Copy
View this email in your browser

School en omgeving

De school wordt vaak gezien als een plek waar onderwijs wordt gegeven. Natuurlijk is dat waar. En ik hoop dat dat ook nog lang zo zal blijven. Tegelijk is de school zo langzamerhand nog één van de weinige stabiele plekken in het leven. Gezinnen veranderen, voordeuren zijn niet meer vanzelfsprekend open, de kerk lijkt een keuze, sociale media laten school, de wereld en privé in elkaar overvloeien. De school moet daarom in onze ogen meer zijn dan een plek voor onderwijs. Een veilige plek, een plek van ontmoeting, een plek waar je met je vragen kwijt kunt, een plek waar je je talenten deelt. Zo komen ook (groot-)ouders mee de school in, zo krijgt de omgeving een plek in het leven van de school en de school een plek in de stad of het dorp. Tot zelfs in India. Daarvan vindt u mooie verslagen. En daar doen we graag nog veel meer in. Hebt u een idee? Wilt u zelf iets doen? Kent u iemand? Wilt u graag iets van Greijdanus? Laat het weten!

Martin Jan de Jong
Bestuurder

Allereerste Vriendendag smaakt naar meer

 
Om de leefwereld van hun kleinkinderen beter te begrijpen, uit nieuwsgierigheid naar het onderwijs van vandaag of uit betrokkenheid bij Greijdanus…
Er waren uiteenlopende redenen om naar de Vriendendag te gaan. Wat de aanwezigen deelden is dat we samen een interessante, mooie en gezellige dag hebben beleefd!
 
Martin Jan de Jong nam ons mee in de ontwikkelingen die de school in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Prof. dr. Roel Kuiper schetste het bredere plaatje van die ontwikkeling. Tijdens workshops met docenten en leerlingen, konden we zien wat dit in de klas betekent.
 
Naast interessante inhoud was er ook ruimte voor gezellig samen zijn. Bijvoorbeeld tijdens de heerlijke lunch die de leerlingen van de afdeling Diensten & Producten hadden klaargemaakt of bij de koffiepauze die door de leerlingen van de praktijkroute werd verzorgd. En voor thuis was er een leuke goodiebag gemaakt, om nog even lekker te kunnen nagenieten.
 

Fiets h'm d'r InDia


Op 23 november 's ochtendsvroeg sloten leerlingen van Greijdanus Meppel, na wekenlang actievoeren, een fantastische sponsoractie af! Met de Maak Meer Marathon ‘Fiets h’m d’r InDia’ zamelden ze samen 21.299 euro in voor een landbouw- en gezondheidsproject in Noordoost-India.
> Lees meer

Van konijnen verzorgen tot werken in een stadstuin

Het Greijdanus kiest er bewust voor om de maatschappelijke stage blijvend een plek te geven in het programma. Net als voorgaande jaren gingen daarom meer dan 100 3e jaars VMBO leerlingen van het Greijdanus T(H)3 op maatschappelijke stage (MaS). In kleine groepen gingen leerlingen aan de slag op verschillende locaties die in samenwerking met Zwolle Doet! zijn gevonden.
> Lees meer

Welke acties komen er nog aan

December 2018 | Kerstbazaar voor Vluchtelingenwerk Nederland
Maart 2019 | Nacht van Betekenis: een hele nacht op school voor Red een Kind
Juni 2019 | 4 Engelse Mijl: Hardlopen voor het goede doel
Het hele jaar door | Troeppers: in het kader van de maatschappelijke stage houden leerlingen uit de brugklassen de buurt rondom de school afvalvrij  
Het hele jaar door | Voedselbank: op vrijdagochtend in de oneven weken helpen leerlingen bij het maken van voedselpakketten (ook in het kader van de MaS).

Schitterende feestdagen
en de beste wensen voor 2019!
(klik op de afbeelding)

Open dagen Greijdanus


Zwolle | 30 januari 2019
Hardenberg | 30 januari 2019
Meppel | 25 en 26 januari 2019
Enschede | 1 februari 2019

> Lees meer

Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, 

dan kunt u via onderstaande gegevens contact met ons opnemen. 

Greijdanus | Campus 5 | 8017 CB Zwolle | 038 - 469 86 20 | onderwijsvisie@greijdanus.nl | www.greijdanus.nl  

 

Deze online nieuwsbrief is een uitgave van Greijdanus en 

kwam tot stand met de medewerking van de volgende personen:

Tekst en redactie: Elisabeth ter Horst, Clary Dijkstra, Ellen Roerdink Bart Heijboer en Dick Jim Vreugdenhil
Eindredactie: Elisabeth ter Horst

Zwolle, december 2018This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Greijdanus · Campus 5 · Zwolle, Ov 8017CB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp