Copy
Is deze mail slecht leesbaar?Je kunt hem ook online lezen.

Merenwijk Agenda


Nieuws en activiteiten in de Merenwijk

14 oktober 2022

Agenda
 

Za 15 okt Repair Café, 13.00-15.30 u, Op Eigen Wieken
Zo 16 okt Jubileum Regenboogkoor, 10.00 u, De Regenboog
Do 27 okt Seniorencollege over water en klimaat, 10.30-11.30 u, BplusC Merenwijk, gratis, aanmelden
Do 27 okt Energie voor huurders, 13-14.30 u Op Eigen Wieken (aanmelden)
Vrij 28 okt Van Boek tot Doek: film The Bounty, 19.15 u inloop, BplusC Merenwijk (6 euro)
Za 29 okt Duurzame huizenroute
Za 29 okt Halloween-feest op de kinderboerderij, toegang 7,50 (voorverkoop 5,50)
Di 1 nov Brainstormsessie groen pleintje bij de Koperwiek, Pop in, 19-21 u, aanmelden
Elke wo Krav Maga-les, 19.45 u, gymzaal Regenboogpad 4, registreer voor proefles
t/m 29 okt Expositie Dierenportretten van Sonja van Egmond, BplusC Merenwijk

Repair Café op International Repair Day

Morgen, zaterdag 15 oktober is het International Repair Day. Die zaterdagmiddag is er weer Repair Café in Op Eigen Wieken. Tussen 13.00 en 15.30 uur helpen de reparatie-experts iedereen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten (geen computers), kleding, meubels, speelgoed of servies. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Brainstormsessie groen Hema-pleintje

Van der Vorm wil het pleintje tussen de oude Hema en de Koperwiek omtoveren in een uitnodigende groene plek. Op dinsdagavond 1 november is er een brainstormsessie. Wordt het een moestuin? Gaan er bomen gekweekt worden? Lees meer en meld je aan.
 

Buitenclub voor kinderen

Vanaf donderdag 3 november start de Buitenclub. Een natuurclub voor kinderen uit groep 5,6 en 7. De kinderen gaan speuren, struinen en vooral veel de natuur in. Inschrijven kan per blok van acht wekelijkse activiteiten. De Buitenclub wordt op en rondom de kinderboerderij georganiseerd door Verwonder om de Hoek.
 

Project voor een buurtenergiesysteem in de Merenwijk

Hoe kom je de winter door met een lagere energierekening? De vrijwilligers van Duurzame Energie Merenwijk (DEM) hebben een kleine 8.000 euro subsidie van de gemeente gekregen om Merenwijkers daarbij te helpen. Die gaat onder andere naar een kleinschalige, collectieve warmteoplossing die mensen minder afhankelijk maakt van duur gas. Samen met Energiek Leiden gaat DEM een testproject opzetten waarbij bewoners gaan uitzoeken of ze gezamenlijk een buurtenergiesysteem kunnen organiseren. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@duurzameenergiemerenwijk.nl.

Korting bij aanschaf van een regenton

Door klimaatverandering wordt de noodzaak om water op te vangen steeds groter. Er vallen vaker flinke regenbuien waardoor het water niet snel de bodem in kan zakken en er wateroverlast kan ontstaan. Ook zijn er vaker lange droge periodes. Regenwater is ook nog eens beter voor de planten dan kraanwater. Allemaal goede redenen om een regenton aan te schaffen. En dat kan nu met korting (en hulp bij installatie). Kijk voor meer info op www.gagoed.nl/regenton.

Energie voor huurders

Woon je in een huurhuis? Ook dan zijn er mogelijkheden om energie te besparen. De gemeente heeft op 6 oktober een speciale editie van de stadskrant met tips gemaakt. Je kan ook meedoen met één van de ‘Energie voor Huurders’ gesprekken in ‘Op Eigen Wieken’. In een kleine groep worden praktische tips en trucs gedeeld. Die helpen minder gas en stroom te gebruiken en geld te besparen. Je kunt je aanmelden voor de gesprekken op donderdagmiddagen (27 oktober, 8 december en 22 december).

Inzameling voor de voedselbank Leiden

In het kader van de week van de Voedselbank, gaan jongeren van Visser 't Hooft Leiden bij mensen thuis boodschappen ophalen voor de Voedselbank. Gevraagde producten zijn: pasta, koffie/koffiepads, rijst/couscous, muesli, soep in blik, vis in blik, blikjes knakworst, wasmiddel, tandpasta, olijf/zonnebloem-olie. Lees hier hoe het werkt. Je kunt de boodschappen ook zelf brengen, op de open dag van de Voedselbank op 22 oktober, van 12-16 u.

Van Boek tot Doek: The Bounty

Vrijdag 28 oktober is er een film in de bibliotheek: "The Bounty", naar het boek van Charles Nordhoff en James Norman Hall. Fraaie en goed gemaakte herverfilming van de beroemdste muiterij uit de geschiedenis. Merenwijker Peter-Paul Chaudron geeft een inleiding. Kosten 6 euro. Meer informatie.

Halloween op de kinderboerderij

Op zaterdag 29 oktober organiseert de kinderboerderij weer een Halloween-feest. De voorverkoop van de kaartjes is tot vrijdag 28 oktober 12 u 's middags. Daarna sluit de boerderij. Later zijn de kaarten weer te koop tijdens het evenement bij de ingang. In de Vlinders wordt ook Halloween gevierd, maar dan op maandagavond 31 oktober. Viert jouw buurtje ook Halloween? Laat het ons weten via kopij@merenwijkagenda.nl.

En verder

   
 • ... gaat DEM deze winter twee informatieavonden organiseren over verduurzaming van je huis, zoals isolatie. Je kunt nu al kijken voor tips per woningtype op www.duurzameenergiemerenwijk.nl
   
 • ...zoekt de gemeente nog inspirerende voorbeelden voor de duurzame huizenroute op 29 oktober en 5 november. Aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden
   
 • ... kun je uiterlijk dit weekend nog iemand nomineren voor de Leidse vrijwilligersprijs.
   
 • ... stelt de gemeente Leiden een VVV-bon ter waarde van 50 euro beschikbaar voor mantelzorgers. Aanmelden via dit formulier. Je kunt ook meedoen met de Dag van de Mantelzorg op 5 november.
   
 • ... voor wie lokaal wil inkopen bij de boer, is er in Oegstgeest, vlakbij zwembad Poelmeer, een coöperatie: www.vitamaia.nl
   
 • ... versturen we de volgende Merenwijk Agenda op vrijdag 28 oktober. Heb je nieuws voor ons? Stuur het uiterlijk 27 oktober naar kopij@merenwijkagenda.nl. De redactie beslist of en in welke vorm het bericht geplaatst wordt.
Op de Strengen is een kolonie baardmannetjes neergestreken. Foto: Renée Schermer Voest
Ook nieuws voor deze nieuwsbrief? Mail het naar kopij@merenwijkagenda.nl.
De redactie beslist of en in welke vorm het bericht geplaatst wordt.

De Merenwijk Agenda is niet bedoeld voor commerciële berichten (diensten, aanbiedingen) of persoonlijke oproepen (fietssleutels gevonden, weggelopen huisdieren, spullen te koop).

Redactie: Marieke Holzapfel / Hansje Huson
De Merenwijk Agenda is mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging Merenwijk. (Gratis) lid worden van de wijkvereniging kan via de website.

Deze Merenwijk Agenda doorgestuurd gekregen? Je kunt je hier aanmelden, dan krijg je hem elke twee weken in je mailbox.
Copyright © 2022 Merenwijk Agenda, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp