Copy
View this email in your browser
INSTALLATIETECHNIEK OP SAXION
Installatiebedrijven hebben behoefte aan HBO-studenten die qua kennis en vaardigheden aansluiten bij de branche. Is dit gemakkelijk te organiseren? Dat zeker niet. Maar we zetten samen wel de eerste stappen. En wel binnen de leerlijn SmartBuilding | onderdeel van de reguliere opleiding Bouwkunde op Saxion. 

Janita van Riggelen (docent Bouwfysica), Laurens Grashof (Alferink Installatietechniek) en Arno Broekhuis (Engberink Technische Installaties) hebben samen het programma voor het vierde kwartiel van het tweede jaar ontwikkeld. Met als thema: Installatietechniek.

De huidige tweedejaars studenten Bouwkunde krijgen in mei 2020 dan ook een actuele introductie in de bijzondere wereld van de Gebouwgebonden Techniek.
ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT ...
Kijk ... dat is nog eens een titel van een magazine: "Veel talent kiest bewust voor Twente". Toch een heel ander geluid dan de braindrain die je vaak hoort. En als je ervan uit gaat dat alles wat je aandacht geeft groeit, kunnen we niet vaak genoeg zeggen: veel talent kiest bewust voor Twente. 

En al dat talent kan in Twente ook nog eens kiezen voor de prachtige bouwkundige opleidingen en het mooiste vak dat nu helaas nog te veel onderbelicht is: de gebouwgebonden techniek. En mede door ons programma wordt dit in de toekomst alleen maar beter. 

Hoe? Dat lees je onder meer in het artikel over ons project in TwenteVisie 
👇🏻
Lees de TwenteVisie digitaal
Elkaar informeren en op de hoogte houden, is een belangrijke voorwaarde voor een open leercultuur. Hoe mooi is dan om te zien dat ons project een plek heeft gekregen in het Alferink Nieuws Bulletin van maart 2020. Hieronder een gedeelte uit het artikel van Jaap Westhuis. 
... Om een beeld van Alferink te krijgen is er zowel op het Project Gravenhuis & Franciscushuis Denekamp als op kantoor een delegatie langs geweest om te kijken naar onze werkmethoden en leerbehoeften. In de komende tijd wordt de testfase opgestart waar bij enkele bedrijven de eerste pilots zullen gaan lopen. Eind dit jaar zal de eerste test bij alle aangesloten bedrij- ven worden uitgevoerd waarbij de bedoeling is dat binnen een project op verschillende manieren opleiding wordt gegeven om te leren en van elkaar te leren. Het uiteindelijke doel is om dit op grotere schaal toe te passen waarbij bijna iedereen bij Alferink hiermee te maken gaat krijgen.

Bedankt Jaap en de collega's van Alferink Installatietechniek 👍🏻
Breng nu een bezoek aan Alferink Installatietechniek
PIZZA-MEETING
Op woensdag 4 maart was het tijd voor pizza op de campus van de Universiteit Twente. We hadden een stapel pizza's geregeld voor de bijeenkomst waar we samen met vakmensen van de installatiebedrijven en docenten van Hogeschool Saxion en ROC van Twente hebben nagedacht over hoe we van een project een leeromgeving kunnen maken. 

De bijeenkomst heeft ons niet alleen interessante en praktische inzichten gegeven, maar ook prachtige gesprekken opgeleverd. Het blijft boeiend om te zien wat er gebeurt als je mensen met verschillende achtergronden samenbrengt. 

Alleen blijft er meestal geen pizza over 😳
MENUKAART
Samen met Hogeschool Saxion, ROC van Twente en de installatiebedrijven zijn we een menukaart aan het ontwikkelen. Een menukaart met allerlei aantrekkelijk cursussen, trainingen, opleidingen, snippers en andere ontwikkel-arrangementen voor bestaande medewerkers in de installatietechniek. De opleidingssnipper: Mailen in de Bouwkeet was het eerste gerecht op deze menukaart.

Maar daar blijft het niet bij. We zijn nu de behoefte aan het inventariseren rondom de thema's: communicatie en technische bedrijfskunde. We zijn benieuwd wat het volgende gerecht gaat zijn 🙂
Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur een mail naar

bas@dekrachtvananders.nl
en ik neem contact met je op.
Tip voor de redactie

Heb je een item voor de volgende nieuwsbrief, stuur deze dan naar

bas@dekrachtvananders.nl
 
DELEN AAN VELEN
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Linkedin Linkedin
Mail Mail
Copyright © 2020 dekrachtvananders, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp