Copy

Nyheter från Uppsala Yogamassage #5/2021Hej du sköna <<Förnamn>>! 

Ja det är sant, 1 november slår vi upp dörren på ett nytt ställe, Botanika! Alldeles intill Linnéträdgården på Skolgatan 45 ligger det här spännande, vackra och roliga hotellet.  Visst hänger du med? 

🌿 Flyttar till Botanika 1 november 
Oj, hur blir det här för dig, kanske du tänker?
Ja, du kommer att upptäcka en annan väg genom Uppsala till oss, ta en trappa upp till studion som vi kommer att ha i ett av hotellrummen med fönster ut mot Linnéträdgården och ett grönt skönt café blir ditt nya väntrum.

Annars blir det inte så stor skillnad, jag hoppas och tror att behandlingen sitter i våra händer (och fötter) och inte i väggarna på Väderkvarnsgatan. 😃 

Där som här och som nu, kommer du kunna känna när Uppsala står i full blom och en ljuvlig doft av syren letar sig in i studion. Höra koltrasten  eller regndropparna smattra mot fönstret. Naturens under, alltid lika förundrande varje vår. Vi kommer fortsätta ta väl hand om dig, vi lovar!

🌿 Tillfälligt stängt till 31 oktober
Som du redan vet kommer vi att ha tillfälligt stängt i sommar, dvs. från nu tills vi öppnar igen som sagt, den 1 november på Botanika. Elin är gravid/mammaledig och jag ska ut på långvandring genom Storbritannien. 

Bokningsbara tider kommer jag öppna upp igen när jag närmar mig augusti, då vet jag om det kommer att funka med att sätta igång 1 november.

Har du klippkort/presentkort som går ut under den här perioden så förlänger jag det automatiskt med 6 månader, du behöver inte göra någonting.

Jäklars vad tiden går fort nu.... och jag som hade lovat dig att komma igång med Gravity Yoga, men ledsen, den får vänta tills i höst.

Vi går mot spännande tider nu, eller hur?
Vidgade vyer, ja på många olika sätt. Hur vidgar du dina vyer i sommar?

🌿 Kort om innehållet:
  • Vi flyttar till Botanika
  • Tips att göra (under tiden du väntar på oss😃)
  • Klippkort/presentkort - jag förlänger tiden med 6 månader.
  • Lär dig sticka!
🌸 Se nu till att ta hand om dig riktigt väl, ha en skön och underbar sommar så ses vi i höst 💚
Med vänligaste hälsningar Rebecca. 

Nästa nyhetsbrev kan dröja, men jag lovar dig att i god tid berätta om allt med flytten. Vill du hålla dig uppdaterad, följ mig och Uppsala Yogamassage gärna på instagram: https://www.instagram.com/uppsalayogamassage/?hl=sv

PS. Har du fått det här brevet vidarebefordrat till dig? Då behöver du ett eget, skriv upp dig till nyhetsbrevet här och få en liten överraskning, kolla din mejlbox: https://mailchi.mp/6b52c546b61f/uppsalayogamassage Ds.

🌸🌿 Vi flyttar till Botanika 🌿🌸

Här är vi på Botanikas sköna innergård. Jenny och jag, Elin ej med i bild, men hon kommer så klart med också. Vi känner oss så stolta att få förtroende att komma till denna pärla och ser med spänning fram emot samarbetet med Botanika.

Botanika, ett kaxigt hotell i hjärtat av Uppsala

Så här berättar Botanika om sig själva: 

"Vill du ha kul har du hamnat helt rätt! Vår biofiliska miljö följer dig genom lobbyn upp till rummet och ger dig sköna vibbar. Släng in väskan ta en snabb titt ut genom fönstret så ser du en av Uppsalas vackraste utsikter, den världsberömda Linneträdgården. Ett ställe där vi själva vill hänga, en oas för återhämtning, lek och skratt. Try Different!"

Try Different är precis vad vi vill göra och vi vill ha roligt eller hur? Här vill vi ge dig återhämtning precis som tidigare och lite mer runt i kring, som Yoga, events, kurser, dans. Movement is medicine, motion is lotion..... ja tiden är inne för rörelse. För oss soloföretagare kommer det bli spännande med tillgång till öppet kontor och möten med människor från all världens hörn, människor precis som dig att möta och inspireras av. Så vi hoppas att du kommer trivas och ser fram emot en ny era i Uppsala Yogamassages historia. Allt gott! / Rebecca
>>Här kommer du till Botanikas hemsida 

Tips att göra (när du vänta på oss)

Vad vet du om facia?
Superintressant ämne och hett som fasiken just nu. I yogamassagen jobbar vi med fascian genom långa strykningarna och stretchar. Det är bra att sträcka på sig, precis som katten gör. Här får du veta lite mer om fascia om du vill.

Fascia är det elastiska, sammanhängande nätverk i kroppen, som sträcker sig från ytan av huden ner till cellernas kärnor – och även in i cellkärnan. Detta omfattande nätverk är rörligt, anpassningsbart, fraktalt och oregelbundet. Fascian utgör den grundläggande strukturella konstruktionen i den mänskliga kroppen.

Lyssna på Fasciaguiden: En podd om ny forskning och en förändrad syn på hälsa, värk och smärta.

Gör övningar som främjar rörlighet och jobbar med facia och muskler.
De här övningarna testade jag nyligen och vips var min ryggsmärta i korsryggen nästan som bortblåst
Karin Gurtner presents a different approach to healing chronic inflammation and overloading of the hamstring attachments at the sit bones: https://youtu.be/rHB4A6WpxXM
This short talk is about the importance of a centred pelvic alignment for postural ease: https://youtu.be/89Km2zDylpo
Läs mer om träning som främjar en frisk facia: ANATOMY TRAINS IN MOTION AND SLINGS MYOFASCIAL TRAINING

Vill du se hur facia ser ut och fungerar? 
Kolla in: Gil Hedley: Fascia and stretching: The Fuzz Speech


Ta behandling
Här nedan listar jag några av mina favoritkroppsterapeuter. 
Några har jag gått regelbundet till under lång tid och andra är nya bekantskaper, jag rekommenderar dem starkt!

Rosenbehandling med Jenny Mannervik
700:- för tre behandlingar á 60 min.
Jenny är kvar på Väderkvarnsgatan 35 (i min studio) och följer sen med till Botanika.
Läs mer om Jenny här: https://www.jennymannervik.se/
Boka tid med Jenny genom att ringa eller mejla henne: 
E-post: jenny.mannervik@gmail.com Mobil: 073-5779090 

Japansk akupunktur med Tobias Bäckman
750:- 60 min
Tobias är kvar på Väderkvarnsgatan 35 (i min studio) till sista juli.
Läs mer: https://www.leivasakupunktur.com/
Boka tid: www.timecenter.se/uppsalayogamassage

Manoj på Indian Health
Jag har gått hos Manoj säkert i 20 år och han är min stora inspiratör, känner du inte till honom redan så är det dags att prova. Här kan du välja på Abhyanga - varm oljebehandling, Avspänningspaket, Ayurvedisk ansikts och huvudbehandling, Udwarthana - torrmassage och Kalari Chikilsa.
Han finns på Svartbäcksgatan 23
Boka tid här:https://www.timecenter.se/indianhealth/

Bor du i Sunnersta? Då har du nära till Friskstugan!
På Friskstugan, som ligger i Sunnerstastugan, finns ett brett utbud av många olika behandlingsformer, drivs av kreativa och driftiga Johanna Kylin som bla. ger lymfmassage och spa behandlingar, här kan du även få lyxig bastukur.
Läs mer här: https://friskstugan.nu/

Nabou Zonterapi Reflexologi
Den mest fantastiska huvud och fot zonterapin jag någonsin upplevt.
Nabou är underbar och varm människa, hon har sin mottagning på S:t Olofsgatan 11a 
Läs mer här: https://nabouzonterapi.com/

Kiropraktorkompaniet-Uppsala
När mitt ryggskott kom första gången för 7 år sen fick jag hjälp av Nicolas, Nico. Många gånger sen dess har han hjälpt mig och gett mig bra övningar för ryggen.
Här hittar du honom: https://kiropraktorkompaniet.se/wp/about/

Hälsa Uppsala
Jag är ganska ny medlem i Hälsa Uppsala, här finns samlat många kroppsterapeuter som är verksamma i Uppsala, känner inte till alla men tar med dem ändå: https://www.halsauppsala.se/

Yoga
The one and only, Yoga with Adriane, hon är den som jag alltid tipsar om så har du inte provat ännu, testa nu! Gör det som känns rätt och skönt! Undervisningen är online, gratis och på engelska. 
Hon är min hjältinna! https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

Lär dig sticka!
Stickning är min typ av meditation men jag håller även kurser i stickning online & live, som en sidoverksamhet till Yogamassagen. Så vill du lära sig sticka ska du gå in här: www.sticka.one
Där kan du bli gratis medlem och just nu, strax- kolla i veckan, gå en inspelad kurs, Lär dig sticka själv! Sen när jag kommer tillbaka kommer alla kurser vara live & online igen. Lycka till!

Följ oss gärna!

Facebook
Instagram
LinkedIn
Vi öppnar igen den 1 november och förhoppningsvis kommer det finnas tider att boka från september, då jag vet hur långt vi kommit och om jag hinner hem i tid!
Vi hörs och ses/ Rebecca
Öppettider och bokning

Strålande tack för feedback och stjärnor.
Dela gärna din upplevelse med oss och berätta hur yogamassage var till hjälp. 

Google Buisness Reco.se Facebook

Dela Dela
Skicka vidare till en vän Skicka vidare till en vän
Dela Dela
Hemsida
E-post
Facebook
Instagram
LinkedIn
Läs det här brevet i din webbläsare
Copyright © 2021 Uppsala Yogamassage, All rights reserved.


Vill du ändra hur du får dessa brev eller avsluta prenumerationen?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp