Copy
Is deze mail slecht leesbaar?Je kunt hem ook online lezen.

Merenwijk Agenda


Nieuws en activiteiten in de Merenwijk

28 oktober 2022

Agenda
 

Vr 28 okt Van Boek tot Doek: film The Bounty, 19.15 u inloop, BplusC Merenwijk (6 euro)
Za 29 okt Duurzame Huizenroute, diverse huizen in de Merenwijk
Za 29 okt Halloween-feest op de kinderboerderij, toegang 7,50 euro
Zo 30 okt Start wintertijd
Zo 30 okt Ruilbeurs bij Ons Buiten, 14.30-16.30 u, Joop Vervoornpad 16
Di 1 nov Brainstormsessie groen pleintje bij de Koperwiek, 19-21 u, Pop-In, aanmelden
Wo 2 nov Samen zwerfvuil opruimen, 14.30-16.00 u, Regenboog/Op Eigen Wieken
Wo 2 nov Allerzielen Buiten, 17.00-19.00 u, Regenboog
Wo 2 nov DOEBeurs, 10.00-16.00 u, Op Eigen Wieken
Vr 4 nov Informatieavond Badmintonclub Merenwiek, 19.30 u, Sporthal Broekplein
Za 5 nov Duurzame Huizenroute, diverse huizen in de Merenwijk
Za 5 nov IVN Natuurwerkdag op De Strengen, 10.00-16.00 uur, De Strengen
Za 5 nov Muzikale lunch voor mantelzorgers, 11.30-15.00 u, Op Eigen Wieken
Zo 6 nov Werk- en Oogstochtend, 10-12 uur, voedselbos Okkerheide
Zo 6 nov Powertafel: feestelijke maaltijd, 18.00 u, Op Eigen Wieken, 8 euro, reserveren via Saïd Amghar (06 2057 0981)
Do 10 nov Resto van Harte maaltijd voor mantelzorgers, Op Eigen Wieken
Vr 11 nov Sint Maarten (voor basisschoolleerlingen), 17.30 u, De Regenboog
Vr 11 nov Filosofisch/Theosofisch Café, 15.00-17.00, Pop-In
Za 12 nov Repair Café, 13.00-15.30 u, Op Eigen Wieken
Za 12 nov Dining met live-muziek van Rosanne de With, vanaf 18.00 u, Chinees Restaurant Panda
Di 22 nov Informatieavond Duurzame Energie Merenwijk, 19.30 u, Op Eigen Wieken

Cultureel programma voor ouderen in 'de oude HEMA'

In de oude HEMA in de Kopermolen worden activiteiten georganiseerd voor ouderen. Het is een particulier initiatief om eenzaamheid tegen te gaan en om een cultureel programma aan te kunnen bieden. In het weekend wordt de ruimte verhuurd voor allerlei evenementen. Op die manier is het mogelijk om doordeweeks cursussen, workshops en exposities te organiseren. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor een cursus linedance of schilderlessen. Ook is er een permanente expositie te zien van het collectief Idem Dito. De deuren staan doordeweeks open voor iedereen die even wil praten met een kopje koffie.

Maandelijks staan er bandjes geprogrammeerd. “Door de dikke ramen uit de tijd dat de ABN AMRO hier zat kunnen we flink wat muziek maken zonder dat het buiten te horen is”, vertelt beheerder Ans van Gameren. In 2024 gaat het gebouw plat. Dan komt ergens anders in het winkelcentrum een ruimte waar de activiteiten voortgezet kunnen worden. Een mooie aanvulling op Pop-In!

DOEBeurs op 2 november

Op zoek naar een baan, opleiding, vrijwilligersjob, stageplek of wil je op een andere manier jouw talenten inzetten? Op woensdag 2 november organiseren BuZz Leiden, DZB Leiden, Incluzio en project 5Team van gemeente Leiden de gratis DOEBeurs in Op Eigen Wieken. Daar vind je veel verschillende soorten organisaties die je laten zien wat voor mogelijkheden er zijn in Leiden Noord en de Merenwijk. Met natuurlijk heel veel gezelligheid en een hapje en drankje. 

Brainstormsessie groen Hema-pleintje

Van der Vorm wil het pleintje tussen de oude Hema en de Koperwiek omtoveren in een uitnodigende groene plek. Brainstorm je mee op dinsdagavond 1 november? Graag vooraf aanmelden.

Duurzame Huizenroute 2022

Hoe houden je buurtgenoten het warm? Op zaterdag 29 oktober en zaterdag 5 november is de landelijke Duurzame Huizenroute. Ook in de Merenwijk kun je woningen bezoeken waar de bewoners graag vertellen over hun duurzame maatregelen en ervaringen. Aanmelden is nodig.

Natuurwerkdag

Zaterdag 5 november organiseert IVN Merenwijk een natuurwerkdag op de Strengen, om de rietvelden op het eiland op te schonen. Ook zijn er gidsen van IVN aanwezig die je van alles kunnen vertellen over de planten, de vele bijzondere vogels en de geschiedenis van het eiland. Verzamelen tussen 10.00 en 10.30 bij de speelweide aan het Joppe. Er wordt gewerkt tot 16.00 uur, maar je kunt zo lang blijven als het jou past. Neem je eigen gereedschap en brood mee. Graag vooraf aanmelden!

Vernieuwing bij BC Merenwiek

Vrijdag 4 november organiseert BC Merenwiek een avond over nieuwe ontwikkelingen in het badminton: nieuwe competitievormen, Air Badminton dat buiten gespeeld kan worden en het Shuttle-kanon om tijdens de training nog beter te oefenen op verschillende slagen. Oud-leden en geïnteresseerden zijn welkom in Sporthal Broekplein, vanaf 19.30 uur.

Dag (Week) van de Mantelzorg in Op Eigen Wieken

Zaterdag 5 november is in Op Eigen Wieken een feestelijke Muzikale Lunch met medewerking van trio ’t Valies. Mantelzorgers zijn tussen 11.30 en 15.00 uur van harte welkom in Huis van de Buurt Op Eigen Wieken. Graag voor 1 november even aanmelden of telefonisch via Ilonka van Rijn (06 2079 1819).

Resto van Harte heeft donderdag 10 november in Op Eigen Wieken een speciale actie voor mantelzorgers: kom gezellig eten en neem gratis iemand mee. Samen betalen jullie €7,- voor een 3-gangen diner. Aanmelden kan via www.restovanharte.nl. Bel Ilonka van Rijn (06 2079 1819) voor meer informatie of vragen.

Beleef Sint Maarten bij De Regenboog

Neem je (zelfgemaakte) lampion mee en beleef het echte verhaal van Sint Maarten bij De Regenboog. Een activiteit voor basisschoolleerlingen op vrijdag 11 november om 17.30 uur. Als je wilt kun je na afloop samen met je ouders langs de deuren gaan.

Filosofisch Café

Waar vraagt de wereld nu om, in deze tijd van turbulenties en crises? En wat vraagt dat van jouzelf? Je kunt erover in gesprek in het Filosofisch/Theosofisch Café op vrijdag 11 november van 15.00 tot 17.00 uur in de Pop-Up. Dit wordt georganiseerd door leden van een Leidse theosofische groep die graag weer samen in gesprek wil gaan over thema's en inzichten vanuit religie, filosofie en wetenschap. 

Halloween op de kinderboerderij

Zaterdag 29 oktober organiseert de kinderboerderij weer een Halloween-feest. Het feest is in tweeën geknipt: van 15.00 tot 18.00 uur voor kleintjes en van 19.00 tot 22.30 uur voor echte waaghalzen (t/m 14 jaar). Kaartjes kosten op de dag zelf kaartjes € 7,50. Kinderen altijd onder begeleiding van een volwassene. Begeleiders hebben ook een kaartje nodig. 

En verder

 • ... zijn de Power-Vaders weer terug. Ze koken een feestelijke maaltijd op zondag 6 november vanaf 18.00 uur. Prijs: €8,- Reserveren kan via buurtcoach Saïd Amghar (06 2057 0981)
   
 • ... zoekt vrijwilligersorganisatie Gilde Samenspraak Leiden e.o. nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om één keer per week met een taalmaatje af te spreken om op een persoonlijke en informele wijze Nederlands te spreken.
   
 • ... organiseert Tuinvereniging Ons Buiten zondag 30 oktober een grote planten, stekjes en zaden-ruilbeurs. Wie iets plantaardigs zoekt of te ruilen heeft, is welkom: 14.30-16.30 uur, Joop Vervoornpad 16
   
 • ... staat de nieuwsbrief van Duurzame Energie Merenwijk weer boordevol informatie. 
   
 • ... kun je je weer aanmelden als activiteit of locatie voor Gluren bij de Buren op zondag 5 februari 2023.
   
 • ... versturen we de volgende Merenwijk Agenda op vrijdag 11 november. Heb je nieuws voor ons? Stuur het uiterlijk 10 november naar kopij@merenwijkagenda.nl. De redactie beslist of en in welke vorm het bericht geplaatst wordt.
Op Twitter een mooie foto-impressie van paddenstoelen in het wijkpark. Het is weer tijd voor de Paddenstoelenbingo! Foto's: Merenwijk Olé
Ook nieuws voor deze nieuwsbrief? Mail het naar kopij@merenwijkagenda.nl.
De redactie beslist of en in welke vorm het bericht geplaatst wordt.

De Merenwijk Agenda is niet bedoeld voor commerciële berichten (diensten, aanbiedingen) of persoonlijke oproepen (fietssleutels gevonden, weggelopen huisdieren, spullen te koop).

Redactie: Marieke Holzapfel / Hansje Huson
De Merenwijk Agenda is mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging Merenwijk. (Gratis) lid worden van de wijkvereniging kan via de website.

Deze Merenwijk Agenda doorgestuurd gekregen? Je kunt je hier aanmelden, dan krijg je hem elke twee weken in je mailbox.
Copyright © 2022 Merenwijk Agenda, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp