relativ ny aktör på försäkringshimlen och som sannerligen går sin egna väg när det kommer till kommunikation och hur man kan uttrycka sig som ett försäkringsbolag. “Det är bara prylar”-kommunikationen inspireras av en livsstil, vilket skiljer dem från deras ganska stelbenta konkurrenter. Häromveckan gjorde de ett uttag som lyfte mångas blickar som undrade om det verkligen var sant. Tillsammans med inredningsstylisten Linnéa Salmén hade Hedvig handplockat designprylar och byggt upp en popup-store på Grev Turegatan. Dealen var att om du skaffar Hedvig får du plocka med dig en pryl värd tusentals kronor. Vi har pratat med Petter Swanberg, hjärnan bakom idén, som delar med sig av sina tankar om hur man ska verka i en traditionell bransch.

Petter Swanberg är Creative Director på Hedvig och har en bakgrund som Art Director på NORD DDB och Forsman & Bodenfors. För drygt ett år sedan anslöt han sig till Hedvig för att göra om varumärket från grunden.Berätta om Hedvig och Goods.
Hedvig är ett svenskt försäkringsbolag som utmanar branschen genom att erbjuda en digital, enkel och serviceinriktad försäkringsupplevelse. Vi finns just nu i Sverige och Norge, men planerar att expandera ut i Europa inom kort. 

Hedvig Goods är en pop up-butik på Grev Turegatan där vi sålde 100 hemförsäkringar i form av utvalda designmöbler, konst- och inredningsobjekt, alla noggrant utvalda av inrednings-stylisten Linnéa Salmén. 

Hemförsäkring ses idag som något obligatoriskt och tråkigt, medan allt som en hemförsäkring täcker är saker vi är intresserade av. Vi vill flytta Hedvig närmare hem- och inredningsvärlden, och Hedvig Goods var ett första steg i den riktningen.

Varför ge bort designmöbler? Det låter väldigt dyrt? 
Det beror på hur man tänker. Om man jämför Goods och de objekt våra nya medlemmar fick ta med sig hem med andra saker du brukar få när du tecknar en hemförsäkring, dvs reflexvästar eller sadelskydd, var det extremt dyrt. Men om man tänker på Goods som en marknadsföringskampanj så kostade det ungefär lika mycket som att göra något traditionellt.

Vilken var den dyraste möbeln? 
En vikvägg i trä som Linnéa hittade hos en fransk antikhandlare. Tror jag. 

Hur har mottagandet varit? 
Över förväntan! På öppningsdagen var det flera hundra meter kö (med avstånd!). Folk har varit väldigt glada, nyfikna och intresserade, så vi är supernöjda.

Vad blir nästa steg för Goods? 
I måndags, den 19:e april, öppnade vi Hedvig Goods i Oslo. Om det går lika bra som det gick i Sverige så kanske Goods blir ett verktyg vi använder för att lansera på nya marknader i framtiden. Vi får se! 

Ni verkar i en traditionell bransch som uppfattas som kanske stel och svår att vara nyskapande i, har du några tips till andra som kreativt trampar vatten i sin bransch? 
Byt värld. Titta på inte vad konkurrenterna gör, titta på vad helt andra typer av varumärken gör, och fundera på om du kan bygga ditt varumärke på ett annat sätt än det som förväntas inom kategorin. Vi bygger t.ex. Hedvig som ett varumärke som snarare kommer att platsa inom livsstils-kategorin än i försäkrings-kategorin. Det är mycket roligare för alla inblandade. 

Vad inspirerar dig just nu? 
Jag tänker vara Familjen-Bille-Brahe-torsk i exakt en månad till. Sen får det vara nog.

Snart kan du tryck in produktplaceringar i din favoritfilm.

Nu är det flera företag som utvecklat olika tekniker som kan läsa av filmer och trycka in budskap som matchar med scenen. Vad sägs om ett modernt ölmärke som syns på en flaska i klassikern Casablanca? Produktplaceringar är visserligen inget nytt, utan snarare en jätteindustri som däremot är ganska stelbent. Men genom den nya tekniken kan produkterna placeras digitalt och på så vis kan ett svenskt ölmärke dyka upp i Casablanca när filmen visas på den svenska marknaden.  Tekniken kommer också kunna användas för tv-sport, musikvideos och kanske till och med vloggar. Mer om detta kan ni läsa här. Det är ett helt nytt sätt att jobba med annonsering och kan bli en självklarhet för varumärken i framtiden och kan faktiskt vara räddningen för många filmskapare, artister och andra typer av kreatörer. Samtidigt finns det något problematiskt i att kulturen blir en reklampelare.

Tiktok-trenden som får kidsen att bli intresserade av litteraturhistoria 

Det förs en debatt om att dagens ungdomar inte läser tillräckligt med böcker, men på sistone har en Tiktok-trend dykt upp som har öppnat upp ungdomars ögon för skönlitteratur. Trenden heter dark academia och i centrum står kulturell bildning, poesi, en estetik som för tankarna till sekelskiftet samt en del psykisk ohälsa. DN Kultur har skrivit utförligt om fenomenet här.

Vi följer trenden med stort intresse – dels för att den är tilltalande, dels för att se om fenomenet stannar vid ett bildningsposerande eller om kidsen faktiskt plockar upp ett exemplar av Charlotte Brontë på biblioteket. Hursomhelst bör bokhandlare utnyttja tillfället och haka på sociala medier-trenden. Annars kommer vi säga ungefär som Doktor Glas “Bokhandlare, jag förstår dig inte!”.

 

 

Fem ganska otroliga tips:


1. NFTs
Vi räknar med att de flesta av er vet ungefär vad kryptovalutor är, men något som också tagit fart är NFTs. NFTs är digitala tillgångar som ligger i blockkedjor, men till skillnad från en kryptovaluta har varje NFTs ett unikt värde och obrytbara mot en annan NFTs. Man kan beskriva det med att Kanye West gör ett unikt album i form av en NFTs och den som har råd kan då köpa detta album (unik NFTs). Kanske vill en  privatperson äga det unika albumet eller så vill Spotify göra det – plötsligt uppstår en auktion. En tutorial om NFTs förklarar det bra här. Många har menat att detta är framtiden för digitala skapare, men att något har gått sönder på vägen. The Atlantic skriver intressant om det här.


2. Bob Marley har släppt en ny låt.
Sörjer du över att Janis Joplin och Nirvana inte kommer släppa några fler låtar pga döda sen länge? Lugn, det har givetvis AI tagit tag i. Hjälporganisationen Over The Bridge har med hjälp av tekniken räknat ut hur osläppta låtar från 27 club skulle kunna låta. Absolut obehagligt men absolut nödvändigt.

 

3. Livsmedelsföretagens nya webbserie Halloj Kylskåpet.
Borg Owilli har tillsammans med branschorganisationen Livsmedelsföretagen gjort en webbserie för att öka kunskapen om livsmedel och livsmedelsbranschen bland unga vuxna – en viktig målgrupp både som konsumenter och som framtida anställda och företagare. Tillsammans med Edvin Törnblom.

 

4. Will och Jada Pinkett Smiths har byggt ett contentimperium. 
Det här är ganska skruvat men alla som jobbar med content på något sätt bör lära sig av familjen Smith som har byggt ett enormt imperium av content. Det är en fascinerande story som podcasten Trapital berättar om. 

 

Clubhouse, dör långsamt?
Minns ni Clubhouse? Vi skäms lite själva över hur vi skulle vara tidiga på bollen och försöka förstå det nya fenomenet. Nu tappar appen snabbt följare och hela hypen verkar ha avtagit. Läs mer om detta här.

LinkedIn
Facebook
Instagram

www.borgowilli.se

Copyright © 2021 Borg & Owilli AB, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp