Copy
View this email in your browser
 

In Strijd Tegen Menstruatie Armoede
 

Woensdag 3 februari en 10 februari brachten wij (Pritha & Sham) bij een 20-tal dames een op maat samengesteld pakket met menstruatieproducten langs.

Wij deden dit in het kader van bestrijding van menstruatie-armoede onder (jonge) vrouwen met een laag inkomen. Yogalerares Pritha had een evenement georganiseerd om op 21 december samen met geinteresseerden 108 zonnegroeten te doen in haar yogastudio aan de Eerste Stationsstraat 185. De aangescherpte RIVM-richtlijnen lieten dit helaas niet toe. Echter, het voornemen om geld in te zamelen tegen menstruatie-armoede bleef staan. Samen met voorzitter Sham Hira van SSCAZ hebben ze donateurs gevonden die zowel in natura als financieel steunden. Landelijk, en dus ook in Zoetermeer zijn er gezinnen die net buiten diverse regelingen vallen zoals de Voedselbank of de Zoetermeer-pas. Het is Pritha en Sham gelukt om in contact te komen met deze specifieke groep.

Pritha en Sham hebben dan ook met veel plezier 20 op maat samengestelde tassen met menstruatieproducten mogen overhandigen aan vrouwen met een laag inkomen. Dankzij een aantal donaties in natura is het mogelijk geweest om er extraatjes bij te doen zoals parfum-testers, chocolade-repen, paracetamol en een ticket voor een gratis yoga-les. Pritha en Sham willen alle donateurs langs deze weg hartelijk danken voor hun bijdrage. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om de stadsgenoten te helpen.


 

Project Gaat Internationaal


De ‘period poverty’ is wereldwijd een triest verschijnsel. Zenang Yoga en SSCAZ willen dan ook, als aanvulling op dit project, meisjes weeshuizen en gezinnen met een laag inkomen op Bali helpen door menstruatieprodukten voor hun te kopen. Het voornemen is dat Pritha persoonlijk hier voor zorg gaat dragen.

Helpt u mee? Doneren voor dit internationale project kan door middel van de Tikkie voor een bedrag naar keuze:

STUUR ONS EEN TIKKIE

TOT SLOT:
Door de huisbezoekjes en de persoonlijke verhalen zijn Pritha en Sham extra gemotiveerd om later in het jaar weer een actie op te zetten. Indien de RIVM- richtlijnen het dan toelaten zal er tijdens de 108-zonnegroeten op 21 juni weer aandacht aan worden gegeven.

Nogmaals grote dank aan alle donateurs!

@zenangyoga
Zenang Yoga & More
Follow us on IG
Copyright © 2021 Zenang Yoga & More, All rights reserved.

www.zenangyoga.com

Our physical address is:
Eerste Stationsstraat 185, 2712HG Zoetermeer

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zenang Yoga & More · Eerste stationsstraat 185 · Zoetermeer, 2712 HG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp