Copy

 

Se nyhedsbrevet i din browser


Nyhedsbrev februar 2021

Vi er i AEU trukket i arbejdstøjet sammen med vores dygtige planlægningsgrupper og undervisere og er glade for, at vi nu kan udbyde endnu flere af vores arrangementer online. Kig med på vores nye hjemmeside www.aeu.dk og se, om der er et kursus, et seminar eller en konference, som kunne passe til dit behov. 

Vi har desuden fået de fleste af efterårets arrangementer på plads, så sæt gerne kryds i kalenderen allerede nu og hold øje med arrangementerne på www.aeu.dk.  

Vi glæder os til at se dig – og tag endelig fat i os, hvis du har spørgsmål eller idéer til nye aktiviteter.  

Fremtidens arbejdsmiljø – post corona. Virtuel konference om arbejdsmiljøopgaverne efter krisen 

Få nye indsigter i krisens betydning og inspiration til, hvordan du går til opgaven med at sikre et godt arbejdsmiljø for arbejdsfællesskabet i tiden efter pandemien.  
 
Deltag på en aktiv og spændende konference om fremtidens arbejdsmiljø, hvor du møder førende forskere, og få udbredt perspektiverne omkring pandemiens samfunds-, arbejdsmæssige og sociale betydning. 
 
I skrivende stund har 238 arbejdsmiljørepræsentanter tilmeldt sig konferencen, og vi håber også at se dig. 

Dato: 3. marts kl. 9-14 (online) 
Tilmeldingsfrist: 17. februar 
Læs mere og tilmeld dig her 
 

Distanceledelse - frem trivsel og opgaveløsning i krisetid og fredstid – udbydes igen 

Vi fik så gode tilbagemeldinger på vores webinar om distanceledelse, at vi har valgt at udbyde det igen. Webinaret er målrettet dig, der leder på distancen, men vil også være relevant for ledelses- og organisationskonsulenter, der understøtter ledere i forhold til denne ledelsesopgave. 

 
På webinaret vil forsker og organisationspsykolog Malene Friis Andersen give dig indblik i den seneste viden på området og give dig konkrete værktøjer til, hvordan du på distancen kan gøre en positiv forskel for dine medarbejderes trivsel og opgaveløsning. 
 
Dato: 22. april kl. 9-12 (online) 
Tilmeldingsfrist: 6. april
Læs mere og tilmeld dig her 


Seminar for chefsekretærer - online 
 

Seminaret for chefsekretærer sætter i år fokus på, hvordan du styrker din rolle som chefsekretær – både på kontoret og i en tid med hjemmearbejde, og hvorledes du klart og tydeligt får kommunikeret budskaber videre i dine mails og får din modtager til at handle. 

Du vil i løbet af de to seminardage få ny inspiration samt mulighed for at dele viden og erfaringsudveksle med chefsekretærer fra eget og andre universiteter. 

Dato: 13. og 14. april kl. 9.00-12.30
Tilmeldingsfrist: 12. marts 
Læs mere og tilmeld dig her 


Seminar om international forskermobilitet - online 

International rekruttering og fastholdelse af forskere og forskertalenter står højt på dagsordenen for de danske universiteter. På dette års seminar vil du få indblik i ledelse af mangfoldige teams i praksis, herunder hvilke barrierer lederne oplever ved ledelse af mangfoldige teams, og hvordan det er som international medarbejder at skulle arbejde med ledelse i en dansk kontekst? Hvad siger forskningen om det inkluderende lederskab, og hvordan kan vi som administrative medarbejdere bidrage? 

Seminaret er for dig, der jævnligt arbejder med opgaver, hvor du er i berøring med regler og procedurer omkring international forskermobilitet, f.eks. i en "international staff"-enhed eller på et institut, fakultet, forskningscenter eller ph.d.-skole.  

Dato: 15. april kl. 12.30-16.00 + 16. april kl. 8.30-13.00 (online) 
Tilmeldingsfrist: 25. marts 
Læs mere og tilmeld dig her 
 

Holdbar motivation i arbejdslivet og i organisationen 

Corona-året 2020 vendte op og ned på vores arbejdsvilkår. Og mange af os oplevede, at månederne med hjemmearbejde gav os nye tanker og gode snakke om arbejdsglæde og motivation. 

Her er kurset, hvor du bliver klogere på den nyeste (og overraskende) viden om, hvordan vi mennesker motiveres. Og du får indsigter med hjem, som du kan bruge til at skabe sund og holdbar motivation i dit eget arbejdsliv – og skabe gode betingelser for dine kollegaers. 

Dato: 21. maj (online opstartsmøde) + 1.-2. juni 
Tilmeldingsfrist: 9. april 
Læs mere og tilmeld dig her 

 

Bliv bedre til at møde forandringer 

Der er stadig ledige pladser på vores webinar om at møde forandringer, hvor Anders Bjørk vil give dig inspiration til at imødekomme forandringer positivt med ro i maven og en god stemning på arbejdspladsen.  

Som forandringsvejleder tager han udgangspunkt i universiteternes aktuelle situation, og han viser et billede af de forskellige typer, vi er – og hvor forskelligt, vi tackler situationer. Du får redskaber og brugbare metaforer, som du efterfølgende kan bruge både i dit eget arbejdsliv, og som du kan bringe med tilbage til din afdeling. Alt sammen på en let, motiverende og uformel måde. 
 
Dato: 10. marts kl. 9.30-11.30 (online)  
Tilmeldingsfrist: 17. februar 
Læs mere og tilmeld dig her 


God mødeledelse online 
 
Har du regelmæssigt rollen som mødeleder på online møder? Så kan vi anbefale dette kursus, hvor foredragsholder og ekstern lektor Sabrina Vitting-Seerup vil give dig inspiration til at facilitere det gode og effektive møde online – og give dig værktøjer til at skabe bedre samspil med og mellem deltagerne.  

Kurset består af 2 moduler med en kort hjemmeopgave imellem.  

Dato: 11. marts + 18. marts kl. 9.30-11.30 (online) 
Tilmeldingsfrist: 18. februar  
Læs mere og tilmeld dig her 
 

Effektiv arbejdsdag med Outlook! 
 
Oplever du også, at det kan være svært at holde fokus i en travl arbejdsdag? Så deltag i vores kursus ’Effektiv arbejdsdag med Outlook!’ og lær at udnytte Outlook til at skabe overblik over dine opgaver og mails. Kurset er meget efterspurgt, og vi har allerede fyldt tre kurser, så skynd dig, hvis du ønsker en plads på et af de sidste kurser.  
 
Dato: 5. marts kl. 9-11 (online) eller 16. marts kl. 9-11 (online)  

Tilmeldingsfrist: 22. februar 
Læs mere og tilmeld dig her: kurset den 5. marts eller kurset den 16. marts 
 

Webinar for medarbejdere på internationale kontorer – gratis deltagelse 

Har du lyst til at høre resultaterne af en trivselsundersøgelse under første corona-nedlukning, så har du muligheden på dette webinar. Vi får besøg fra KU af professor og institutleder, Bjarke Oxlund, og lektor og studieleder, Heiko Henkel, der har været med til at lave en stor trivselsundersøgelse under første corona-nedlukning blandt 2.760 internationale studerende på KU, hvoraf 881 har svaret. Resultaterne vil blive præsenteret, og efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål. 

Webinaret er en appetizer til efterårets seminar for medarbejdere på internationale kontorer.  
 
Dato: 2. marts kl. 9.30-11.15 (online) 
Tilmeldingsfrist: 22. februar  
Læs mere og tilmeld dig her 
 

Mange hilsener 
 
Jakob, Camilla, Helle, Lone og Mette
AEU-sekretariatet 
 


AEU-sekretariatet 
Kontorchef Jakob Ejersbo, ejersbo@sdu.dk, tlf. 65502923 
Kursus- og konferencekoordinator Camilla Windfeld-Lund, camillaf@sdu.dk, tlf. 65504546 
Kursus- og konferencekoordinator Helle Larsen, hella@sdu.dk, tlf. 65502803 
Kursus- og konferencekoordinator Lone Nielsen, lonen@sdu.dk, tlf. 65502277
Kursusudvikler Mette Aistrup, aistrup@sdu.dk, tlf. 65502651 

Afmeld nyhedsbrev via aeu@sdu.dk

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AEU · Campusvej 55 · Odense 5230 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp