Nieuwsbrief  nr. 8
Limousin Vereniging Nederland
6 maart 2021
 

Beste leden en liefhebbers van het Limousin rund,

Vers van de pers hier dan de eerste nieuwsbrief van 2021. Vol met nieuws en achtergrond informatie. Uw tips voor onderwerpen zijn overigens zeer welkom.
Wist u dat we de nieuwsbrief niet alleen aan de leden maar daarnaast inmiddels ook een 75-tal geïnteresseerden in het ras Limousin verzenden?
Zo proberen we meer spin-off van de inspanningen binnen onze vereniging te krijgen. Heeft u contacten die mogelijk ook belangstelling hebben, geef dan de emailadressen door aan ondergetekende.Veel leesplezier

Gert Zagt
Secretaris/ penningmeester 
Even voorstellen:
bestuurslid Jan Smeenk
Hij deelt graag met u zijn inzichten in geduld & vertrouwen, de nodige hoogtepunten en zijn passie.
Bent u nieuwsgierig naar waarom Jan zo trots is op zijn Marieke, slechts één van zijn favoriete koeien,  lees dan hier verder.
Werkgroep Fokkerij
Jaarlijkse uniformering
Bar koud was het 9 januari toen de Werkgroep Fokkerij er weer op uitging en bij Kees en Todien Hietberg de jaarlijkse uniformering bijeenkomst hield in "corona-stijl". Lees hier het verslag wat Jan Smeenk van deze bijeenkomst maakte met prachtige foto's van Lutin en Edelweis.
Regeneratief beweiden
Interessant nieuws uit Frankrijk. Bestuurslid Hendrik Kreuger vertaalde voor u het verhaal van Julien Mermon wiens doel is  "een hoge veebezetting en geen weideresten”.
Videokeuring
29 dieren "in de ring"
De oproep voor deelname aan de videokeuring heeft uiteindelijk tot resultaat geleid! 22 dieren zijn ingeschreven voor deelname en daarbij nog 7 zogende kalveren in de rubriek koe met kalf. Dus 29 dieren “in de ring”. In totaal doen 8 bedrijven/leden mee.

Tijdschema 
Het hieronder opgenomen voorlopige tijdschema geeft inzicht in de volgende stappen:
  • 6 maart krijgt Addy Moree de filmpjes en foto’s toegestuurd voor de jurering.
  • 19 maart komen film en foto’s op de site van LVN, dan wel via YouTube.
  • 20 maart email naar leden LVN met de catalogus en verzoek te stemmen.
Een lid mag dan per email 1x stemmen op wat u het beste dier vindt.
Alleen antwoord op email van secretaris vanaf emailadres lid telt mee.
  • Bekendmaking uitslag op de ALV 2021, datum volgt later

Namens de videokeuringscommissie
Thom, Tiemen en Jan
Excellente dieren
Maar liefst 3 dieren binnen de populatie van onze leden zijn de afgelopen maanden Excellent bevonden door onze keurmeester Hans Toorneman. Lees hier welke drie de 90 puntengrens hebben behaald.
Op zaterdag 27 maart 2021 is de volgende veiling van het Centraal Opfok en Trainingsstation (COT) gepland. Naar verwachting komen er 5 stieren van het LSN en 1 stier van de LVN onder de hamer. De nieuwste en meest actuele informatie is te vinden op de site van het COT: www.cot-stierenveiling.nl
 
Kijkdagen zijn gepland op de zaterdagen 13 en 20 maart.
Kijken is vanwege de corona maatregelen ALLEEN OP AFSPRAAK mogelijk!! Neemt u hier goede nota van. U dient daarvoor een afspraak te maken met Henk Stegeman, mobielnr: 06 – 572 550 71
 
Ook voor alle informatie over de veiling en de veilingsite zelf moet u even op de site van het COT kijken.
 
Placemat
Deze week ontvingen de leden en inspecteur Hans Toorneman een verrassing van de LVN. Voor ieder actueel lid een viertal placemats met ons logo en vier fraaie afbeeldingen erop. De ingesloten brief kunt u hier ook nog eens rustig nalezen.
 


In de "placemat-brief" stond al een indicatie over de planning van de ALV. Het bestuur koerst op de tweede helft van april. Een digitale bijeenkomst op een doordeweekse avond. Uiteraard wordt u daarover nog tijdig geïnformeerd tezamen met alle stukken.
Tweede helft April
Delen Delen
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Copyright © 2021 Limousin Vereniging Nederland.
Wilt u ook deze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan, klik dan hier op AANMELDEN NIEUWSBRIEF