Copy

Kijk! Hier is onze nieuwsbrief ‘nieuwe stijl’.

Nieuw, omdat de Brabant Brand Box online is gegaan. Deze Brand Box is een showcase voor allerlei vernieuwende, inspirerende verhalen over Brabant. Én het is een bron van inspiratie voor iedereen die een positief verhaal over Brabant wil vertellen. Je kunt er de gaafste verhalen gratis downloaden, met prachtige beelden of video’s. Gebruik ze en verspreid ze is het idee! In deze nieuwsbrief zullen wij 6 keer per jaar een aantal verhalen uit de Brand Box met je delen.

Daarnaast belichten we toffe projecten van partners, die allemaal op unieke, Brabantse wijze bijdragen aan het Brabantse imago waarin vernieuwing, samenwerking en beleving de kern vormen.

Ook benieuwd naar de volgende nieuwsbrief? Bevestig dat dan even via deze 
link (of schrijf je uit). Dan klopt onze administratie ook weer volgens de nieuwste privacywetgeving.

Bevestig je aanmelding

Bekijk de Brabant Brand Box direct zelf op www.brabantbrandbox.nl of laat Brenna je meenemen door de site!

Tech Xperience Week was een groot succes

Tien internationale tech-talenten kennis laten maken met top-technologie bedrijven in Brabant, ze het goede Brabantse leven laten ervaren én dit delen via social media, dat was de opzet van de High Tech Experience Week, van 21 – 28 oktober. Uiteindelijk doel: meer talenten naar Brabant.

De afgelopen maanden bleek de wervingscampagne voor de tien talenten al bijzonder succesvol, met een online bereik van 5,4 miljoen mensen, 500 eerste inschrijvingen en uiteindelijk 90 ingestuurde CV’s, waar door recruiters de uiteindelijke tien uit zijn geselecteerd. De komende weken delen we de ervaringen van deze 10 deelnemers via filmpjes op verschillende sociale netwerken. En die ervaringen waren super positief!

Volgen? Check dan 
www.facebook.com/HollandHighTechJobs

Meer over de High Tech Experience Week

Den Bosch brengt data dichterbij

Van 29 oktober tot 3 november vond de eerste Den Bosch Data Week plaats. Hierin ging het om de impact van data op verschillende vakgebieden zoals mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agrifood. Gedurende de week vonden diverse workshops, lezingen en presentaties plaats, gericht op onder andere ondernemers, overheidsprofessionals, talenten en het bredere publiek.

Deze samenwerking van de gemeente 's-Hertogenbosch, de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de provincie Noord-Brabant, samen met diverse partners uit (semi-) bedrijfsleven moet uitgroeien tot hét data-event van Nederlands.

Met een totaal aantal deelnemers van 1500 kijkt de organisatie terug op een
zeer geslaagde eerste editie!

Bekijk de impressie video

Glow kleurt de lucht blauw

De lucht kleurde blauw dit jaar in Eindhoven tijdens GLOW 2018. Het lichtkunstproject ‘Something Blue’ van de Finse lichtkunstenaar Kari Kola, zette de hele skyline iedere avond in een diep blauw licht. Dit zorgde voor bijzonder veel foto’s op social media. Bijna 19.000 foto’s zijn er inmiddels gepost op Instagram met #gloweindhoven.

Uit de vele positieve reacties komen de projecties op de Lichttoren (
Tower of Light, uit Eindhoven) en de Catharinakerk (Confluence, uit Portugal) als grote publieksfavorieten van GLOW naar voren. De lichtshow in het Philips Stadion werd ook goed ontvangen, vooral door het wat jonger publiek. De museum special '... in the dark', een samenwerkingsproject van het Van Abbemuseum en TAC, trok ruim 5000 bezoekers. De bezoekersstroom op de route van 5 km door de binnenstad is soepel verlopen zonder calamiteiten.

Naast de grote internationale lichtkunstwerken, stonden er meer dan ooit projecten gemaakt door Eindhoven designers, kunstenaars en technici. GLOW Eindhoven vond plaats van 10 t/m 17 november en heeft dit jaar 750.000 bezoekers ontvangen.

Meer over Glow
Uit de Brabant Brand Box
Tijdens Dutch Design Week is treinen een feest

Om treinen leuker te maken bedenkt ontwerpbureau Waarmakers voor NS een bijzonder spel. Het beleefde zijn vuurdoop op de Dutch Design Week 2017. 

Verder lezen

Anish Kapoor en museum De Pont

Tilburg is de eerste Nederlandse stad met een sculptuur van kunstenaar Anish Kapoor in de openbare ruimte. Hoe kreeg Museum De Pont dit voor elkaar?  

Verder lezen

We Are Food volgens Geerts

Food designer Ralph Geerts gaat met Brabants eten aan de slag, met boeren, chefs én consumenten. Centraal staan culinaire innovatie, duurzaamheid, gastvrijheid. 

Verder lezen

Zie ook dit fraaie artikel over Food in Brabant in El País!

BitSensor vat hackers bij de kraag

Met de innovatieve beveiligingssoftware van BitSensor heb je hackers zó te pakken. Het bedrijf uit Eindhoven werd er ‘start-up van het jaar’ mee. 

Verder lezen

Een greep uit de laatste Brabant-tweets
"Je moet ballen hebben. Ambitie. Pionier zijn. En de voedselketen willen veranderen.'' Hoe deze Brabantse ondernemers met een insectenfabriek de voedselketen willen veranderen. http://bit.ly/2KugJZn
10 miljoen voor in de maakindustrie en logistiek in Midden- en West-Brabant. “Dit is een belangrijke impuls voor de samenwerking tussen de twee regio’s en een duurzaam partnerschap met het Rijk.” dlvr.it/QrQ8BW 
"Dat is zo bijzonder, de manier waarop iedereen elkaar hier weet te vinden, dat kom je nergens in Nederland tegen." Interview Paul van Nunen, directeur Brainport http://ow.ly/T9ml30mFrqE 
Baanbrekende resultaten van het Brabantse-Zwitserse GTX medical om dwarslaesie-patiënten weer te laten lopen. http://ow.ly/r3U130murHR
"De verwachting is dat de verandering zo'n 250.000 extra reizigers zal opleveren, een stijging van 40 procent." Directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf in 2025. http://ow.ly/Odpx30mFnxE 
Nieuwe toekomst voor voormalig Land van Ooit. Land van Ooit wordt hoogwaardige medische campus. http://ow.ly/dOr530murc4 
Green Chemistry Campus wint verkiezing beste publiek-private samenwerking 2018 http://bit.ly/2Qe5jxO
Theaterfestival Boulevard in Den Bosch is uitgeroepen tot beste festival van het seizoen bit.ly/2Rt5uT4 
Brabantse startup SpacelifeOrigin wil eerste ruimtebaby verwekken. http://ow.ly/qhPt30mqS70 
Chipfabrikant ASML en Imec Nederland starten een gezamenlijk onderzoekscentrum in Veldhoven. #Brabant http://bit.ly/2EIev9v
About Brabant
Over Brabant
Copyright © 2018 Provincie Noord-Brabant


Wil je onze nieuwsbrief op een ander adres of helemaal niet meer ontvangen?
Pas je profiel aan schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp