Copy
Bekijk deze mail in uw browser
editie 4, augustus 2022
Overweeg u om zelf energie op te wekken met zonnepanelen? Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening en het is beter voor het milieu. De gemeente Amstelveen organiseert samen met Energieloket Amstelveen een zonnepanelenactie en een online informatieavond.
 
Meer weten? Kom naar de online informatieavond!
Tijdens de informatieavond vertellen we u meer over de zonnepanelenactie, vergunningen, leningen en het terugvragen van de btw. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen.
 
Datum:        15 september 2022
Tijdstip:       19.30 tot 20.30 uur
Locatie:        Online
Zo meldt u zich aan voor de informatieavond:
  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties of scan de QR-code;
  2. Vul uw postcode in; 
  3. Klik op ‘Zonnepanelenactie Amstelveen’
  4. Klik op ‘Aanmelden informatieavond’ en ontvang een e-mail met de link. 
Na afloop van de informatieavond kunt u zich direct aanmelden voor de actie. Vanwege de drukte bij zonnepanelen installateurs is er plaats voor maximaal 500 inschrijvingen binnen deze actie.

Advies voor verbouwers


Als u gaat verbouwen komt er veel op u af. Het kan lastig zijn om vooraf en tijdens het ontwerpen en verbouwen te weten of u de juiste keuzes maakt. De gemeente helpt woningeigenaren die hun huis duurzaam willen verbouwen om de juiste keuzes te maken.Voor wie is dit advies bedoeld?

Deze dienstverlening is voor woningeigenaren die al een uitgewerkt ontwerp of bouwplan hebben voor een grote verbouwing of moeilijke verbetering. Dit is vaak het moment dat het fijn is als er nog een extra check gedaan kan worden op het totale plan. We kijken graag met u mee hoe we uw bouwplannen kunnen verbeteren op gebied van energiegebruik, waterverbruik, comfort (zomer en winter) en het gebruik van biobased materialen.We geven dit jaar maximaal 50 gratis adviezen, dus wacht niet te lang want OP=OP. 
 

Gratis duurzame artikelen t.w.v. €60 voor huurders


Wilt u energie besparen? Dat kan al met het zetten van kleine stappen. Op de website van het Energieloket vindt u allerlei tips waar u direct mee aan de slag kan. Om u op weg te helpen geeft de gemeente aan huurder cadeaubonnen van €60. Met de cadeaubon kunnen artikelen worden besteld die het huis direct energiezuiniger én comfortabeler maken, zoals tochtstrips, ledverlichting en een waterbesparende douchekop. Meer informatie en aanvragen kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen.
 
Er zijn nog 1.000 cadeaubonnen voor huurders beschikbaar, dus wacht niet te lang. OP=OP.
 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle subsidies, regelingen en laatste ontwikkelen?

Klik hier voor een gratis abonnement

Tegels gratis afvoeren èn subsidies voor groen


De gemeente haalt gratis tegels op bij inwoners die de tegels vervangen voor groen. En dat is nu nog aantrekkelijker omdat er voor het vergroenen van dak én tuin en het opvangen van regenwater diverse subsidies en regelingen beschikbaar zijn. Ook zijn er subsidies voor het opvangen van regenwater en het vergroenen van de tuin.  


Klik hier voor het gratis ophalen van uw tegels en de verschillende subsidies. Daar kunt u alle informatie vinden. 

 

Gratis klimaatbestendig tuinadvies voor inwoners

Er zijn steeds vaker heftige buien afgewisseld met langdurige periodes van hitte en droogte. Om de gevolgen van het veranderende klimaat op te vangen moeten we onze leefomgeving aanpassen. De gemeente gaat 14 inwoners nu gratis tuinadvies geven, zodat ze hun tuin kunnen aanpassen op het veranderende klimaat. Inwoners met een vergelijkbare tuin kunnen vervolgens ook gebruikmaken van dit uitgewerkte plan.
Aanmelden voor gratis tuinadvies met begeleiding
Voor dit project werkt de gemeente werkt samen met SPATwater. Dit bedrijf adviseert inwoners bij het klimaatadaptief inrichten van tuinen om de impact op het klimaat te verminderen. De gemeente zoekt in totaal 14 voorbeeldtuinen. Inwoners die interesse hebben kunnen zich voor 18 september aanmelden. Inwoners met interesse voor het tuinadvies moeten niet te lang wachten, want op=op.
 

Workshop ‘Verduurzamen VvE’s in de praktijk’


Het uitvoeren van duurzame maatregelen voor een VvE is een complex traject dat vaak jaren duurt. Daarom nodigen we u graag uit op 6 oktober voor een praktische workshop waarin VvE’s uit Amstelveen hun kennis delen. Drie VvE’s nemen u op interactieve wijze mee en vertellen u over de ervaringen met isolatie, waterzijdig inregelen en het plaatsen van zonnepanelen. De nadruk ligt daarbij vooral op het complexe besluitvormingsproces dat iedere VvE op een unieke wijze doorloopt. 

Programma: 
Datum: donderdag 6 oktober
Locatie: Wijkcentrum de Bolder
Tijden: 19.00u – 21.30u
Aanmelden: servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl
 
  WAT DATUM INFORMATIE
Zonnepanelenactie 15 sept t/m 15 okt Info
NK Tegelwippen t/m 31 oktober  Info
Gratis tuinadvies Aanmelden
voor 18 sept
Info
Workshop ‘Verduurzamen VvE’s in de praktijk’ 6 okt   Aanmelden 
Isolatie-actie   27 okt Volgt later
Copyright © 2022 Communication, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp