Copy
View this email in your browser

U ziet het: de SKIN nieuwsbrief heeft een nieuw jasje gekregen.
In deze nieuwsbrief willen we verhalen delen over wat er de afgelopen tijd heeft gespeeld, bij SKIN en bij de internationale en migrantenkerken in Nederland.
Met in deze uitgave vooral veel over de coronacrisis, een reactie op de recente onrust over racisme, en onze plannen voor de komende tijd.

Reactie bestuur SKIN op actualiteiten

Als bestuur van Samen Kerk in Nederland – SKIN, een overkoepelende stichting van meer dan 80 migrantenkerken – voelen wij ons in deze dagen geroepen om ons krachtig uit te spreken tegen iedere vorm van racisme in onze samenleving.
Lees onze reactie op onze website.
Lees ook het interview met bestuurslid Hedwig Komproe in het Nederlands Dagblad van 5 juni.

Corona & internationale kerken

De coronacrisis is de internationale en migrantenkerken niet ongemerkt voorbij gegaan. Kerntaak van SKIN is de achterban te informeren over ontwik-kelingen, en advies te geven hoe daar mee om te gaan. Daarnaast coordineert SKIN samen met SOFAK de coalitie Samen Kerk = Samen Sterk, die samen met SKIN-Rotterdam, PCC Amsterdam en de HUB Den Haag hard heeft gewerkt om een corona noodfonds voor interna-tionale kerken te creeren. Begin mei hebben de eerste 24 kerken een bijdrage ontvangen vanuit dit noodfonds.

Bijeenkomsten van SKIN

Op 1 mei vond er een online ontmoeting plaats tussen SKIN achterban, de internationale en migrantenkerken, en Tweede Kamerleden van de SGP, CU en CDA. Er is gesproken over de uitdagingen waar sommige kerken momenteel mee worstelen: afnemende inkomsten en een toenemende behoefte aan geestelijke en diaconale steun. SKIN behartigt als gesprekspartner van de politiek de belangen en behoeftes van de migrantenkerken.

Op 6 juli organiseert SKIN een webinar over overheidsmaatregelen die relevant zijn voor kerken, in samenwerking met de VKB (Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer).

 Verder zijn er de afgelopen maanden diverse webinars georganiseerd door SKIN-Rotterdam en HUB Den Haag. Thema's die hierin centraal stonden waren o.a.: digitaal collecteren, livestreamen, en kerkzijn in de 1,5 meter samenleving.
Deze webinars waren online te volgen en stonden open voor deelname van kerken vanuit heel het land. SKIN heeft daarom de kerken in ons netwerk uitgenodigd om deel te nemen aan deze webinars.

Vrijwilligers gezocht

SKIN werkt aan de opbouw van een SKIN informatiesteunpunt. Nu al kloppen internationale en migrantenkerken bij ons aan met allerlei vragen. Om dit wat meer te structureren zijn we op zoek naar vrijwilligers die hun expertise willen delen. Denk bijvoorbeeld aan expertise op het gebied van: sociaal-maatschappelijke kwesties, geld & gebouwen, juridische kwesties, communicatie. Interesse? Bel of mail: madelon@skinkerken.nl / 06 33788164.

Vooruitblik komende tijd

De coronacrisis beinvloedt ook de planning en activiteiten van SKIN in 2020. Vanaf maart zijn onze prioriteiten gewijzigd door de lockdown. Nu pakken we langzaam maar zeker de draad van de planning voor 2020 weer op. Met inachtname van de wijzigingen die nodig zijn n.a.v. de nieuwe 1,5 meter economie, streven we ernaar om de planning voor de rest van 2020 te realiseren.


Webinar 1 mei
Collegemiddag Theology of Migration
 
Op 26 juni organiseert Tear samen met de Foundation Academy of Amsterdam een collegemiddag 'Theology of Migration' met Theoloog des Vaderlands Samuel Lee. De verdiepende en interactieve middag is bedoeld voor predikanten, ondernemers, pioniers, kerkleiders, studenten en andere geïnteresseerden. Van harte aanbevolen! Lees hier voor meer informatie.

Jaarverslag SKIN online

Het jaarverslag 2019 van SKIN staat online! Neem een kijkje op onze website voor een overzicht van ons werk in 2019.

Onze grote dank aan allen die het werk van SKIN financieel ondersteunen. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Ook in 2020 het werk van SKIN ondersteunen? Dat kan via
NL51 INGB 0007 8648 32, BIC INGBNL2A op naam van stichting SKIN.
 

SKIN in het nieuws

De afgelopen tijd verschenen er diverse relevante berichten in het nieuws:

4 juni 2020, RD: Migrantenkerken in zwaar weer door coronacrisis
2 juni 2020: Hedwig Komproe, bestuurslid SKIN, bij Family7 aan het woord over racisme.

19 mei 2020, ND: Noodfonds migrantenkerken bij lange na niet genoeg
17 mei 2020, Trouw: Migrantenkerken moeten nu de hand ophouden

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Samen Kerk in Nederland, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u als kerk betrokken bent bij SKIN

Our mailing address is: info@skinkerken.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Koepelorganisatie van internationale kerken · Koningin Wilhelminalaan 5 · Amersfoort, 3818HN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp