Copy
View this email in your browser
Version française
Nieuws Hergebruik

Platform van de Actoren voor het Hergebruik van Bouwelementen in Brussel
Mei 2021
Aankondigingen, evenementen, studies, thesissen! 

Het behoort allemaal tot de rol van het Platform Hergebruik!

Aankondigingen doorgeven, studies en thesissen over hergebruik delen, synergieën zoeken en aanmoedigen, maar ook ter plaatse gaan om actoren van hergebruik te ontmoeten. Dit alles en veel meer maakt deel uit van de rol die het team van het Platform Hergebruik dagelijks vervult. 

Wil je graag iets delen? Neem dan hier contact met ons op: hergebruik@ncb.be
 
"Reclaim, Reuse, Repeat" sinds 1991
Redacteur van de maand : Sara Morel, CEO Salvo 
Voor het hoofdartikel van deze maand, steken we het Kanaal over!
Salvo viert zijn 30-jarig bestaan en Sara Morel, CEO, beschrijft de activiteiten van het bedrijf en het kader waarin het op de Britse markt voor hergebruik opereert. Wij worden teruggevoerd in de tijd doorheen de fasen van bewustwording en betrokkenheid van het Britse publiek in de afgelopen jaren. Een must read!
Hoofdartikel lezen
ReUse.brussels 

ReUse.brussels, is een bouwplaatsherinrichting voor opleidingsdoeleinden in de gebouwen van het Brussels Beroepsreferentiecentrum voor de bouwsector. Dit project werd een jaar geleden reeds vermeld in de nieuwsbrief van mei 2020. Ontdek hier het vervolg!


 
Artikel lezen
De Dépôt Live Show(s)

Als onderdeel van het FCRBE-project organiseert en verzorgt Bellastock de DEPOT LIVE SHOW(S), een twee weken durend online evenement van 10 tot en met 26 mei, dat erop gericht is handelaars in hergebruikte materialen en andere belanghebbenden van het project, zoals aannemers, samen te brengen. Lees hier meer.
Meer informatie
Recuperatheek

De VZW Communa is bezig met de verbouwing van voormalige kantoren om ze te transformeren tot collectieve huisvesting voor zo'n twaalftal dakloze vrouwen. Ontdek hier meer over het project en misschien beschik jij wel over de nodige materialen om hen te helpen hun project voor te zetten. 

 
Artikel lezen
Hergebruik in de pers

Mei 2021: Valor, een workshop die werkzoekenden opleidt tot het beroep van valorist gespecialiseerd in houtmateriaal, het evenement van deze zomer: de Digital School for Re-construction, georganiseerd door de Universiteit van Brighton, en de kwestie over sloop/heropbouw, besproken in Trends-Tendances, lees het allemaal hier.
Hergebruik in de pers
Bouwwerf VanHam 

Het bedrijf BV Rinoo vertelt ons over haar nieuwste project in Schaarbeek: de renovatie van een woning tot 3 appartementen in de Van Hamméestraat. Ontdek hier de bouwwerf VanHam, de nieuwe opslagruimte voor gerecycleerde materialen in een voormalige marmerfabriek, en kom meer te weten over de verdere ambities van Rinoo. 
Artikel lezen
Een thesis over hergebruik!

Het Platform Hergebruik heeft Solène Getti ontmoet, een studente in haar laatste jaar van een dubbele studie architectuur en ingenieurswetenschappen in Lyon. De studente heeft een scriptie ingediend over het hergebruik van bouwelementen en het Platform Hergebruik heeft die voor u gelezen.
Artikel lezen
Heeft u nieuws, artikels of acties om aan ons voor te stellen? U kan ze ons doorsturen via hergebruik@ncb.be
Ronde tafel ! 
 
Het BRC Bouw (Beroepsreferentiecentrum) is in het kader van haar missies betrokken bij een studie over "De impact van de opkomst van de kringloopeconomie op de bouwnijverheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest". De ronde tafel vindt online plaats op dinsdag 18 mei van 9.00 tot 12.00 uur.

Wilt u graag deelnemen? Vul dan het Google-formulier in en wij sturen u de studie en de bijlagen toe.
 
Advertenties

Het In Limbo depot is weer open van 9.00 tot 17.00 uur en houdt inzamelingen! Een kaart met routebeschrijvingen vindt u hier.

De nieuwe activiteit van TRAVIE? TRAVIE wenst een hergebruikkanaal voor tapijttegels te ontwikkelen. Het bedrijf neemt uw tapijttegels terug, restaureert ze en verkoopt ze vervolgens op de hergebruiksmarkt! Neem contact op met Albertine Serfaty van het IRISPHERE-team: albertine.serfaty@greenloop.eu.

Doe mee aan een studie:
Het FIDO (Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling) bestudeert de haalbaarheid van een weerbaarheidstest, een digitaal instrument waarmee bedrijven zelf hun veerkracht voor verschillende risico's kunnen diagnosticeren. Om zo representatief mogelijk te zijn, wenst het FIDO de behoeften van de bedrijven te verzamelen via de volgende enquête:

Ook hier verschijnen? Stuur ons uw verzoeken via hergebruik@ncb.be.

De online Summeruniversity, georganiseerd door de Universiteit van Brighton, zal deze zomer plaatsvinden van 2 tot 13 augustus. Inschrijven kan tot 23 april!

Aanstaande webinars en opleidingen georganiseerd door de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad: 

2 juni, van 9u30 tot 10u30: BIM. Meer info volgt nog op de website van de CBB-H.

Ontdek hier de lijst van opleidingen van het Projet Build Circular.Brussels

Ontdek hier eveneens de lijst van opleidingen en seminaries rond Duurzame Gebouwen georganiseerd door Leefmilieu Brussel.

Informeer ons! Organiseert u of kent een evenement in verband met het hergebruik van bouwelementen in Brussel? Laat het ons dan weten! Contact
 
hergebruik-bouw.brussels
Gecoördineerd door


  

In het kader van het Programma voor Circulaire Economie, met de steun van Leefmilieu Brussel

  

Medegefinancierd door 
Om deze nieuwsbrief rechtstreeks te ontvangen, neemt u hier een abonnement.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich ingeschreven heeft op onze nieuwsbrief . Indien u deze berichten niet langer wenst te ontvangen, kan u uw toestemming op elk mo-ment intrekken door te klikken op “Uitschrijven”. Deze e-mail wordt verstuurd vanuit vzw Con-federatie Bouw, Lombardstraat 34-42, 1000 Brussel, KBO 0406.479.092. Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met ons Gegevensbeschermingsbeleid dat u kan terugvinden op onze website. Voor meer informatie kan u contact opnemen met privacy@confederatiebouw.be.
Platform van de Actoren voor het Hergebruik in Brussel
T +32 2 545 58 32
hergebruik@confederatiebouw.be


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CCBC · Avenue des Arts 20 · BRUXELLES 1000 · Belgium