Copy
Profacility Newsletter N° 105 - Mei 2019 - Lees online - Lire en français
newsletterheader2017b.jpg
 
Facilitaire en technische diensten als motor voor klanttevredenheid in de zorg
01-05.jpg

Op dinsdag 7 mei organiseerde Ki’Communications het tiende Interactief Zorgcongres. Tijdens workshops komen actuele problemen maar ook belangrijke thema’s voor de toekomst in het kader van het beheer van een ziekenhuis aan bod.

De kwestie van outsourcing versus insourcing is nog altijd een centrale vraag, vooral aangezien het alsmaar moeilijker wordt om bekwaam personeel te vinden. Een ander punt op de agenda zijn de middelen om de tevredenheid en ervaring van de klant te meten. Visionair debat: hoe ver staat het ‘connected’ ziekenhuis? Een praktijkgeval verduidelijkt de grote voordelen van gedigitaliseerde operatiekamers.

Lees de reportage
facebook.png  twitter.png
AZ Sint-Maarten bekroond door jury EN publiek tijdens de Facility Awards 2019
2-05.jpg
Het nieuwe gebouw van het AZ Sint-Maarten werd verkozen tot ‘Facility Project of the Year’. De realisatie wist zowel de vakjury als het publiek te overtuigen. De bouw was een unieke kans om de facilitaire organisatie, die in ziekenhuisomgevingen zeer ingewikkeld is, onder de loep te nemen en te optimaliseren door de technische en facilitaire afdeling te laten samenwerken.
Lees meer
facebook.png  twitter.png
 
Optimale user experience in het nieuwe kantoor van Microsoft
3-05.jpg
Eind 2018 werd het verbouwde hightechkantoor van Microsoft op Schiphol Airport geopend. De nieuwe werkomgeving moest veel meer inspelen op de huidige digitalisering, aldus René van der Vlugt, Microsoft Digital Transformation Lead. De werkruimten waren nooit eerder zo gediversifieerd. Het gebouw is mede ontworpen om als persoonlijke assistent te fungeren.
Lees meer
facebook.png  twitter.png
OPINIE
04-05.jpg
De nieuwe visie op bedrijfscatering wil de gebruiker een ‘verscheidenheid van ervaringen’ voorschotelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want daarvoor is kennis van zeer uiteenlopende parameters vereist: voedingsaanbod, design en techniciteit van de voorzieningen en werkwijzen. De mentaliteit is veranderd. In de rij gaan staan voor een toonbank, eten en daarna verder werken... het volstaat niet langer. Het sociale en gezondheidsaspect zijn belangrijker geworden. We hebben het hier over het effect van een positieve consumentenervaring de hele dag lang aanhouden. Interview van Mauro Brigham en Nicolas Ntalakidis, oprichters van studie- en architectenbureau NCBHAM.
Lees de reportage
facebook.png  twitter.png
bannerFreestone-NL-05.PNG

BannerColliers300x250px-05.gif
twitter.png In de actualiteit via @ProfacilityBE
Een afvalvrije werkplek? Gebruik de Wegwijzer afvalvrij kantoor @Facto Magazine
 
Gas blijft onmisbaar in groene energiemix @tijd
 
Circulair ondernemen voor beginners @trends
AGENDA
06-05.jpg
De verkiezing van ‘Office Space of the Year 2019’ - georganiseerd door CBRE in samenwerking met VITRA - zet werkruimten in de bloemetjes, waar het aangenaam vertoeven is en die de cultuur en waarden van het bedrijf uitstralen. De award bekroont de aantrekkelijkheid van de werkomgeving voor zowel huidige als toekomstige bedrijfsmedewerkers. De jury zal specifiek aandacht besteden aan innovatie, welzijn op het werk en de kwaliteit van de onthaalruimten. Er wordt rekening gehouden met het bijzondere geval van de coworkingcentra en kmo’s. Het publiek kan mee zijn favoriet verkiezen door op Instagram de projecten te liken. Vindt u dat uw werkomgeving inspirerend en comfortabel is? Schrijf uw bedrijf dan in voor deze verkiezing.
Schrijf uw bedrijf in
facebook.png  twitter.png
ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
De impact van biofilisch design op lichaam en geest
07-05.gif
Biofilisch design streeft ernaar om fysiek en mentaal welzijn in publieke en private ruimten te bevorderen door een band te creëren tussen de natuur en het interieur of de architectuur.

Hoewel planten en natuurlijk daglicht de hoofdrol spelen in een biofilisch design, kunnen ook andere interieurelementen hun steentje bijdragen. Zo draagt een vinylvloer die een natuurgetrouwe look en textuur combineert met warmte en comfort, perfect bij aan een stimulerende en harmonieuze omgeving. De Moduleo 55 Impressive LVT-collectie van IVC met natuurgetrouw houteffect sluit hier naadloos bij aan.
Lees meer
facebook.png  twitter.png
BRIDGESTONE rondt overname van TomTom TELEMATICS af
08-05.jpg
 
Visie voor de ontwikkeling van SPIE Belgium
09-05.jpg
 
Succesvolle strategie voor SECURITAS
10-05.jpg
 
bannerWK2019728x240NL-05.jpg
SHOWROOM
Beweging op kantoor dankzij se:fit van SEDUS
11-05.gif
Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, lichaamsbeweging inspireert ook de geest. Sedus se:fit maakt bewegend, actief zitten en leunen mogelijk – aan een hoge tafel, aan een sta/zit-bureau en overal waar een zithulp nodig is.

Op de vraag ‘Kun je beter zitten of staan?’ is er maar één goed antwoord: “De beste houding is altijd de volgende.” De hybride se:fit ontlast de gebruiker en als stahulp wordt actief werken kinderspel. De holronde stoel en de schuine voorkant van de stoel zorgen voor langdurig comfort en een uitstekende zitervaring. Ergonomisch ontworpen bedieningselementen zorgen voor een intuïtieve en snelle aanpassing aan elke situatie.
Lees meer
facebook.png  twitter.png
Gefilterd water uit de kraan met GROHE, nu ook voor bedrijven
12-05.jpg
 
De ASSA ABLOY App bundelt oplossingen voor distributie en logistiek
13-05.jpg
 
Met KIEBACK&PETER software krijg je meer comfort en energiebesparing door de juiste sturing van ventilatie
14-05.jpg
 
JOBS - deze bedrijven rekruteren
15-05.jpg
Area Facility Manager
16-05_NL.jpg
Projectleider Facility
17-05.png
Facility Manager
18-05.jpg
Facility Engineer

De Profacility-media zijn publicaties van :


FCO Media NV
Boulevard des Canadiens, 118
B-7711 Dottignies
Tel. +32 (0)56 77 13 10
profacility@fcomedia.be

Links :


Adverteren in de media Profacility en FM-Magazine
Neem contact met ons op
Schrijf je hier uit

Volg ons op :


twitter.png   facebook.png