Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in ons adressenbestand. U kunt zich te allen tijde uitschrijven via de afmeld link onderaan de nieuwsbrief.*
November 2019 Nr. 19

Voorwoord Mark van der Pol: 
Evidence based


Evidence based, informed based, weten wat werkt en ‘uit onderzoek blijkt dat’. Allemaal prachtige kreten die zeker van belang zijn in het onderwijs. Onderzoek helpt ons de goede dingen te doen en deze goed te doen. Zo weten we ondertussen dat het geven van feedback helpt en dat nakijken door de leerkracht weinig leereffect heeft. Helemaal waar!
Lees meer

De Bloesem ontbijt met de burgemeester!


Op vrijdag 8 november mochten alle leerlingen van De Bloesem komen ontbijten met de burgemeester in het gemeentehuis in Maurik in het kader van de zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt. De Bloesem heeft het certificaat ‘Gezonde School’ en besteedt regelmatig aandacht aan een gezond eet- en leefpatroon bij kinderen. Vanzelfsprekend maakt een goed en gezond ontbijt hier deel van uit.
Lees meer

Blog Meesterlezer: 
Een verwenteld schaap


In de tijd dat ik nog op Texel woonde en over het eiland rondrende alsof ik gedragen werd door de wind, heb ik menig schaap dat op haar rug lag rechtop gezet. Dat hoorde bij de opvoeding, zullen we maar zeggen. Als kind kreeg je ingeprent dat wanneer je een schaap dat met de poten omhoog lag zou laten liggen het dier een gewisse dood tegemoet ging.
Lees meer

Zo maak je leerlingen enthousiast over programmeren


Leren programmeren is voor alle kinderen waardevol, niet alleen voor toekomstige ICT’ers of programmeurs. Programmeren stimuleert namelijk het zelflerend vermogen. En nog veel meer. Het leren van digitale vaardigheden is vanaf 2021 zelfs verplicht binnen het onderwijs.
Lees meer

Curriculumherziening: wat moeten onze leerlingen kennen en kunnen?


Op donderdag 10 oktober overhandigden 125 leraren en 18 schoolleiders van Curriculum.nu hun voorstellen voor nieuwe kerndoelen in het primair en voortgezet onderwijs aan minister Arie Slob. Voor negen leergebieden hebben zij in kaart gebracht welke kennis en vaardigheden leerlingen nodig hebben. Het is de eerste keer in Nederland dat docenten zelf het voortouw nemen bij het opstellen van een integraal nieuw lesprogramma.
Lees meer

Giso Fuite: De controller van BasisBuren


Een schoolorganisatie kan niet zonder een controller. De controller is een financieel-economisch expert die de bestuurder en de schoolleiding ondersteunt bij het besturen en beheersen van de organisatie. Giso Fuite is de controller van BasisBuren.
Lees meer
Doorsturen
Delen via LinkedIn
Delen via Facebook
Copyright © 2019 BasisBuren, Alle rechten voorbehouden.

BasisBuren
De Wetering 3, 4021 VZ Maurik
T 0344-691177 • www.basisburen.nlinfo@basisburen.nl

Je kunt je voorkeuren hier aanpassen of uitschrijven voor de nieuwsbrief

* In verband met de nieuwsvoorziening is er voor gekozen de nieuwsbrief standaard naar alle medewerkers van BasisBuren te sturen, daarom is het afmelden niet mogelijk als je een @basisburen.nl e-mailadres hebt.

Email Marketing Powered by Mailchimp