Copy
Is deze mail slecht leesbaar?Je kunt hem ook online lezen.

Merenwijk Agenda


Nieuws en activiteiten in de Merenwijk

25 november 2022

Agenda
 

Vrij 25 nov Van Boek tot Doek: film The Father (met inleiding), kaartverkoop vanaf 19.15 u, 6,-, bibiliotheek Merenwijk
Za 26 nov Clinic winterzwemmen, 15 u, strandje op de Strengen ( 12,50, aanmelden)
Za 26 nov Esther, de meespeelmusical voor basisschoolkinderen, 's middags oefenen, opvoering 18.30 u, Regenboogkerk (aanmelden)
Zo 27 nov Optreden Bacousta, Top 2000 hits akoestisch, 14 u, € 5 contant, oude HEMA
Ma 28 nov Mantra zingen met muziekgroep Ananda, 19.15 u, 5,- contant, oude HEMA
Wo 30 nov Dagje kerstmarkt met de bus, vertrek 9.45 u, € 12,50, snel opgeven!! (vóór 25 nov)
Zo 4 dec Driegangendiner van de PowerVaders, vanaf 17.00 u, Op Eigen Wieken, €10, vooraf inschrijven
Wo 7 dec Samen zwerfvuil opruimen, 14.30-16.00 u, Regenboog/Op Eigen Wieken
9-10 dec Kerstmarkt met lokale makers en muziek, 11.30-17.00, naast de Pop-In
Za 10 dec Lekker rapen bij het Joppe, 9.30 u, ingang Tengnagel
Za 10 dec Repair Café, 13.00-15.30 u, Op Eigen Wieken
Zo 11 dec Kerstconcert Vocalei, 16.00 u, kaarten  12,50, voorverkoop  10,-,  Regenboogkerk
16-17 dec Kerstmarkt met lokale makers en muziek, 11.30-17.00 u, naast de Pop-In
Wo 21 dec Leiden 2022: diverse activiteiten rondom HOUT, 10.00-16.00 u, wijkpark, gratis

Onderzoek naar paalrot 

Om te achterhalen of er sprake is van paalrot in de Merenwijk gaat de gemeente bij vier woningen in de wijk metingen doen en monsters van heipalen onderzoeken. De wijkvereniging wil graag een werkgroep opzetten en zoekt bewoners met relevante expertise. De werkgroep begeleidt het onderzoek namens de wijk en voert overleg met gemeente en Hoogheemraadschap. De eerste bijeenkomst is 22 december, 15.00 u. Contactpersoon is Gerard van Hees (mail: voorzitter@wv-merenwijk.nl).

Houd contact met de Telefooncirkel

Wilt u graag regelmatig een praatje maken? Doe dan mee met de Telefooncirkel van Incluzio. Zo hebt u iedere doordeweekse dag even contact met iemand om uit te wisselen hoe het gaat. Iedereen met een telefoon (en voldoende beltegoed) kan meedoen. Meer informatie en aanmelden kan via seniorencoach Suzanne van Belen per mail SvBelen@Incluzio.nl of telefonisch via 06 2043 5604.

Koud thuis? Kom er warm bij zitten!

Huis van de Buurt Op Eigen Wieken (Valkenpad 5) doet mee met de Warme Kamers-actie van het Leger des Heils. Met iedere dag tussen 10 en 12 uur en 14 en 16 uur een gratis kop koffie of thee. Meer informatie? Bel of mail met sociaal coördinator Tom Oomen via 06 2043 6122, of mail toomen@incluzio.nl

Onze nieuwe wijkboa: Peter Walen

Leiden Noord (inclusief de Merenwijk) heeft een nieuwe wijkboa in de persoon van Peter Walen. Hij maakt deel uit van de Afdeling Handhaving, Team Openbare Ruimte. Je kunt hem bereiken via p.walen@leiden.nl of 06-52526110.

Kerstmarkt bij de Kopermolen

De kerstmarkt op het pleintje naast de Pop-In gaat door - op 9,10, 16 en 17 december. Je vindt er lokale deelnemers zoals het voedselbos, tante Ted, Cardea en de Haardstee, de zadenbibliotheek van Alexandra & Jenifer, sfeervolle lampjes van Barbara de Ligt en meer. En natuurlijk warme chocomel en glühwein! De opening is op 9 december 11:30 met het TAMTAM koor en een traktatie van de wijkvereniging. Wil je nog aanhaken, bel dan Jeroen (06 526 990 96).

27 november: optreden Bacousta

Zondag 27 november is in de oude HEMA een optreden van Bacousta. Ze spelen Top2000-hits in akoestische uitvoering. Aanvang om 14.00 uur, kosten 5 euro.

Vocalei zingt kerstliederen

In De Regenboog op zondagmiddag 11 december om 16.00 uur een optreden van kamerkoor Vocalei. Ze presenteren een gevarieerd programma kerstliederen, met ook enkele meezingliederen. Na afloop (rond 17.15 uur) is er glühwein/warme chocolademelk. Entree inclusief consumptie: €12,50, - en in de voorverkoop €10,- (via de website).

