Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in ons adressenbestand. U kunt zich te allen tijde uitschrijven via de afmeld link onderaan de nieuwsbrief.*
Januari 2020 Nr. 22

Voorwoord Mark van der Pol
Klopt ’t of werkt ‘t?


In gesprek met leerkrachten en directeuren, binnen en buiten BasisBuren hoor ik regelmatig dat men soms moeite heeft met de formats die we in het onderwijs hanteren. Die dingen invullen is ooit afgesproken, dus dat doen we dat netjes en op tijd. Wat we doen klopt dan met wat we hebben afgesproken? Maar werkt het ook?
Lees meer

Jaarboek op De Blinker


Op De Blinker hebben we sinds vorig schooljaar geen schoolkranten meer, maar maken we een jaarboek. We hebben hiervoor gekozen omdat de schoolkrant een achterhaald medium bleek. Door de digitale berichtgeving naar ouders (schoolapp) zijn zij al op de hoogte van de activiteiten die in de klas plaatsvinden.
Lees meer

Krista Vreeswijk: Diversiteit


Deze keer was ik weer aan de beurt om iets aan te leveren voor de Nieuwsflits. Wat mij veel bezig houdt, is de diversiteit van de mens. Ook de diversiteit van de verschillende geledingen. De een wil graag op hoofdlijnen, de ander wil gedetailleerd op de hoogte worden gehouden en een ander denkt, laat mij maar gewoon mijn werk doen.
Lees meer

Rob Martens: 'Leraren hebben geen tijd om na te denken'


Het tijdschrift PO Management stelde hoogleraar Onderwijsvernieuwing Rob Martens enige tijd geleden dat het Nederlandse onderwijs maar wat aanklooit. Een forse uitspraak, waar hij niet mee bedoelt dat leraren en bestuurders maar wat aanrommelen. “We weten niet in welke richting we het onderwijs moeten ontwikkelen, omdat er geen geld meer is om te onderzoeken wat wel en wat niet werkt.
Lees meer

ICT tips: Kraak'm, Kennisnet, Computational Thinking, IPON


Een nieuwe verzameling met ICT Tips. Dit keer een verzameling van vanalles wat. Een website met “Escape Room” -achtige games. Een overzicht met apps die gebruikt kunnen worden in het onderwijs opgesteld door Kennisnet. Een artikel over van Klasse.be, waarin een professor je meeneemt in de termen van computationeel denken.
Lees meer

De keerzijde van complimenten


We houden allemaal van complimenten. Wanneer je een compliment krijgt dan voel je je gezien en gewaardeerd. Het versterkt de relatie tussen de gever van het compliment en de ontvanger. Een compliment blijft lang in ons geheugen plakken, omdat het zo fijn is om te horen.
Lees meer

PISA: leesvaardigheid en -plezier gedaald


Zowel de leesvaardigheid als het leesplezier van Nederlandse 15-jarigen is in de afgelopen jaren gedaald. De prestaties van deze leerlingen in wiskunde en natuurwetenschappen zijn op gelijk niveau gebleven. Dit blijkt uit het internationale trendonderzoek PISA-2018 (Programme for International Student Assessment), waarvan de resultaten op 3 december bekend zijn gemaakt.
Lees meer
Doorsturen
Delen via LinkedIn
Delen via Facebook
Copyright © 2020 BasisBuren, Alle rechten voorbehouden.

BasisBuren
De Wetering 3, 4021 VZ Maurik
T 0344-691177 • www.basisburen.nlinfo@basisburen.nl

Je kunt je voorkeuren hier aanpassen of uitschrijven voor de nieuwsbrief

* In verband met de nieuwsvoorziening is er voor gekozen de nieuwsbrief standaard naar alle medewerkers van BasisBuren te sturen, daarom is het afmelden niet mogelijk als je een @basisburen.nl e-mailadres hebt.

Email Marketing Powered by Mailchimp