Copy
Profacility Newsletter N° 108 - September 2019 - Lees online - Lire en français
newsletterheader2017b.jpg
 
EVS kiest voor wendbaarheid als speerpunt voor innovatie
01PierreMatelartEVS.png

Met de steun van de directie heeft Head of HR Management Pierre Matelart met volharding de agile transformatie van EVS in goede banen geleid. Vier jaar geleden heeft EVS deze noodzakelijke transformatie nauwgezet doorgevoerd om in te spelen op een sterk evoluerende audiovisuele markt die aan grote technologische veranderingen onderhevig is.

Zo'n organisatie is gebaseerd op een voornamelijk collectieve en collaboratieve werking. De ruimtelijke inrichting is heel specifiek en staat in bepaalde opzichten haaks op enkele hedendaagse inrichtingsconcepten (‘activity based workplace’, clean desk, deelkantoren, ...). Om deze bijzondere behoeften te begrijpen, is het zaak om de regels van een agile werkomgeving toe te passen. Tijdens een boeiend interview legde Pierre Matelart ons uit welke basisideeën hebben bijgedragen aan de succesvolle implementatie van deze organisatiemethoden.
Lees het interview
facebook.png  twitter.png
Aan de hand van voorbeelden meer inzicht krijgen in de uitdagingen van IOT om gebouwen slimmer te maken
02NL.jpg
Onze Nederlandse collega’s van Facto Magazine hebben onlangs een verhelderend e-magazine over ‘smart buildings’ uitgebracht. In het magazine worden drie casestudy’s van slimme gebouwen geanalyseerd: The Edge Olympic (Amsterdam), The Outlook (Schiphol) waar Microsoft recent is ingetrokken, en het stadskantoor van Alkmaar.
Ontdek het digimagazine
facebook.png  twitter.png
 
Een benchmark voor ‘workplace experience’ creëren
3.jpg
De Leesman-index, wereldleider in het meten van de efficiëntie van een werkomgeving, bundelt de krachten met Delos, oprichter van de ‘WELL Building Standard’, om aan de Leesman-enquêtes een module toe te voegen waarmee het welzijn van de medewerkers op het werk kan worden gemeten.
Lees meer
facebook.png  twitter.png
 
Permanente FM opleiding
02FR.jpg
Eva Van Raes begon 14 jaar geleden bij het ICT-bedrijf Ferranti, waar ze diverse functies invulde die haar in aanraking brachten met diverse aspecten van Facility Management. Zo groeide ze niet alleen vanuit de praktijk, maar liet ze ook concreet de functie van Facility Manager ontstaan binnen Ferranti.
Lees het interview
facebook.png  twitter.png
Workplace Showcase
04.gif
Van de verhuizing naar de nieuwe kantoren profiteren om de organisatie om te schakelen naar ‘het nieuwe werken’: dat was de ambitie van ALD Automotive, een bedrijf dat actief is in operationele leasing, wagenparkbeheer en mobiliteits­oplossingen. Na een stay/move-analyse koos ALD Automotive voor consultancybedrijf Global om te helpen met de keuze van de toekomstige vestiging van de kantoren, het ontwerp van de werkruimten en de begeleiding van een radicale omschakeling naar de NWOW. Het bedrijf besliste zich te vestigen in nieuwe kantoren in Evere, tegenover de NAVO. Pascale Huppertz heeft deze minirevolutie bij ALD in goede banen geleid. Ze vertelt ons hoe het beheer is verlopen van dit project, waarvan de voorbereiding achttien maanden tijd in beslag nam.
Lees de reportage met uitgebreide fotogalerij
facebook.png  twitter.png
square-300x250-PFY-Guide-NL.gif
twitter.png In de actualiteit via @ProfacilityBE
Deelauto's rijden zich financieel in de prak @tijd
 
Minder op kantoor werken maakt gelukkig @facto
 
Governments should respond to needs of older workers @workplaceinsight
AGENDA
06.jpg
De ‘war for talent’ woedt de laatste jaren in alle hevigheid en het ziet ernaar uit dat dit de komende jaren niet zal veranderen. Organisaties kunnen het zich al lang niet meer permitteren om een vacature uit te schrijven en te wachten op instroom. Een organisatie moet zich ook verkopen en een ‘employer brand’ creëren. Dat is en moet meer zijn dan louter een ‘marketingverhaal’. Het komt er tevens op aan om te laten zien waar je voor staat. Voor deze strategische aanpak organiseert IFMA een rondetafel die de meerwaarde van facilities in het rekruteringsproces naar voren brengt. Moderator van deze debatten is Tony Swinnen. Hij heeft de laatste tien jaar onderzoek gevoerd binnen het domein van HR en is tevens gastdocent bij SD Worx, Antwerp Managementschool, VOKA en EMS.
Programma en inschrijvingen
facebook.png  twitter.png
ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
Boost de digital workplace met digitale schermcommunicatie en APPSPACE
07.gif
Digital signage speelt een belangrijke rol in de employee en visitor journey anno 2019. Met Appspace informeer en engageer je al je medewerkers via inspirerende en inhoudelijk sterke boodschappen. Door op verschillende plaatsen schermen te hangen, verbeter je niet alleen de interne communicatie, ook de uitstraling van het hele bedrijf krijgt een ‘boost’.

De informatie is bovendien beschikbaar via een app op de mobiele telefoon, zodat ook non-desk medewerkers altijd en overal de boodschappen kunnen bekijken. Door Appspace aan je bestaande systemen te koppelen, maximaliseer je het rendement van bestaande investeringen in hard - én software.
Lees meer
facebook.png  twitter.png
New Mobility Discovery Day voor de 400 medewerkers van Sodexo
08.jpg
 
Stijlvol coworken met SPACES in Gent
09.gif
 
IOT-innovatie voor de ‘Windows Collaboration Display’ ontwikkeld door SHARP in samenwerking met MICROSOFT
10.jpg
 
bannerjobsNL.jpg

JOBS - deze bedrijven rekruteren
11NL.jpg
Technisch Project Coördinator
12.jpg
Junior Project Manager
13NL.jpg
Coordinator Buildings Maintenance
14.jpg
Assistant Facility Management

De Profacility-media zijn publicaties van :


FCO Media NV
Boulevard des Canadiens, 118
B-7711 Dottignies
Tel. +32 (0)56 77 13 10
profacility@fcomedia.be

Links :


Adverteren in de media Profacility en FM-Magazine
Neem contact met ons op
Schrijf je hier uit

Volg ons op :


twitter.png   facebook.png