Busreisje naar een kerstmarkt

Woensdag 30 november kun je met de bus mee naar een kerstmarkt. Kosten zijn € 12,50 per persoon (voor de busreis, koffie en lunch). Vertrek om 9.45 uur bij de oude HEMA, terugreis om 15.00 uur. Lever de antwoordstrook in bij Op Eigen Wieken of bij Mary in de Pop-In. Opgeven moest vóór 25 november, dus reageer snel als je nog mee wilt, misschien is er nog een plekje vrij!

Van Boek tot Doek: film The Father

Op vrijdag 25 november is er weer een filmavond in bibliotheek Merenwijk. In The Father worden we als kijker meegenomen in de belevingswereld van hoofdrolspeler Anthony (Anthony Hopkins). Een tachtigjarige man wiens leven steeds meer wordt gedomineerd door de gevolgen van dementie. Inloop vanaf 19.15 bij BplusC Merenwijk, daarna inleiding en film. Kaarten aan de deur 6,-.

BplusC zoekt een vrijwilliger die het leuk vindt om de programmering van Van Boek tot Doek op zich te nemen. Ben of ken jij een echte filmfanaat die hier graag bij zou willen helpen? Stuur dan een e-mail naar Maria Peters via m.peters@BplusC.nl
 

Kerstversiering van De Haardstee

Bij De Trotse Pauw, de Pop-In en online koop je eigengemaakte kerstversiering en duurzame 'kerstbomen' van De Haardstee. Je koopt tijdelijk vier rendieren voor de prijs van drie!

Liederen in de Adventstijd

In De Regenboog organiseert ds. Mirjam Buitenwerf drie bijeenkomsten rond Kerst- en Adventsliederen. Wat is de ontstaansgeschiedenis, welke verschillende versies zijn er? Ook nieuwere liederen en muziek komen aan bod, en er is volop ruimte om samen te zingen. Donderdagavond 1, 8 en 15 december, 20-21.30 uur.

Warme Wijkavond bomvol

Grote belangstelling voor de Warme Wijkavond van Duurzame Energie Merenwijk. Lange rijen buiten voor Op Eigen Wieken, afgeladen zaaltjes en intensieve gesprekken tijdens de informatiemarkt. Lees meer via Sleutelstad en DEM. Voorjaar 2023 staat opnieuw een avond gepland.

Pop-In elke werkdag geopend

Wist je dat je elke werkdag kunt binnenlopen in de Pop-In? De Haardstee, Cardea en de wijkvereniging serveren er desgewenst koffie/thee en een wisselende kleine kaart. Openingstijden zijn maandag/dinsdag 10.00-15.30 uur (De Haardstee), woensdag/donderdag 10.30 -14.30 uur (Cardea) en vrijdag 11.00-14.00 uur (de wijkvereniging).

Van 25 november t/m 22 december exposeert Ellen van Veelen 'doekjes, boekjes en mandala's' in de Pop-In .

En verder

 • ... besluit de gemeente begin 2023 of de oude brandweerkazerne in de Merenwijk wordt omgevormd tot huisvesting voor voormalige daklozen, statushouders en studenten.
   
 • ... willen ouderen niet weg uit de Merenwijk, blijkt uit een enquete van de gemeente en de wijkvereniging.  
   
 • ... koken de Power-Vaders op zondag 4 december weer een heerlijk driegangendiner. Vanaf 17 uur in Op Eigen Wieken (Valkenpad 5).
  Prijs: €10,- Inschrijven kan via de lijst in Op Eigen Wieken of via buurtcoach Saïd Amghar (06 2057 0981 of samghar@incluzio.nl)
   
 • ... organiseren IVN regio Leiden en de Vogelbescherming op 26 november een ganzenexcusie in de Boterhuispolder (start: 9.00 uur)
   
 • ... woont in Zijlwijk-Noord/Zuid de grootste concentratie welgestelde pensionado's van heel Leiden, meldt het Leidsch Dagblad. 
   
 • ... versturen we de volgende Merenwijk Agenda op vrijdag 9 december. Heb je nieuws voor ons? Stuur het uiterlijk 8 december naar kopij@merenwijkagenda.nl. De redactie beslist of en in welke vorm het bericht geplaatst wordt.
Ommetjesmakers kunnen weer over de brug bij de Broekdijkmolen. Nu wordt de steiger van de Zijlpont gerenoveerd. Foto: Merenwijk_Olé
Ook nieuws voor deze nieuwsbrief? Mail het naar kopij@merenwijkagenda.nl.
De redactie beslist of en in welke vorm het bericht geplaatst wordt.

De Merenwijk Agenda is niet bedoeld voor commerciële berichten (diensten, aanbiedingen) of persoonlijke oproepen (fietssleutels gevonden, weggelopen huisdieren, spullen te koop).

Redactie: Marieke Holzapfel / Hansje Huson
De Merenwijk Agenda is mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging Merenwijk. (Gratis) lid worden van de wijkvereniging kan via de website.

Deze Merenwijk Agenda doorgestuurd gekregen? Je kunt je hier aanmelden, dan krijg je hem elke twee weken in je mailbox.
Copyright © 2022 Merenwijk Agenda, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp