Copy

Er zijn deze zomer weer veel mooie dingen gebeurd in Brabant, die Brabant op haar eigen unieke wijze laten zien. Bijzonder, innovatief, warm en menselijk. We delen hier graag een paar van deze verhalen! Wij als team zijn er trots op dat onze brandingsfilm ‘Brabant Region’ is genomineerd voor een Gouden Reiger en zetten hierbij ook graag de, in onze ogen erg coole, film van de TU/e in het zonnetje. Deze nieuwsbrief delen via je eigen social kanalen? Dat kan!

Deel op Facebook Deel op Facebook
Deel op LinkedIn Deel op LinkedIn
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door

Brabant Remembers: 75 jaar bevrijding

75 jaar geleden begon de bevrijding van Nederland. Brabant Remembers vertelt 75 persoonlijke, indringende verhalen over de oorlog en biedt diverse bijzondere manieren om stil te staan bij WOII, met onder meer een dilemma doolhof, speciale fietsroutes, een AR-app en historische colonnes ter herdenking van Operation Market Garden. 

Lees meer

Oss’ kankermedicijn is wereldsucces

Immuuntherapie is een relatief nieuwe behandeloptie tegen kanker. De van oorsprong Osse uitvinding pembrolizumab (merknaam Keytruda®) behoort inmiddels tot de meest voorgeschreven immuuntherapieën - wereldwijd. Uitvinder Andrea van Elsas werkt, inmiddels voor Aduro Biotech Europe op Pivot Park in Oss, aan het nóg succesvoller maken van immuuntherapieën.

Lees meer

Tilburg Geeft: houdbaar voedsel

Tilburg staat voor een sociale, inclusieve stad. Niet voor niks is daar het, inmiddels landelijk succesvolle, Quiet gestart, met onder meer de glossy Quiet500. Ook het benefiet-event Tilburg Geeft past perfect in het Tilburgse DNA: een originele en fijne manier om samen voor meer houdbare producten in voedselpakketten te zorgen.

Lees meer

Brabantse economie in de schijnwerpers

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) zet samen met het Financieele Dagblad (FD) de impact van de Brabantse economie in de schijnwerpers. Met onder andere BNR's Big Five 'van de Brabantse economie' met Roelof Hemme, longreads op de online portal van het FD en podcasts. Check ook het eigen podcastkanaal van de BOM zelf voor, door en met ondernemers!

Lees meer

Het Zunderts Corso is binnenkort dag en nacht te zien op Samsungtelevisies wereldwijd!

Brabant geeft schrijftalenten van eigen bodem een podium met eigen Brabants Boekenweekgeschenk.
 
Uit de Brabant Brand Box

3D food printing: een revolutie in de foodbranche

Fijne kantwerkjes van chocolade, gepersonaliseerde ontwerpen van boter, bouwwerken van groentepuree: met de foodprinters van byFlow maken koks al hun fantasieën eetbaar. 

Verder lezen

Schone energie met één druk op de knop

Als jonge ondernemers hebben Max Aerts en Tijn Swinkels van DENS nog een lange tijd voor zich om hun levenswerk te realiseren: de omslag naar duurzaam energieverbruik versnellen met de inzet van hydrozine (‘mierenzuur’). 

Verder lezen

Bredaas CM.com gaat naar de beurs en wil 100 miljoen euro ophalen

CM.com is een Brabantse multinational in messaging, mobiele betalingen, apps en voice services. En nu gaan ze naar de beurs! Hier het verhaal achter dit succesvolle bedrijf. 

Verder lezen

Pivot Park Oss: de bron voor nieuwe geneesmiddelen

Nieuwe geneesmiddelen? Die komen gewoon uit het Brabantse Oss. In Pivot Park Oss draait namelijk alles om biowetenschap en innovatie in farmacie.

Verder lezen

Felicitaties en awards

Breda is genomineerd voor ‘European Capital of Smart Tourism’.

Fontys wint Delta Advanced Automation Design Contest in China.

Sjoerd Romme (TU/e) krijgt, als eerste Europeaan, oeuvreprijs van Academy of Management.

Lochal Tilburg behoort tot beste vier bilbiotheken van de wereld!

Ook derde wereldtitel is nog 'uniek en speciaal' voor zijspancrosser Etienne Bax.

En Tim Slagboom is voor de derde keer wereldkampioen Stratego!

Veldhovense tieners slepen wereldtitel hiphop binnen.

Boogie Dance uit Bergen op Zoom is wereldkampioen Streetdance!

Een greep uit de laatste Brabant-tweets

Jongerenvertegenwoordiger voor de VN @HajarYagkoubi spreekt de wereld toe! #Brabant http://ow.ly/HOt530pvcFM

Om één front te vormen tegen internetcriminelen wordt morgen in #Eindhoven het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport gestart. #Brabant @MonaKeijzer http://ow.ly/yiyO30pw15X

‘Slimme’ straatverlichting die meet hoe het staat met geluidsoverlast, gladheid en uitstoot van fijnstof, die elektrische auto's kan opladen en opstootjes en vuurwerk kan waarnemen. Meierijstad gaat testen met deze hypermoderne lichtmasten. #Brabant http://ow.ly/tOHR30pv8uE 

“Tilburg is cultureel volop in ontwikkeling. Iedereen praat met elkaar, iedereen steunt elkaar. Er is veel ambitie. Tilburg is in de regio misschien het kleine broertje, maar wel een brutaaltje.” #Brabant https://www.tijd.be/nieuws/archief/tilburg-is-misschien-het-kleine-broertje-maar-wel-een-brutaaltje/10160518.html
 
“We willen een steentje bijdragen aan de samenleving. Scholen verplichten leerlingen om een computer aan te schaffen, maar dat wordt niet vergoed.” Duizend laptops @ASMLcompany naar scholieren uit arme gezinnen. #Brabant http://ow.ly/9ctC30pqCSa
 
BUAS en Howest behoren tot beste game design opleidingen ter wereld. @BuasGames. #Brabant https://control-online.nl/gamesindustrie/2019/09/13/buas-en-howest-behoren-tot-beste-game-design-opleidingen-ter-wereld/
 
“Studenten bestuderen de werking van intelligente systemen zoals zelflerende robots en software die de functies van de mens kan ondersteunen.” Nieuwe opleiding Tilburg University: Cognitive Science and Artificial Intelligence. #Brabant @TilburgU  https://www.bd.nl/tilburg-e-o/nieuwe-opleiding-tilburg-university-cognitive-science-and-artificial-intelligence~a4955a15/

Deel onze nieuwsbrief

Deel op Facebook Deel op Facebook
Deel op LinkedIn Deel op LinkedIn
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
About Brabant
Over Brabant
Copyright © 2019 Provincie Noord-Brabant


Wil je onze nieuwsbrief op een ander adres of helemaal niet meer ontvangen?
Pas je profiel aan of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp