Copy

Haags Klimaat Nieuws nr. 13

(Klik hier om de nieuwsbrief in een browser te lezen)

Alsjeblieft:
Deze keer een heuse participatie-nieuwsletter. Omdat het kan. En omdat de tijd er rijp voor is.

Met welke grandioze actie krijgen we de Schiphol Groep zover om hun klimaataanpak radicaal om te gooien? Greenpeace en Den Haag Fossielvrij houden een inloopbrainstorm in Grandcafe Utopie.

Actieweek Global Climate Strike
20 t/m 27 september

27 september is er een wereldwijde staking van volwassenen en schoolkinderen. De volwassenen leggen hun werk neer voor de toekomst van de kinderen. Wil je meedoen en zelf actief worden? Of zit je in een groep die ook in september iets onderneemt en is het handig als we onze krachten bundelen? Laat het hier weten!

Wij willen in het najaar graag films en videos van klimaatprotesten en klimaatactivisten laten zien, waar je zowel woedend als vrolijk van wordt - zoals de onvergetelijke Klimaatburgahmoeder uit 2017! Het kan een festival worden of een reeks van filmavonden. Heb je een aanrader? Of vindt je het leuk mee te organiseren? "What do we want? - Climate Justice!" - stuur een mail naar meedoen@denhaagfossielvrij.nl 
Grandcafé Utopie
Elke vrijdag middag vanaf 12 uur draait het Klimaatcafé in Grandcafé Utopie en gaat tussen vijf en zes uur soepeltjes over in de Klimaatborrel. Wij kunnen het café vanaf september in eigen regie voortzetten, als we de bardiensten zelf kunnen invullen. Voor de bar staan lukt ons prima. Nu zijn we op zoek naar mensen die graag ACHTER de bar staan! Meld je op meedoen@denhaagfossielvrij.nl .
 

Tjielp tjielp


"Restwarmte"
De laatste maanden komen steeds meer berichten over falende grootschalige warmtebedrijven (in Arnhem, Rotterdam, ...) en de lock-in waarin zich gemeenten en bewoners gevangen zien: Eenmaal aangesloten, is er geen weg meer uit. Voor ons één van de redenen om verder te strijden tegen de warmterotonde met fossiele warmte uit de Rotterdammer haven.

Agenda


Woensdag 19 juli, De Ruige Rog
Post Ende Gelände get-together
Vrijdag 12 juli vanaf 12 uur, Grandcafé Utopie
(tevens Klimaatcafé)
Noodlandingvoorhetklimaat Den Haag - Inloopbrainstorm
Vrijdag 19 juli 12 - 18 uur, Grandcafé Utopie
Klimaatcafé
Zaterdag 24 juli, Boekenwinkel Opstand
Shell Must Fall! Speaker Skillshare
Vrijdag, 26 juli, Grandcafé Utopie
Klimaatcafe: samen werken aan klimaatprojecten
Zondag, 28 juli, Scheveningen
XR at the beach
Vrijdag 27 september, Amsterdam
Wereldwijde klimaatstaking - sluit je aan!

Het Klimaatcafe:
Working apart together to save the climate!

Nog even dit

Omdat je eerder in contact bent geweest met Den Haag Fossielvrij of aan onze petitie hebt meegedaan, hebben we jouw e-mailadres voor deze nieuwsbrief gebruikt. Wil voortaan deze mailings niet meer ontvangen, meld je dan hier af.

Afmelden

Doneer
Vrienden aanmelden
Commentaar of opmerkingen?Instellingen wijzigen of afmelden van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp