Logo


Alles voor de eer van God!

‘Zij noemde de jongen Ikabod en zeide: weg is de eer uit Israël – omdat de ark Gods was buitgemaakt en om haar schoonvader en haar man. Zij zeide: Weg is de eer uit Israël, want de ark Gods is buitgemaakt.' ‭‭1 Samuël‬ ‭4: 21-22‬ ‭NBG51‬

Als gelovigen is het belangrijk om te weten, wat het doel is van het volgen van Christus en waarom je hebt besloten om Hem te dienen. Je gaat naar de gemeente of samenkomst, maar je groeit niet in het geloof op geestelijk en maatschappelijk vlak. Wat is daarvoor de reden? Vaak kunnen het verkeerde motieven zijn.

We lezen in 1 Samuel 4 een bijzonder verhaal. Israël werd jaren daarvoor door Gods machtige hand bevrijdt uit Egypte. Zelfs de Filistijnen (vijand) waren dat niet vergeten en hielden daar rekening mee.

Gods volk verloor de strijd tegen de vijand, ondanks dat ze de Ark van het Verbond (symbool voor de tegenwoordigheid van God) bij zich hadden. Deze werd ook meegenomen door de vijand. Niemand die dat begreep. Zelfs de priester en zijn zonen stierven.


Weg was de eer van God uit Israël. Dat waren de woorden van de schoondochter van de priester. Zo noemde ze haar zoon voordat ze stierf. Wat leren wij hieruit? Wij moeten God niet alleen dienen of volgen omdat Hij goed is en grote wonderen voor ons heeft gedaan. Wij moeten Zijn eer hoog houden in ons leven. Dat wil zeggen dat wij Hem ons hart moeten geven. Wij moeten een heilig leven leiden en Hem gehoorzamen. Wij zijn apart gezet en kunnen niet meer doen wat we zelf willen. Hij moet op de troon zitten. Wij moeten Hem aanbidden in Geest en Waarheid, dan zullen wij gezegend zijn en overwinnen. 'Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij'. Galaten 2:20 ‭NBG51‬‬

Wees heilig en blijf God gehoorzamen!

De Here zegene u!

Pastor Lucien Sweet

Pastor Lucien Sweet

Agenda Augustus 2022

Cornelis Danckertsstraat 36, Rotterdam

07 augustus — Super Sunday — 11:00u - 13:00u

14 augustus — Super Sunday — 11:00u - 13:00u

21 augustus — Super Sunday — 11:00u - 13:00u

28 augustus — Super Sunday — 11:00u - 13:00u

Online via MS Teams!

05 augustus — Power Friday — 19:00u - 20:00u

12 augustus — Power Friday — 19:00u - 20:00u

19 augustus — Power Friday — 19:00u - 20:00u

26 augustus — Power Friday — 19:00u - 20:00u

Het getuigenis zijn wij…

Ik ben Frank Marman en wil u graag bemoedigen met iets wat God voor mij heeft gedaan.

Ik heb altijd een auto van de zaak gehad. Toen ik met pensioen ging, moest ik deze inleveren.

Niet zo lang geleden heeft iemand ons gezegend met een auto. Mijn vrouw en ik waren erg blij. Wij rijden namelijk graag rond en besteden veel aandacht aan onze kinderen en kleinkinderen.

Op een dag na aankomst thuis, was ik mijn autosleutel kwijt. Ik heb overal in het huis gezocht. Ik heb ook mijn vrouw gevraagd om met mij te zoeken. Ik ben naar mijn auto teruggegaan en heb een rondje om mijn auto gemaakt, maar heb de sleutel niet gevonden. Ik vond het zo vervelend en dacht: "Hoe krijg ik mijn auto nog open?" Mijn vrouw en ik zijn toen in gebed gegaan.

Iets zei tegen mij: 'Ga terug naar de auto' en dat deed ik. Ik heb opnieuw een rondje om mijn auto gelopen. Ik keek op mijn vooruit en zag een briefje. Daarop stond: 'Bel dit nummer, ik heb uw sleutel'. Ik ben direct naar mijn vrouw gegaan en heb het goede nieuws verteld. Ik heb gelijk de persoon opgebeld en die meneer zei: "Ik ben in de buurt en kom wel even langs om de sleutel af te geven". Dat heeft deze meneer ook gedaan. Toen ik hem zag, bleek het een jongeman te zijn. Ik vertelde gelijk dat ik een gelovige man ben en dat ik had gebeden dat ik mijn sleutel terug zou krijgen. Ik zei hem ook dat God hem zou zegenen. Ik was zo blij, GOD komt altijd op tijd. We hebben nog steeds contact met elkaar.

UiC Kadertraining (To design your destiny)

Zaterdag 10 september 2022 zullen wij starten met een nieuwe cyclus van onze UiC Kadertraining.

Deze training is bedoelt voor een ieder die gelooft dat hij/zij geroepen is door God en je bestemming wilt ontdekken. Je zult deze niet alleen ontdekken, maar ook begeleidt worden om deze te ontwikkelen en actief ermee aan de slag te gaan.

Als gemeenschap zijn wij actief op het gebied van: Inspiratie, Transformatie en Educatie.

Bent je geïnteresseerd? Meld je nu aan via het e-mailadres: info@unityinchrist.nl

Doop door onderdompeling

Op zondag 25 september zal er weer een doopdienst zijn. Dopen door onderdompeling betekent een keus maken om uw oude leven te begraven, door het achterwege te laten en weer op staan in het nieuwe leven met Jezus Christus.
Voor de doopdienst zullen er een paar lessen zijn, welke dieper zullen ingaan over wat dopen betekend.
Wilt u zich laten dopen? Meld u aan!

Meld je aan

Ilaya Pata vertrekt in augustus naar Amerika met een voetbal studiebeurs gekregen. De opleiding die ze gaat volgen is Psychologie. Wij wensen haar heel veel succes met haar studie en voetbal carrière. We bidden dat de Heer haar zal beschermen tijdens haar verblijf in Amerika.

Gemeente kamp 2022

Van 22 t/m 29 juli hebben wij een geslaagde en zegenrijke gemeente kamp gehad. Velen zijn bemoedigd en hebben genoten van de activiteiten. We zijn de Here dankbaar voor wat Hij heeft gedaan. Hier enkele indrukken van het kamp.

Doneer
Doneer Nu