Copy
View this email in your browser

PARTNER-
NIEUWSBRIEF

30 januari 2019
Heb je deze nieuwsbrief via een collega ontvangen en wil je hem blijven ontvangen? Meld je hier aan!

DE VIJF VRAGEN AAN... 
Ine van der Welle (Politie) en Ingrid van Hoof (VT)

“Op dit ogenblijk is er veel overleg over de politiemeldingen die bij Veilig Thuis binnenkomen,” vertelt Ine: “hoe deze verwerkt worden en hoe de terugkoppeling wordt gedaan." Ingrid: “Ik vind het erg fijn dat Ine breder kijkt dan alleen naar het belang van de politie, we kijken echt samen naar ons gezamenlijke belang." 
Lees meer over wat hun samenwerking succesvol maakt

VERGEZICHT
Burgemeester Palmen, Hilvarenbeek:
“Niet alles is maakbaar”


In de gemeente Hilvarenbeek is vorig jaar een pilot gestart om de lijnen tussen Veilig Thuis Midden-Brabant, gevestigd in Tilburg, en de ‘Beekse’ veiligheidsprofessionals korter te maken. Het doel van de pilot is om de ondersteuning vanuit Veilig Thuis te vergroten. We spreken burgemeester Palmen over wat de pilot zijn gemeente opgeleverd. Lees meer

DOEN WAT NODIG IS
De case van Anouk Minnebach, coordinator aanpak seksueel geweld

"Op mijn bureau belandt een zorgmelding van de politie. Het heeft te maken met seksuele handelingen. En met de 7-jarige Sam. De ouders van Sam hebben besloten om geen aangifte te doen tegen hun buurman. Dat maakt contact lastig, maar ik zet door omdat ik de omgeving wil beschermen en de man wil helpen." Lees meer

NIEUWS
Veilig Thuis verbetert en vertelt

Wij, Veilig Thuis Midden-Brabant, hebben onze werkwijze verbeterd. In het kort is het doel om eerst samen te werken met partners voor veiligheid, pas daarna volgt het samenwerken voor risicogestuurde zorg. Tijdens vier verschillende regiobijeenkomsten gingen we al in gesprek met ruim 400 ketenpartners.
Lees meer: wat betekent dit voor jou?

AGENDA

12 februari
Extra Regiobijeenkomst Tilburg
(aanmelden is helaas niet meer mogelijk)
 
WIST JE DAT...

... We ruim 600 partners bereikt hebben met de Regiobijeenkomsten?

... Er een speciaal nieuw mailadres is voor vragen over onze nieuwe werkwijze: nieuwewerkwijze@veiligthuismiddenbrabant.nl?
GELEZEN OP LINKEDIN

"Vandaag in Rijen bij de Regiobijeenkomst van Veilig Thuis geweest. Erg inspirerend en helder gebracht!"

- Carola Geurts, WMO consulent, ABG gemeente
Veilig Thuis Midden-Brabant is het expertisecentrum voor geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het is onze verantwoordelijkheid om acuut en structureel geweld te stoppen. Daarvoor werken we samen met een groot netwerk aan professionals. Je kunt bij ons terecht voor deskundig advies. Daarbij nemen we de verantwoordelijkheid niet over, maar sparren graag zodat jij verder kunt. Daar waar nodig bieden we ook ondersteuning. Is er sprake van acuut of structureel geweld? Dan maak je een officiële melding. Maar liever voorkomen we dat. Heb je vermoedens, signalen of zorgen? Neem gerust contact op.
TELEFOON VOOR PROFESSIONALS
013 751 67 89
0800 2000
Copyright © 2019 * Veilig Thuis Midden-Brabant*, All rights reserved.

Via deze link kun je je uitschrijven van de lijst.