Copy
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VUGHT
AFLEVERING 35, 25 MAART 2021
Beste Lezers,
 
Een tussentijdse nieuwsbrief met informatie over de bezorging van het derde Lambertus Magazine, een update over de coronamaatregelen in de Lambertuskerk en nieuws over Lambertus TV en de stiltewandelingen.
 

Een dezer dagen valt het derde nummer van het Lambertus Magazine bij u in de bus. Helaas zijn er te weinig exemplaren geleverd en moeten er nog enkele tientallen exemplaren bijgedrukt worden. Hierdoor zal bij een deel van de mensen die het magazine per post ontvangen wat vertraging optreden. We hopen dat het toch nog vóór Pasen bij u op de deurmat valt. 

Kunt u niet wachten tot het papieren magazine in uw brievenbus valt dan kunt u via deze link het maartnummer van het Lambertus Magazine lezen.

Ontvangt u de papieren versie van het Lambertus Magazine nog niet en wilt u dat graag? Neem contact op met Jane de Vries via mail 

Namens de redactie, Hester Dekker

 
Hieronder nog een keer informatie over de diverse diensten rond Pasen

Kerkdiensten

Zondag 28 maart 2021, Lambertuskerk 10.00 uur
6e Zondag van de 40-dagentijd, Palmarum
Pastor Wim Gilsing, Doesburg
m.m.v. Cor Bezemer, piano
 
Witte Donderdag 1 april 2021, Lambertuskerk 19.30 uur
Ds. Udo Doedens
m.m.v. Willem Visscher, orgel
 
Goede Vrijdag 2 april 2021, Lambertuskerk 19.30 uur
Ds. Udo Doedens
m.m.v. Willem Visscher, orgel
 
Stille Zaterdag 3 april 2021, Lambertuskerk 22.00 uur
Ds. Udo Doedens
m.m.v. Bart van Schaijk, piano
 
Paasmorgen 4 april 2021, Lambertuskerk 10.00 uur
Ds. Udo Doedens
m.m.v. Willem Visscher, orgel

De diensten zijn live te volgen en naderhand terug te zien op ons YouTubekanaal ‘Lambertus TV’Coronamaatregelen

De persconferentie van het demissionaire kabinet over de Coronamaatregelen van 23 maart jl. is voor de kerkenraad geen aanleiding geweest om de bestaande maatregelen voor onze gemeente (o.a. geen bezoekers en geen live zang tijdens de diensten) te versoepelen. Heel graag hadden we met Pasen de deuren weer voor kerkbezoek geopend, maar de voors en tegens afwegende, lijkt Pasen nog te vroeg te zijn. We zetten dus nog even de tanden op elkaar en gaan ervan uit dat de vaccinatiecampagne uiteindelijk de ruimte zal scheppen voor de door ons zo gewenste heropening. 
 
klik hier voor Lambertus TV
terug naar boven

Nu op Lambertus TV

Webinar over Vughtse Kruiswegstaties

Kunsthistorica Mathilde van den Bosch (Museum Catharijneconvent, Museum Het Schip) geeft een online-lezing over de bijzondere, maar helaas erg beschadigde kruiswegstaties in de buitenmuur van de Vughtse Lambertuskerk. Wat was er op deze staties te zien? Wat zijn kruiswegstaties eigenlijk en hoe verhoudt de reeks staties in Vught zich tot de reeksen die je meestal in Rooms-katholieke kerken ziet? Met behulp van vele afbeeldingen van kunstwerken uit binnen- en buitenland voert Van den Bosch ons langs een stukje kunstgeschiedenis en ook door het lijdensverhaal van Christus.
 
https://www.youtube.com/watch?v=tEsd5T0ty_k

Palmpasenstok maken

Ook als je niet naar de kerk kunt op Palmzondag, kun je nog wel een mooie palmpasenstok maken. Maar hoe ging dat ook alweer? Feikje laat het zien op het oudste filmpje op ons kanaal.

Laudato si' - elke week een nieuwe aflevering

Morgen verschijnt aflevering twee van Laudato si'. Dit keer gaat het over het afvalprobleem, de klimaatcrisis en de vraagstukken rond de kwaliteit en het eigendom van het drinkwater. Vanuit onze 'zorg om ons gemeenschappelijke huis' is over deze thema's genoeg te zeggen.

 

 
Beste wandelaars, stiltelingen op weg naar Pasen,

Maandag 29 maart, de eerste dag in de Stille Week, wandelen we onze laatste wandeling in de veertigdagentijd op weg naar Pasen.

Zijn deze veertig dagen anders in coronatijd, anders ook dan in voorgaande jaren? Kunnen we het volhouden en volharden in de tijd van veel coronamaatregelen en in de bezinning van de veertigdagentijd en blijven hopen op het einde ervan, naar het licht van Pasen toe?

Het vraagt ons waakzaam te zijn op de signalen van deze tijd. Waken, lijkt een paradoxale klus. Aankomende (Witte) Donderdag lezen we in Mattheus 26, dat Jezus zijn vrienden tot driemaal slapende vond. Te moeilijk was het om te waken.

Waken, op een aandachtige wijze aanwezig zijn bij de dingen en de mensen. Waken is bewust present zijn en blijven in het leven, zoals het zich voordoet. Wie waakt, bewaart wat kwetsbaar is en stelt veilig wat bedreigd wordt. Maar waken is ook uitzien naar wat nog niet is; verduren en uithouden soms en verlangen naar herstel en bevrijding. Verlangen naar het einde van Corona en de komst van Pasen. Toeleven naar het licht van leven. Het verlangen naar licht brengt dat licht voort.

We lezen maandag de laatste strofen van het gedicht over de zeven werken van barmhartigheid, wat in deze tijd met ons is meegegaan op de wandelingen. En wensen elkaar een zalig en gezegend Paasfeest!
 
Nu de Coronamaatregelen nog voorlopig van kracht blijven, de lente zich aandient en we niet in de kerk kunnen voor de stiltebijeenkomsten, willen we, zowel op de eerste als de derde maandag van de maand blijven wandelen. Dit tot nader besluit.

Maandag 19 april is dan de eerstkomende wandeling. 3 Mei de volgende. We hopen zo toch gaande te blijven in contact en bezinning. Je kunt altijd aanschuiven.
 
Met een hartelijke Paasgroet,

Margriet en Aline
Stiltegroep maart ‘21
06 30648877
Deze nieuwsbrief is samengesteld door Udo Doedens en Rose-Anne de Haan. De volgende verschijnt op donderdag 8 april 2021. Kopijdatum maandag 5 april. Heeft u vragen of wilt u een bijdrage leveren stuur dan een mail naar redactie@lambertuskerkvught.nl
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Lambertuskerk Vught, All rights reserved.


Wilt u uw voorkeuren wijzigen?
U kunt uw  gegevens bijwerken of u kunt zich afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp