Copy

In deze nieuwsbrief: 

- Jac. Danst 40 jaar
- Uitgelicht: Quickstep
- Komende maand bij Jac. Danst

 
Jac. Danst 40 jaar!
Natuurlijk gaan er nog allerlei andere activiteiten plaatsvinden in dit feestelijke jaar. Zo komt er ook een fotowedstrijd. Alle informatie daarover krijg je binnenkort. 
Uitgelicht: Quickstep
De Quickstep is een ballroomdans in vierkwartsmaat, vergelijkbaar met de maat van een snelle foxtrot. Ondanks deze gelijkenis heeft deze dans een eigen stijl en techniek.

De Quickstep is in de jaren 20 ontstaan uit een combinatie van de foxtrot, charleston, shag, peabody en one step. De dans is van oorsprong Amerikaans en is in 1927 gestandaardiseerd in Engeland. De Quickstep is ondertussen een volledig op zichzelf staande dans geworden, hoewel de invloeden van de oorspronkelijke dansen nog steeds wel zichtbaar zijn.
Richting het einde van de 20ste eeuw is de Quickstep op hoog niveau steeds sneller geworden.

Tegenwoordig wordt veel gebruikgemaakt van hopjes, rennen, veel momentum en snel en veel draaien. Dit is vooral mogelijk gemaakt door het gebruik van tussenmaten. Op lager niveau is dit allemaal in veel mindere mate aanwezig. Dit maakt de dans erg geschikt voor beginners en op de meeste dansscholen wordt deze dans dan ook als een van de eerste dansen geleerd.

(bron: Wikipedia)
Komende maand bij Jac. Danst
Dansen is een feestje!
Copyright © Jac.Danst, All rights reserved.

Jac Danst
Buitenvest 96 
4614 AD BERGEN OP ZOOM
Nederland

dans@jac-danst.nl
+31 6 24 13 22 49


We proberen altijd te achterhalen wie de rechthebbenden zijn aangaande het auteursrecht op deze foto's. Mochten er in deze nieuwsbrief foto's staan waaraan u meent rechten te kunnen ontlenen, laat het ons dan even weten. 

 
Facebook
Facebook
Spotify
Spotify
Website
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jac. Danst · Buitenvest 96 · BERGEN OP ZOOM, NB 4614 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp