Verkeer & Meer | maandag, 11 januari 2021
De eerste online schooldagen dit kalenderjaar zijn een feit. We kijken terug op een bizar 2020 waarin COVID-19 heeft gezorgd voor nieuwe uitdagingen én kansen in het onderwijs. Hopelijk heeft de kerstvakantie voldoende ontspanning gebracht en zijn jullie goed uitgerust en voorbereid gestart aan de tweede helft van het schooljaar. We wensen iedereen een gezonde start van 2021.
> Succesvolle schoolpleinpakket win-actie
We waren overdonderd door alle enthousiaste en creatieve reacties op onze win-actie. Met ruim 80 aanmeldingen wordt maar eens duidelijk hoe belangrijk jullie verkeersveiligheid en verkeerseducatie op school vinden. De winnaars hebben voor de kerstvakantie bericht gehad, zij kunnen hun schoolpleinpakket begin februari verwachten.
> Supersnelwijzer VVN fietsverlichting
Helaas hebben we dit jaar vanwege de corona-maatregelen geen kick-offs rondom de fietsverlichtingscampagne kunnen uitvoeren. We hebben daarom een online activeringscampagne laten ontwikkelen in samenwerking met VVN. De Supersnelwijzer maakt je supersnel wijzer op het belangrijke verkeersveiligheidsthema fietsverlichting. In drie korte filmpjes delen kinderen opvallende feiten.
Filmpjes gemist? Klik dan hier
De afgelopen periode heeft een aantal lessen en geplande projecten helaas geen doorgang gekregen vanwege COVID-19. Toch hopen we dat we jullie kunnen ontzorgen met onze activiteiten in het eerste kwartaal van 2021. Wat staat er in ieder geval gepland de komende periode:
> Week van het Verkeer 2021 
Zoals jullie weten vindt de Week van het Verkeer dit jaar plaats van maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart 2021. We zijn blij dat zich voor deze 4e editie weer veel scholen hebben aangemeld. We hebben twee scholen uitgekozen die de Week van het Verkeer feestelijk gaan openen, de voorbereiding hiervoor is in volle gang! De planning van de lessen en activiteiten die week ligt bij onze uitvoerders. Zij nemen hierover binnenkort contact op met de deelnemende scholen. Wil jouw school nog deelnemen?
Laat het ons dan snel weten!
> Laatste oproep voor theoretisch en praktisch verkeersexamen 
Het theoretisch verkeersexamen vindt dinsdag 30 maart 2021 plaats. De organisatie van het theoretisch verkeersexamen is in handen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Heeft jullie school zich nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog via examen.vvn.nl/bestellen. Een aantal scholen heeft zich ook nog niet aangemeld voor het praktisch verkeersexamen, je kunt het aanmeldformulier opnieuw aanvragen via info@verkeerenmeer.nl.
> Extra aandacht voor Corona-proof verkeerslessen en activiteiten 
Veel van ons gesubsidieerd lesaanbod is ook in tijd van COVID-19 goed in te zetten. Zo kan het lespakket Verkeerskunsten voor een periode van 3 weken worden geleend. De materialen worden op school bezorgd en ook weer opgehaald. De leerkracht gaat eenvoudig zelf aan de slag met leerdoelen en praktische verkeerslessen op het schoolplein. Geschikt voor groep 1 t/m groep 8. Vraag het lespakket Verkeerskunsten gratis aan op onze website

Voor de middenbouw leerlingen hebben we de leskist Bokabox Verkeer. Een kist vol illustratief educatiemateriaal waarmee je leerlingen leren pictogrammen te lezen en de systematiek achter de borden te begrijpen. Een school mag de leskist 4 weken lenen. Vraag de Bokabox hier aan, dan zorgen wij ervoor dat jullie ermee aan de slag kunnen. 

En voor de allerkleinsten is de leskist van Jongleren ontzettend leerzaam. De leskist wordt 4 weken uitgeleend aan school. De kist bevat spelmateriaal en een handleidingen met ideeën om verkeersactiviteiten met kleuters te doen. Het lesproject wordt afgesloten met een online ouderbijeenkomst, waarin aandacht wordt besteed aan verkeersopvoeding en veilig vervoer van kinderen. Jongeleren leskist aanvragen?
Dat kan via deze link. 
> Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over ons lesaanbod of over de Week van het Verkeer 2021, neem dan contact met ons op:
Patrizia Battistuzzi 
Regio Zuid   
p.battistuzzi@vervoerregio.nl
06-57698293
Nathalie Mulder
Regio Noord
n.mulder@vervoerregio.nl                                                 06-10321536

Copyright © 2020 Verkeer & Meer, Alle rechten voorbehouden.