Copy
View this email in your browser
Version française
Nieuws Hergebruik

Platform van de Actoren voor het Hergebruik van Bouwelementen in Brussel
Augustus 2021
Het nieuwe werkjaar komt eraan! 

Na enkele weken van rust en welverdiend verlof stuurt het Platform Hergebruik u hierbij een overzicht van de evenementen die u niet mag missen in het nieuwe werkjaar! 


2 september, van 14.00 tot 20.00 uur: de Urban Rally van ecobuild.brussels. Informatie en inschrijvingen hier.
9 en 23 september: Opleiding "Demontage, opslag, herconditionering", door Construcity. Informatie en inschrijvingen hier.
29 september: presentatie door de Alliantie RENOLUTION, gebouw van Leefmilieu Brussel op het terrein van Thurn en Taxis.  Informatie en inschrijvingen hier.
30 september16.30 tot 18.00 uur: Circubuild.be, een rondetafel die een stand van zaken zal maken over circulaire bouw in Brussel en Wallonië. Informatie en inschrijving hier.


7 oktober, van 09.30 tot 11.00 uur, zeker deel aan de plenaire vergadering van het Jaarlijks evenement van het Platform Hergebruik. Informatie en inschrijvingen hier.
14 en 15 oktober: Circular Training Days, opleidingsdagen bij Construcity. Er worden nog andere data gepland. Informatie en inschrijvingen hier.

20 tot 28 november: Europese Week van de Afvalvermindering en het hergebruik. Informatie hier.

Wilt u ons informeren over uw projecten/evenementen inzake hergebruik? Dan kunt u hier contact met ons opnemen: hergebruik@ncb.be.
RENOLAB: Projectoproep 

Deze projectoproep, die het nieuwe werkjaar inluidt, is een initiatief dat aansluit bij de Renovatiestrategie RENOLUTION en dat de Brusselse Hoofdstedelijke Regering begin september zal lanceren. De projectoproep omvat twee delen en heeft als doel de uitrol op grote schaal te stimuleren van vernieuwende oplossingen voor de duurzame en circulaire renovatie van gebouwen in Brussel. 
Projectoproep


“Circulair bouwen boekt terreinwinst dankzij Build Circular.Brussels"

Heeft u al gehoord van het project Build Circular.Brussels?

Lees dit korte stukje over de vorderingen van het project in het jongste nummer van het maandblad Bouwbedrijf van de Confederatie Bouw. U vindt er ook de getuigenissen van ondernemingen die deelnemen aan het project!


 
Lijst bekijken
In Limbo, materialen ruilen 

Op 6 juli 2021 had het Platform Hergebruik een ontmoeting met In Limbo: een platform dat sinds 2018 de donatie en recuperatie van materiaal binnen de socio-culturele sectoren in Brussel wil vergemakkelijken. Maak hier kennis met de werking van het platform en de ambities van zijn beheerders van de bevoorrechte relatie met hun 400 partners. 

 
Artikel lezen
Hergebruik in de pers Augustus


Augustus 2021: Aandacht voor een rotor in een video op YouTube, de selectieve sloop van gebouwen wordt aangemoedigd in een rapport van de EASAC, L'Echo heeft het over “Comment penser “durable” lors de la construction de votre maison ? ” in een artikel dat medio juli is verschenen, publicatie van een groot aantal artikelen over het Interreg-project FCRBE, en nog veel meer! 
Hergebruik in de pers

Workshop Citydev.brussels 

De circulaire economie integreren in het bestek van hun toekomstige projecten?
Citydev.brussels stelt u zijn strategie inzake circulaire economie voor aan de hand van 2 belangrijke projecten op 21/09/2021 van 09.00 tot 12.00 uur bij Greenbizz. Wenst u deel te nemen en deze ambities te ontdekken? Schrijf u hier in om alle informatie te ontvangen. 

 
De informatie ontvangen

Nieuwe video over Hergebruik!


Een nieuwe video over hergebruik in het kader van het Interreg-project FCRBE.
In deze video vertelt Salvoweb, een van de 8 partners van het Interreg-project FCRBE, over hergebruik in het Verenigd Koninkrijk. Hergebruik wordt geïllustreerd aan de hand van 3 voorbeelden: NV Antieke Bouwmaterialen Rik StormsThe Werf 44 cultural center Project en Jamar project.
Video bekijken
Heeft u nieuws, artikels of acties om aan ons voor te stellen? U kan ze ons doorsturen via hergebruik@ncb.be
Advertenties
BC Materials werft aan! BC materials zet grond van stadswerven om tot circulaire leembouwmaterialen in een proces van urban mining. Bc Materials is momenteel op zoek naar een productiemanager, meer info hier.


Ook hier verschijnen? Stuur ons uw verzoeken via hergebruik@ncb.be.

De inschrijvingen voor de Circular Training Days van Build Circular.Brussels zijn geopend! Er zijn 3 sessies tussen september en november, schrijf u hier in. Ontdek hier de lijst van opleidingen van het Projet Build Circular.Brussels

De webinars van de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad hernemen in september. U kan hier de voorbije webinars terugvinden.
 

De Urban Rally van ecobuild.brussels, op donderdag 2 september, van 14u tot 20u. Inschrijven kan hier.


Ontdek hier eveneens de lijst van opleidingen en seminaries rond Duurzame Gebouwen georganiseerd door Leefmilieu Brussel.

Informeer ons! Organiseert u of kent u een evenement in verband met het hergebruik van bouwelementen in Brussel? Laat het ons dan weten! Contact
hergebruik-bouw.brussels
Gecoördineerd door


  

Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  

Medegefinancierd door 
Om deze nieuwsbrief rechtstreeks te ontvangen, neemt u hier een abonnement.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich ingeschreven heeft op onze nieuwsbrief . Indien u deze berichten niet langer wenst te ontvangen, kan u uw toestemming op elk mo-ment intrekken door te klikken op “Uitschrijven”. Deze e-mail wordt verstuurd vanuit vzw Con-federatie Bouw, Lombardstraat 34-42, 1000 Brussel, KBO 0406.479.092. Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met ons Gegevensbeschermingsbeleid dat u kan terugvinden op onze website. Voor meer informatie kan u contact opnemen met privacy@confederatiebouw.be.
Platform van de Actoren voor het Hergebruik in Brussel
T +32 2 545 58 32
hergebruik@confederatiebouw.be


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CCBC · RUE DU LOMBARD 34-42 · BRUXELLES 1000 · Belgium