View this email in your browser
Stichting Het Bezinningshuis

Beste lezers,

 
Allereerst toch nog maar even de allerbeste wensen gewenst voor 2020.

Wij zijn het in ieder geval fantastisch gestart met:
  • Een geweldige opbrengst van onze inzamelingsactie van bijna € 1.500,- !!!!
  • Een prachtige verjaardagsviering op 4 januari jongstleden met Manu Keirse als gast in een vol Bezinningshuis en ondertussen meer dan 6000 mensen bereikt via de facebookstream.
  • Meer dan 1000 likes op onze facebookpagina.
  • Het verwelkomen van stagiaire Barbara Soesan!
  • Een mooie, gevulde agenda voor de komende periode.

We wensen jullie veel leesplezier toe!

Hilda en Robin Zuidam

Mocht je onverhoopt toch verwijderd willen worden uit dit bestand, kun je je onderaan deze pagina direct afmelden.

1000 Euro!? Nee.......1500 Euro!!!
Er is zo massaal gereageerd op onze inzamelingsactie dat we circa € 1.500,- hebben ontvangen. We zijn dus ver over ons streefbedrag van € 1.000,- uitgekomen.

Dank
Dank aan jullie: Donateurs van kleine en grote bedragen, van bloemen, van cadeau's, van 'hoeft niet joh, laat maar zitten', van 'die schenk ik aan de stichting', van spullen en noem maar op. Zo dragen we samen deze stichting en haar missie. Fantastisch!

Alsnog doneren?
Ja! Dat kan natuurlijk. Graag zelfs. Dat kan via dit rekeningnummer: 
NL70 TRIO 0379298848 t.n.v. Stichting Het Bezinningshuis.

Giften en donaties aan een ANBI-stichting als de onze, kunnen aftrekbaar zijn van de belastingen! Zo doet vadertje staat ook nog een duit in het zakje.


Algemeen nut beogende instelling


In gesprek met Manu Keirse
Op zaterdagmiddag 4 januari jongstleden vierden we onze tweede verjaardag met een bijeenkomst met Manu Keirse. Hiervoor waren de abonnees op deze nieuwsbrief als eerste uitgenodigd en de aanmeldingen stroomden binnen. Het werd een fijne, inspirerende middag met een hoofdgast die zijn luisteraars keer op keer weet te raken. Het gesprek werd rechtstreeks gestreamed via onze facebookpagina en bereikte ondertussen meer dan 6000 mensen. De video is thans ook terug te kijken via youtube.

Hulptroepen en foto's!
We werden deze dag bijgestaan door Chantal Greeven, Mique Lasance en Barbara Soesan en de techniek was in handen van Jasper Verburgh. Zonder hen was het niet gelukt. Dank daarvoor. We delen graag enkele foto's, belangeloos gemaakt door Ellen Teunissen

      
Robin in gesprek met Manu Keirse. Na afloop verkocht Manu zelf zijn boeken, voorzien van persoonlijke opdracht!


Sterven voor springlevenden
Beschrijving:'Iedereen sterft maar niemand is dood' (Tibetaans gezegde)

Waarom?
Verlang je naar een diepe verbinding met jouw ziel? Wil je de wijsheid van de dood in je leven toelaten? Wil je kennismaken met het stervensproces?

Doel 
Op deze dag heb je een ontmoeting met jouw aardse eindigheid én leer je te vertrouwen op jouw zielsenergie. De dood toelaten in je leven verruimt je leven.

Aan het eind van de dag: 
heb je inzicht in wat je nog niet geleefd hebt in je aarde-tijd, vat je sterven op als een ongekende mogelijkheid tot transformatie, weet je meer over het stervensproces en heb je dat ook (deels) ervaren

Maar nog belangrijker is, dat jij na deze dag: 
een deur geopend hebt naar helende ervaringen, dichter bij je ziel gekomen bent en bijdraagt aan andere waarnemingen over sterven.

Locatie
Het Bezinningshuis in Den Dolder.
Datum
Zaterdag 25 januari
Programma
10:30-17:00 uur. (inloop vanaf 10:00)
Kosten en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden klik je op deze link.


Deze workshop wordt verzorgd door Willeke Jansen.


Dichtbij sterven
(Voorheen: Omgaan met sterven in de zorg)
Op 28 februari start er weer een groep met deze 3-daagse training. En er is nog plek. De overige data zijn 13 maart en 27 maart.

Voor wie?
Zorgwerkers en vrijwilligers in de (thuis)zorg, verzorgingshuizen, verpleeghuizen, ziekenhuizen, zorgvilla's enzovoorts, Zorgwerkers die tijdens hun werk te maken krijgen met mensen die binnen afzienbare tijd gaan sterven of niet meer willen leven.

Locatie
Het Bezinningshuis in Den Dolder.
Datum
28 februari, 13 maart en 27 maart of
17 april, 1 mei en 15 mei.
Programma
9:30-16:30. (de laatste dag tot 14:00 uur)
Kosten en aanmelden
Kosten: € 295,- inc. btw. per persoon voor de complete training van 3 dagen. Dit is inclusief koffie/thee/soep en het boekje 'Levenseindegesprekken' van Bureau MORBidee en exclusief lunch. Meer info en aanmelden? Klik hier.


Hilda Zuidam. Begeleidingskundige en supervisor.


Filmvertoning De dappere patiënt
Na het succes van de filmvertoningen in Bilthoven en Zeist, zal deze documentaire op woensdagmiddag 29 januari ook in Het Bezinningshuis in Den Dolder te zien zijn.

Op 24 oktober jongstleden kwamen er circa honderd belangstellenden naar de raadzaal van de gemeente Zeist. Zij keken naar de film De dappere patiënt en praatten daarna in groepjes verder over goed ouder worden en het spreken over het levenseinde met de huisarts. “Ik woon in een woonzorgcentrum en ik merk dat de andere bewoners dit onderwerp mijden, ze praten niet over het levenseinde”, aldus een van de bezoekers.

Voor onze Stichting, naast NUZO, Unicum huisartsenzorg, ouderenbonden ASZ en KBO-PCOB, een van de organisatoren in Zeist, is het duidelijk dat er meer behoefte is aan bijeenkomsten als deze.

Locatie
Het Bezinningshuis in Den Dolder.
Datum
Woensdagmiddag 29 januari 
Programma
13:30-14:00 Inloop
14:00-14:15 korte inleiding
14:15-14:45 Filmvertoning
14:45-15:30 Nabespreken (in groepjes of plenair)
15:30-16:00 Tijd om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.
Kosten en aanmelden
Een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden via het formulier op onze contactpagina.


Impressie van de vertoning in de raadzaal in Zeist


Meditatie op sterfelijkheid
Robin Zuidam neemt je mee in een meditatie op de eigen sterfelijkheid.

Locatie
Het Bezinningshuis
Datum
Zondag 26 januari
Programma
10:30-11:00 uur Inloop
11:00-11:10 landingsoefening
11:10-11:30 geleide meditatie
11:30-11:45 napraten
11:45:12:00 energizer en koffie, thee of water.
Kosten en aanmelden
Toegang is vrij. Graag uiterlijk een dag van tevoren aanmelden via deze link.

TIP: Van 12:00-16:00 uur kun je tevens kosteloos Het Carré Atelier Café bezoeken. Dit bevindt zich op loopafstand van Het Bezinningshuis. Voor meer informatie klik je op deze link.


Quote van Paul C. Rood

In gesprek met Arthur Polspoel
Het hele idee van een 'in-gesprek-serie' ontstond eigenlijk met deze man; Arthur Polspoel. Docent, theoloog, auteur, supervisor, stervens- en rouwbegeleider.

Over Arthur Polspoel 
Arthur Polspoel heeft meerdere publicaties en boeken over rouw- en verliesverwerking op zijn naam staan waaronder ‘Wenen om het verloren ik’. In de boekenkast van Het Bezinningshuis ligt het boek ter inzage.

Arthur Polspoel was docent aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht bij de opleiding Verlies- en Rouwbegeleider, tevens docent en begeleider aan de Theologische faculteit Tilburg. Hij was tien jaar werkzaam als parochiepastor in het bisdom Breda. Hij heeft rouwgroepen begeleid en verzorgt of verzorgde lezingen, symposia en cursussen rond rouw, terminale zorg en zingeving.

Arthur vertelt zijn verhaal en geschiedenis als auteur, begeleider en docent binnen de thema's sterven, verlies en rouw en gaat graag in gesprek met de gasten.

Locatie
Het Bezinningshuis
Datum
Vrijdag 7 februari
Programma
13:30-14:00 Inloop
14:00-15:00 Plenair gesprek met Arthur Polspoel
15:00-16:30 tijd voor ontmoeting en napraten
Kosten en aanmelden
Een bijdrage van 5 euro per persoon is zeer welkom. Aanmelden is gewenst Via de contactpagina van Het Bezinningshuis via deze link.Arthur Polspoel
Sylvie Kroef: Over afscheid
'Hoe ga je om met iemand die niet lang meer te leven heeft? Wat zeg je tegen je zieke buurvrouw in de supermarkt? En wat bespreek je met je vader als zijn einde nadert?'

Moeilijke vragen waar je het antwoord niet altijd op weet. Dit soort vragen bespreekt Sylvie Kroef in haar boek Over Afscheid, met 100 ervaringen en tips voor als je iemand gaat verliezen.

Op vrijdagmiddag 21 februari 2020 vertelt Sylvie in Het Bezinningshuis over de totstandkoming van haar boek en over de levenslessen uit de gesprekken met 60 mensen die zelf ziek zijn of van hun dierbare afscheid hebben moeten nemen. Hoe kun je gemakkelijker over dat definitieve einde praten? Wat zeg je wel en wat juist niet? 

We beginnen en eindigen de middag met live muziek. Samen met Sylvie en Robin van Het Bezinningshuis maken we er een muzikaal feestje van. Je bent van harte welkom bij deze warme middag. 

Locatie
Het Bezinningshuis
Datum
Vrijdag 21 februari
Programma
14:30-15:00 Inloop met live muziek door Sylvie, Robin en pianist.
15:00-16:00 Presentatie Sylvie
16:00-17:00 Tijd voor thee, koffie en napraten en samenzang! 
Kosten en aanmelden
Een bijdrage van 5 euro per persoon is zeer welkom. Aanmelden is gewenst via de contactpagina van Het Bezinningshuis via deze link.

TIP: Tevens is het mogelijk deze middag het boek van Sylvie aan te schaffen en te laten signeren.


Sylvie overhandigt haar boek aan Robin
Inloopmomenten
Bijna wekelijks zijn er inloopmomenten en bijeenkomsten voor diverse doelgroepen met vragen over leven en dood.
Bekijk nu onze google agenda en voeg een bijeenkomst eenvoudig toe aan uw eigen digitale agenda!Wees welkom om elkaar te ontmoeten
En verder:

RopaTrail
Op zondag 16 februari vindt er vanaf 9:30 een RopaTrail plaats met Het Bezinningshuis als start-en eindpunt. Lees hier meer informatie.

Leven naar het einde toe
Tevens vindt er op zondag 16 februari tussen 15:00-16:00 een lezing plaats. Deze wordt door Henk Troost en Robin Zuidam verzorgd in de Maria Christinakerk in Den Dolder. Klik hier voor meer informatie. Vrije toegang.

Wanneer iemand weet dat zijn of haar aardse leven spoedig zal eindigen, kan er van alles gebeuren. Niet alleen op lichamelijk en geestelijk gebied, maar ook kunnen levensvragen opkomen binnen de relatie met directe naasten.

Tot gauw in Het Bezinningshuis!


Bezinningshuis Den Dolder

Bezoekadres:
Bedrijfsgebouw, links op de begane grond.
Vijverhof 3734 DB Den Dolder, Nederland

Postadres:
Verhoevenstraat 28
3818 PM Amersfoort
Nederland
info@bezinningshuis.nl
085 0043088

06 26166044


 
Copyright © 2020 Stichting Het Bezinningshuis, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp