Copy

 

wordt deze email niet juist weergegeven, klik hier voor de online versie.

 

Nieuwsbrief #1
 20 januari 2022

 

Het NMv-bestuur wenst u allen een gelukkig, gezond en verbindend 2022!

 

 

Julia's column

Ook dit keer was de NMV-aftrap van het nieuwe jaar, met de nieuwjaars-netwerkbijeenkomst op 14 januari jl., weer online.

Lees hier de hele column

Nieuwjaars-netwerkbijeenkomst


Op 14 januari jl. waren veel deelnemers aanwezig op de NMv Nieuwjaars-netwerkbijeenkomst.

Het eerste gedeelte van de bijeenkomst was gereserveerd voor een korte ‘blik vooruit’ vanuit het bestuur en werd het NMV-jaarthema bekend gemaakt. Het tweede gedeelte van de bijeenkomst stond in het teken van de bekende -maandelijkse- netwerkbijeenkomsten, waar leden met elkaar en met het bestuur over diverse onderwerpen spraken.

Lees meer

Samenstelling Raad van Advies

De Raad van Advies geeft naar eigen oordeel het NMv-bestuur gevraagd en ongevraagd advies over alle voor de NMv relevante zaken. Zij is daarmee niet alleen een zeer belangrijk klankbord voor het bestuur, ook fungeren de leden van de Raad als verbindende schakel tussen het NMv-bestuur en de maatschappij. De RvA zorgt daarmee voor een blik ‘van buiten naar binnen’.

We zijn er trots op dat we onze Raad van Advies aan u kunnen voorstellen!

Lees verder

Uitleg Subsidieregeling experiment echtscheiding RvR

Een aantal leden heeft, na het lezen van de informatie op de website van de Raad voor Rechtsbijstand over de subsidieregeling experiment echtscheiding, naar de NMv gereageerd met vragen en opmerkingen. Omdat wij in gesprek zijn over betrokkenheid van mediators bij de verschillende pilots vanuit de Rechtspraak hebben wij de gelegenheid gekregen om verduidelijking te vragen bij betrokkenen.

Lees meer

VOM op website RvR!

In het streven om mediation steeds beter op de kaart te zetten, kunnen we dit jaar een nieuwe stap zetten. In 2022 krijgt de VOM, de Vereniging Online Mediators toegang tot de website Rechtwijzer.nl, de website van de Raad voor Rechtsbijstand waar informatie te vinden is over allerlei problemen waarbij mensen behoefte hebben aan juridische of andere hulp.

Lees verder

Vind een CO-Mediator: vraag en aanbod

Als NMv leggen wij graag verbinding tussen onze leden. Sinds deze maand is het bestaande ‘Prikbord’ daarom nu óók te gebruiken voor mediators die op zoek zijn naar co-mediaton.

Het Prikbord is al langer bekend bij leden van de NMv. Tot nu toe stonden hier bijvoorbeeld oproepen van mensen die op zoek zijn naar een intervisiegroep of juist naar nieuwe leden voor hun groep.

Lees verder

Ton van Pelt, secretaris-penningmeester van de NMv

Graag maak ik gebruik van het aanbod om mij via dit medium aan de NMv-leden voor te stellen. Ik begin er dan maar mee dat de titel die boven dit stukje staat nog niet formeel is. Ten eerste omdat de bestuursvergadering waarin de functies worden verdeeld nog moet plaatshebben en ten tweede omdat ik nog slechts kandidaat-bestuurslid ben totdat de leden de functie van bestuurslid  bevestigen tijdens de ALV in april.

Lees verder

Nieuwe leden introductie-bijeenkomst 2022 vol energie

Afgelopen vrijdag organiseerde de NMv voor haar nieuwe leden weer een nieuwe leden introductie bijeenkomst; voor het tweede jaar online.

De nieuwe leden kregen allereerst nuttige informatie over ledenvoordelen van bestuurslid Pieter Beukers.

Lees verder

Beëindiging mediation zonder overeenstemming tussen partijen

Hoe doe je dat zonder de vertrouwelijkheid te schaden?

De NMv-vertrouwenspersoon geeft advies!

Lees verder

Werkgroep 'kennis' zoekt nog enkele leden

Wilt u als actief lid ook bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze vereniging en het vak mediation? We zoeken op dit moment nog specifiek naar één à twee leden die willen bijdragen aan de werkgroep ‘Kennis’.

Lees verder

Volg NMv ook op social media!


Met de NMv nieuwsbrief houden we u op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwsfeiten binnen de NMv en ons vakgebied. Wist u dat we ook interactief zijn op social media?  Meld u hier aan voor onze LinkedIn netwerk- en discussiegroep en volg ons op onze LinkedIn bedrijfspagina, en Twitter 

Wist u dat ...


... Joyce Sylvester, winnaar van de Eberhard van der Laan Mediation Award 2021, ook is genomineerd voor Vrouw in de Media Awards 2021?

U kunt hier uw stem op haar uitbrengen.
Heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op via 
info@mediatorsvereniging.nl
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en is bestemd voor NMv-leden en MfN-registermediators die via de NMv een dienstenpakket ontvangen. Wilt u wijzigingen in uw gegevens doorgeven, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl

Copyright © 2022 Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
nmv · Ambachtsstraat 15 · NIJKERK, Gelderland 3861 RH · Netherlands