Copy
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief geven we u een update over ontwikkelingen bij SKIN en bij de internationale en migrantenkerken in Nederland.
 

Preview najaarsprogramma SKIN

Cursusaanbod
Bij SKIN wordt momenteel hard gewerkt aan drie nieuwe cursussen: over huisvesting, over jeugd, en over het politieke systee
m. SKIN organiseert deze cursussen via zoom, zodat mensen uit het hele land makkelijk kunnen meedoen.
Meer weten over ons najaarsprogramma? Check dan regelmatig onze agenda of abonneer je op ons Facebook of Twitter (@SamenKerkinNL) kanaal!

 

Regionale bijeenkomsten
Dit najaar gaan we ook verder met de regionale ontmoetingen voor internationale kerken. Zo hopen we op 22 september weer een avond te houden als kerken in de regio Zwolle-Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Ook in Amsterdam gaan we verder met de plannen die we voor de zomer zijn begonnen.


Mystiek Moluks
Vanaf 23 september te zien in Museum Catharijneconvent: focuspresentatie Mystiek Moluks. Ontmoet de piring natzar. In de focuspresentatie belicht Museum Catharijneconvent een uiterst intiem religieus fenomeen: de piring natzar. Deze offerschaal speelt een belangrijke rol binnen de protestants-christelijke Molukse traditie. Ongewenst door de koloniale kerk op de Molukken, maar gekoesterd tot vandaag de dag. De presentatie werd opgesteld met medewerking van bij SKIN betrokken kerken en SKIN-medewerker Madelon Grant. Welkom!

 
Foto: Cindy Bakker
 

SKIN Talentenbank online!

Vol trots lanceert SKIN onze Talentenbank! In deze Talentenbank staan mensen opgenomen uit de internationale en migrantenkerken, die hun talenten beschikbaar stellen. Want alleen door elkaar als kerken en christenen met verschillende talenten tot hand en voet te zijn, kunnen we een sterk en gezond Koninkrijk van God opbouwen in dit land.

Organiseert u een activiteit waarvoor u een spreker zoekt? Zoekt u iemand die specifiek ergens verstand van heeft? Neem dan contact met SKIN op om één van onze sprekers (of misschien iemand anders uit ons netwerk) te boeken.
SKIN Kennisbank online!

De afgelopen maanden heeft SKIN met een aantal partners ook hard gewerkt aan een online Kennisbank. Waarom deze kennisbank? Eén van de dingen waar internationale en migrantenkerken vaak tegen aan lopen, is dat ze niet de informatie hebben of kunnen vinden, die ze nodig hebben. SKIN heeft gemerkt dat dit vaak vragen zijn over administratie en organisatie, over huisvesting, of over actualiteiten. Deze Kennisbank dient daarom als een database van informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van de internationale kerken. 

Een nieuw gezicht: Marjolein

Per 1 juni 2021 is Marjolein Hekman gestart als medewerker toerusting bij SKIN. Zij zal zich bezig houden met de opzet en organisatie van verschillende cursussen, de ontwikkeling van de SKIN cursus en met het onderzoek naar de bestaande opleidingen en hoe dit wel/niet overeenkomt met de behoeften van migrantenpastors. Lees hier meer over Marjolein.

Van harte welkom om contact op te nemen via marjolein@skinkerken.nl.
Kerkshoppen met: ds. Theo Pattinasarany

Op 15 juli was ds. Theo Pattinasarany, voorganger in de GIM (Molukse Evangelische Kerk) via SKIN te gast bij Groot Nieuws Radio. Hij sprak over het 70-jarig bestaan van de Molukse kerken in Nederland en wat hen kenmerkt. Het interview is terug te luisteren via deze link (vanaf 00:20). De piring natzar komt ook nog ter sprake!
Jaarverslag 2020

Het jaarverslag 2020 van SKIN staat online! In totaal hebben in 2020 zo’n 142 kerken contact met SKIN gehad. Zij namen deel aan één van onze cursussen of andere activiteiten, of hebben informatie of advies aan SKIN gevraagd. SKIN wil haar dank uitspreken aan alle betrokkenen bij ons werk. Want samen zijn we sterk, zeker in tijden van corona! Lees hier het volledige jaarverslag.
Fusie Vriendenstichting SKIN

In 2020 is de Vriendenstichting gefuseerd met Stichting SKIN. SKIN is een stichting zonder winstoogmerk en zonder structurele bron van financiering. We ontvangen geen subsidie. De Vrienden van SKIN zijn voor ons een onmisbare bron van steun. In 2006 werd de stichting Vrienden van SKIN opgericht om donateurs/vrienden te werven om het werk van SKIN financieel te ondersteunen. Sindsdien hebben enkele honderden vrienden zich aangesloten. Weten wat het inhoudt om Vriend te worden? Lees dan meer op onze website
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Samen Kerk in Nederland, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u als kerk betrokken bent bij SKIN

Onze e-mail adres is: info@skinkerken.nl

Wilt u een wijziging doorgeven over hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u uitschrijven van deze lijst.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Koepelorganisatie van internationale kerken · Koningin Wilhelminalaan 5 · Amersfoort, 3818HN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp