Copy
View this email in your browser
Version française
Nieuws Hergebruik

Platform van de Actoren voor het Hergebruik van Bouwelementen in Brussel
Februari 2021
De eerste Nieuwsbrief van 2021 is er!

Het Platform Hergebruik stelt u verheugd zijn eerste Nieuwsbrief van 2021 voor waarin we verschillende projecten in de schijnwerpers zetten. U vindt er onder andere een artikel over het verloop van het Brusselse project Build Circular.Brussels, maar ook andere geslaagde projecten die Hergebruik integreren evenals nuttige tools voor de uitvoering ervan. Tenslotte zijn er natuurlijk ook nog de persartikels rond het thema hergebruik die deze maand zijn verschenen. Want wij zijn lang niet de enigen die het erover hebben!

Veel leesplezier!

 Het project Build Circular.Brussels verleidt alsmaar meer aannemers!
 

Meer dan 200 ondernemingen stapten al in het project Build Circular.Brussels om een opleiding te volgen en zich te laten begeleiden in circulair bouwen.

In dit artikel geven we het woord aan Valérie Gilles de Pelichy die exclusief voor onze Nieuwsbrief van het Platform Hergebruik de laatste vorderingen in het project Build Circular.Brussels voor ons uit de doeken doet.

Artikel lezen
Een voorbeeldschool in Evere

Ontdek hier meer over hergebruik, materiaalkeuze en energiebeheer en laat u inspireren dankzij deze verklarende video gerealiseerd door een voorbeeldschool in Evere. Dit bouwproject heeft meerdere actoren samengebracht rond het thema hergebruik. Ontdek het hier.
Artikel lezen

"Er was eens... parket"

Op basis van een document van het Brussels Beroepsreferentiecentrum BRC Bouw en de organisatie IRDE ontwikkelt het Franse platform Articonnex een tool om het hergebruik van parket en vloerbedekking te vergemakkelijken of erop te anticiperen.
Artikel lezen
Een thesis over hergebruik

Hergebruik en openbare aanbestedingen: een focus op de metropool Nantes en dan meer specifiek de regio Pays-de-la-Loire. Dit werk werd geschreven door een masterstudente tijdens haar specialisatie Actoren voor de Energietransitie. Ontdek hier de resultaten en conclusies van haar onderzoek!
Samenvatting lezen

Hergebruik in de pers

Februari 2021: het Project U Square, de ambities voor hergebruik in Frankrijk, het Interreg FCRBE project én ontdek welk artikel van onze Nieuwsbrief Hergebruik werd gedeeld door een partner. Vind hier alle artikels samen. 

 
Hergebruik in de pers
Huis Vignette


Het huis Vignette is een project dat gepresenteerd wordt op Opalis en dat hergebruikte materialen integreert in een nieuw huis. Van bakstenen tot tegels, sanitair tot hergebruikte bekleding van blauwe hardsteen. Bekijk het project en de uitvoering ervan hier!
 
Artikel lezen

Evolutie van TOTEM

"Un oeil sur demain" is een rubriek uit het televisiejournaal van de RTBF en is gewijd aan circulair bouwen en het hergebruik van bouwelementen. Herbekijk het hier.


 
Artikel lezen
Heeft u nieuws, artikels of acties om aan ons voor te stellen? U kan ze ons doorsturen via hergebruik@ncb.be
Advertenties

Verlenging van de workshops Hout in Molenbeek: meer info hier.

Ook hier verschijnen? Stuur ons uw verzoeken via hergebruik@ncb.be.

Aanstaande webinars en opleidingen: 

9 februari, Webinar met de Brusselse Minister, Alain Maron, Renovatiestrategie in Brussel. Meer info.

De opleidingen en seminaries rond Duurzaam Bouwen zijn terug, vind de lijst hier!

18 en 25 maart: Opleiding Circulaire Economie: Hergebruik. Meer info.

Informeer ons! Organiseert u of kent een evenement in verband met het hergebruik van bouwelementen in Brussel? Laat het ons dan weten! Contact
hergebruik-bouw.brussels
Gecoördineerd door


  

In het kader van het Programma voor Circulaire Economie, met de steun van Leefmilieu Brussel

  

Medegefinancierd door 
Om deze nieuwsbrief rechtstreeks te ontvangen, neemt u hier een abonnement.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich ingeschreven heeft op onze nieuwsbrief . Indien u deze berichten niet langer wenst te ontvangen, kan u uw toestemming op elk mo-ment intrekken door te klikken op “Uitschrijven”. Deze e-mail wordt verstuurd vanuit vzw Con-federatie Bouw, Lombardstraat 34-42, 1000 Brussel, KBO 0406.479.092. Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met ons Gegevensbeschermingsbeleid dat u kan terugvinden op onze website. Voor meer informatie kan u contact opnemen met privacy@confederatiebouw.be.
Platform van de Actoren voor het Hergebruik in Brussel
T +32 2 545 58 32
hergebruik@confederatiebouw.be


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CCBC · RUE DU LOMBARD 34-42 · BRUXELLES 1000 · Belgium