Copy
Lees deze nieuwsbrief in de browser voor een optimale leeservaring.

De ontmoeting met de andere

Deze themabrief gaat over internationalisering. Het is één van de activiteiten die we als Greijdanus aandacht geven. En die ook gemakkelijk aandacht krijgt. Want als je naar het buitenland gaat, of een ontmoeting hebt met een school waarin je 30 nationaliteiten tegenkomt, dan doet dat wel iets met je. Dan heb je een belevenis waar mensen naar gaan vragen: ‘Hoe was het in …?’ , als je weer terug bent. En als ouder wordt u met de rekening van een reis geconfronteerd. Het moet dus wel ergens over gaan. We zijn daarom flink bezig om er meer inhoud aan te geven.

Wat maakt het nu zo belangrijk? Inmiddels ben ik bijna 60 jaar. Wat op mij de meeste indruk maakte was de eerste keer dat ik televisie kon kijken, live verslag van de eerste stap op de maan, mijn mobiele telefoon, internet met chat en beeldbellen. De wereld is zo ongelooflijk klein geworden. Alles is binnen handbereik. En er is een andere kant: de mogelijkheden om te reizen zijn ongelooflijk: reistijd en reiskosten zijn een fractie van wat het geweest is. 
Wij ontkomen niet aan ‘heel andere mensen’ met ‘heel andere culturen’. Daar hebben we ons toe te verhouden. Door ons bewust te zijn van onze eigen (voor-)oordelen, door ons te verdiepen in wie de ander is en wat hem of haar beweegt. En als onderdeel daarvan laten we ons inspireren door broeders en zusters die in heel andere omstandigheden willen ‘Schitteren in Zijn licht’. 
Daarom investeren we in internationalisering. Hoe? Daar laten we u in dit digitale tijdschrift, een beetje mee kennis maken.

Martin Jan de Jong
Bestuurder

Waarom internationalisering?

Het wezen van internationalisatie is de ontmoeting met de ander, tien jaar geleden uitgesproken in het Greijdanus Ontmoetingsbeleid. De ander, die een andere religie heeft, een andere geschiedenis, andere cultuur. Door ontmoeten leer je ook jezelf kennen, naar jezelf te kijken, en leer je inclusief en verantwoordelijk te denken en handelen. Greijdanus wil daarom dat naast een in school-geïntegreerde werkwijze, elke leerling het recht heeft om minimaal 6 dagdelen actief betrokken te zijn in het persoonlijk ervaren van internationalisatie.  > Lees meer
"In de week voor de voorjaarsvakantie ben ik met vijf docenten voor een uitwisseling naar de Anita Methodist School in Chennai, India geweest. We hebben hier geholpen op gebieden van ICT, wiskunde en muziek en geleerd over leerlingparticipatie in de school.
Wat het meeste indruk heeft gemaakt is toewijding aan en het vertrouwen op God van de schoolleiding, die samen de school in stand houden." Alene Hooiveld (vwo 5)

Uitwisseling India

Door: Evert Veurink
Vrijdag 8 februari zijn 5 collega’s uit Zwolle en een leerling vertrokken voor een uitwisseling met Anita Methodist school (AMS) in Chennai, India. AMS is een christelijke school met ongeveer 2000 leerlingen waarmee Greijdanus Zwolle uitwisselingsprogramma's heeft gehad.> Lees verder.

Internationalisering Greijdanus Enschede

Door: Erwin Mol
Op Greijdanus Enschede worden er elk schooljaar activiteiten georganiseerd in het kader van internationalisering. De voorbereidingen starten in klas 1, dan gaat de groep onder begeleiding in een door de projecteigenaren voorbereidde excursie op pad naar Amsterdam. > Lees meer

IELC Conferentie Budapest

Door: Klaas Arkema
Op woensdag 27 maart vertrokken 5 medewerkers van Greijdanus naar de IELC conferentie in Budapest. De IELC (International Educational Leadership Conference) conferentie is een tweejaarlijkse leiderschapsconferentie voor leiders van christelijke scholen. Het wordt georganiseerd door de ACSI (Association for Christian Schools International) een wereldwijde organisatie. > Lees verder

Waar komen de leerlingen van Greijdanus? 

Leerlingen van Greijdanus komen op veel verschillende plekken. In het kaartje hieronder kun je zien waar. Klik op de kaart om te vergroten.

Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, dan kunt u via onderstaande gegevens contact met ons opnemen. 

Greijdanus | Campus 5 | 8017 CB Zwolle | 038 - 469 86 20 | onderwijsvisie@greijdanus.nl | www.greijdanus.nl  

Deze online nieuwsbrief is een uitgave van Greijdanus en kwam tot stand met de medewerking van de volgende personen:
Tekst, redactie en foto's: Alene Hooiveld, Clary Dijkstra, Ellen Roerdink, Elisabeth ter Horst, Erwin Mol, Evert Veurink, Klaas Arkema en Martin Jan de Jong.
Eindredactie: Elisabeth ter Horst

Zwolle, maart 2019This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Greijdanus · Campus 5 · Zwolle, Ov 8017CB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp