Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
núm.47-febrer 2021
 
El butlletí mensual de l'AFA del Joan Pelegrí
Recorda la fórmula que ens protegeix:

DISTÀNCIA  +  MANS  +  MASCARETA + VENTILACIÓ
L'AFA
crea espais
de debat           i aprenentatge

Torna el Club de Lectura de l'AFA
El proper 25 de febrer, trobada virtual per parlar de "Lectures de confinament"

Què has llegit durant aquests mesos de confinament? Compartirem recomanacions per als mesos a venir, ja siguin lectures lleugeres com denses, però lectures que ens han ajudat a créixer, aprendre, entretenir-nos durant aquest temps de pandèmia. Us recordem que tota la comunitat educativa hi és benviguda: pares, mares, avis, alumnes, professorat, personal d'administració i serveis...
La trobada, que es farà a través de la plataforma Meet, començarà a les 19h. Caldrà inscripció prèvia a: afa@joanpelegri.cat

Molt bona acollida de la xerrada sobre diversitat familiar, sexual i identitat de gènere

El passat dijous el Marc Brell i López va fer una xerrada virtual, molt interessant, i amb molt bona acollida, amb una trentena de persones inscrites, sobre "Diversitat familiar, sexual i identitat de gènere"

Es va parlar de conceptes i actituds relacionades amb la identitat de gènere i la diversitat sexual. Va despertar sensibilitats i va servir per obrir mires i, sobretot, per aprendre. Moltes gràcies!

L'AFA
projecta
i lidera iniciatives

Posada de la primera pedra i una càpsula del temps a les obres de l'escola

El passat dijous 28 de gener es va posar la primera pedra del nou edifici de l'escola al carrer Ermengarda. En l'acte hi van assistir representants de l'escola, de la Fundació, del Centre Montserrat Xavier i de l'AFA.

També s'hi va enterrar una càpsula del temps amb un diari del dia,un llibre, una urna, i una samarreta del CMX.  Podeu veure imatges de l'acte en aquest enllaç

I en aquest enllaç podeu escoltar l'entrevista que li va fer Sants 3 Ràdio a la Mercè Velilla, directora de la Fundació Cultural d'Hostafrancs, on explica quins objectes històrics es van enterrar. 

Els Patges d'Orient van venir a recollir les cartes a l'escola!

Aquestes festes de Nadal no vam poder fer l'habitual recepció al pati de l'escola perquè els infants poguessin donar la seva carta de Reis.

Però els Patges d'Orient no s'ho volien perdre de cap de les maneres i el darrer dia de classe van anar a les escoles del c/ Ermengarda i del c/ Guadiana a recollir les cartes i a visitar totes les aules per saludar nens, nenes i mestres.

En aquest enllaç podeu veure alguna fotografia que va fer l'escola. 

Moltes gràcies als Patges d'Orient per regalar-los il·lusió en un any tan estrany i complicat! 

L'AFA col·labora, participa
i suma

Comunicat del CMX davant el tancament de les activitats

En aquest enllaç podeu llegir íntegrament el comunicat que ha fet l'equip de monitors i monitores del CMX davant el tancament de les activitats extraescolars per la pròrroga de les mesures adoptades per fer front a la crisi sanitària.

Molta participació a la Marató de TV3. Moltes gràcies!


Moltes gràcies a tots els monitors i les monitores del CMX que voluntàriament van preparar i realitzar l'acte, el suport de l'AFA i especialment, a totes les famílies que hi van participar.

Malgrat la situació que estem patint, enguany es van recaptar 645€ destinats a la La Marató de TV3 !!

I en paraules del CMX "Coses com aquestes no fan sinó omplir-nos d'orgull, ja que és gràcies als vincles que teixim entitats com la nostra amb els infants i famílies del barri, que podem aconseguir dur a terme jornades com la de la Marató de fa un mes. Per coses com aquestes, creiem en el projecte que tenim al Centre Montserrat Xavier i el potencial que, juntament amb vosaltres, tenim per a intentar fer d'aquest món un lloc una mica millor!"

Fotos aquí

Notícies
Seguim piulant des de l’institut!

Les piulades de les activitats dels alumnes de la ESO i de Batxillerat ens donen una idea de tot allò que ens aporta la nostra escola més enllà del currículum educatiu, el que podríem anomenar el currículum de la vida!

Podeu veure les piulades més destacades en aquest enllaç

Fem un tomb per l'escola?

Fa temps que no entreu a l'escola? Voleu saber com són les instal·lacions? Voleu veure com ho han adaptat tot?  Si cliqueu en aquest enllaç podreu fer un tomb per l'escola de primària, a través de l'aplicació Ggogle Maps, tant del c/ Ermengarda com del c/ Guadiana. I també podreu visitar les instal·lacions de l'escola de secundària i dels cursos superiors de l'edifici del c/ Consell de Cent.

Portes obertes 2021

A causa de la crisi sanitària, la jornada de portes obertes d'enguany es farà en grups reduïts i amb inscripció prèvia.

Si voleu conèixer el projecte educatiu de l'escola per infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional de grau mitjà, inscriviu-vos a la jornada de portes obertes per reservar dia i hora a través d'aquest enllaç

9 de febrer, dia de la Internet Segura

El proper dimarts 9 de febrer se celebrarà la gran diada de la seguretat a la xarxa. I és que, ara més que mai, la protecció personal i col·lectiva quan utilitzem els nostres dispositius tecnològics és més necessària. Un repte, doncs, en el qual tots hi estem immersos. I especialment els nens i nenes i el jovent.

Més informació aquí
11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

En el marc del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, el dia 11 de febrer hi ha previstes unes xerrades dins del projecte #100tífiques. Aquest projecte té per objectiu fer visible i destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, tot fomentant accions conjuntes entre científiques d’acadèmia i d’empresa. Més informació aquí

Què és la mediació escolar?

El passat 21 de gener es va celebrar el Dia de la Mediació Escolar, coincidint amb l’aniversari de l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa de la 1a Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar.

En l'àmbit escolar la mediació s'entén com una estratègia de reparació o de reconciliació davant un conflicte. Per saber millor què és la mediació escolar, cliqueu en aquest enllaç del Departament d'Educació.

 

Així serà el nou  parc de Can Batlló

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte de reurbanització de Can Batlló, un nou espai verd al mig de la Bordeta on es podrà gaudir de la natura, el lleure en família i també el patrimoni industrial dels antics tallers. La primera fase de les obres, amb una inversió de 12,3 milions d'euros, permetrà guanyar 26.000 metres quadrats de verd amb la plantació d'un bosc, la construcció d'un camí d'aigua que recorrerà l'espai i una zona de jocs infantils, a més de l'àrea de gossos i els horts urbans.

Més informació aquí

L'AFA recomana
Entrevista i reportatge al Cristian Olivé i l'Èlia Riudavets al diari El País

Us recomanem i us animem a llegir aquest article que ha publicat el suplement del diari El País amb el titular: Cristian Olivé & Èlia Riudavets: La lengua de los memes
 
En l'article parlen del Cristian i de l'Èlia, professor i professora de llengua i literatura catalana i castellana a la nostra Escola i, sobretot, expliquen la seva manera especial, innovadora i, fins i tot transgressora, de donar classe. 

També parlen de la seva complicitat, de com els sorgeixen les idees, com les organitzen i del llibre que han escrit plegats: El quadern on per fi em puc expressar sense filtres.

La biblioteca de l'escola...segueix al teu abast!

La situació provocada per la COVID-19 fa que la biblioteca de l'Escola hagi patit un canvi important, en referència al seu funcionament habitual, ja que s'ha hagut d'adaptar a les noves necessitats de l'Escola. És per això que l'accés està restringit.

Tot i això continua oferint servei de manera virtual. Envieu les vostres necessitats informatives o de lectura a: biblioteca@joanpelegri.cat i us assessoraran i us buscaran els recursos que necessiteu. 

Més informació del nou funcionament aquí

 

“Fartes de corona, aquest any no tenim rei” 

Del 16 al 18 de febrer exposició sobre els carnavals de Sants a l'Auditori de Cotxeres de Sants

L'exposició farà un recorregut pels diferents carnavals que hem celebrat a Sants al llarg dels darrers anys. Recordes tots els reis i reines que hi han desfilat? Sabries reconèixer els elements que vam salvar de cada figura? Coneixes la diversitat cultural de la nostra gran rua i el significat de cada comparsa?

Veniu a l’auditori, amb les vostres disfresses, compartiu una imatge a les xarxes i participeu en el sorteig de diversos premis.

Més informació dels horaris de visita, amb inscripció prèvia, aquí

Bibliojuga amb el Gènius

Voleu jugar una estona amb el Gènius? El portal infantil Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals proposa diferents jocs. L’aplicació mòbil Bibliojuga amb el Gènius ofereix vuit jocs protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit.

S'hi poden trobar jocs del tipus laberint, “memory”, les set diferències i el de buscar i trobar elements dins d’una escena. A més, a l'apartat En@cció del portal també trobareu diversos jocs i manualitats per passar una bona estona. Més informació

Com mantenir una convivència familiar saludable durant la COVID

Quatre experts aconsellen a les famílies com mantenir una convivència emocionalment saludable durant la COVID19 en una sèrie de vídeo-càpsules. En forma de conversa de 2 minuts, aborden com gestionar temps, espais i ús de pantalles dins la llar, i com acompanyar a infants, adolescents i gent gran.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha realitzat una sèrie de quatre vídeo-càpsules dirigides a les famílies amb consells d’experts i comunicadors sobre com mantenir una bona convivència i salut emocional en confinament. Més informació aquí

Activitats al Punt Multimèdia de la Casa del Mig

Vols aprendre a dibuixar i a tallar el teu disseny sobre fusta amb la talladora làser i fer un llacet maker?
O vols aprendre electrònica, Arduino, programació, a cosir i molt més per poder decorar la motxilla amb leds i enlluernar allà on vagis? En aquest taller, a més, hi pot anar una persona adulta i un menor!

Si vols més informació clica aquí

#BarnaSants25, en marxa

Està en marxa la vint-i-cinquena edició del projecte cultural Barnasants que omple de música d'autor el Casinet d'Hostafrancs.

El Projecte cultural Barnasants Cançó d’Autor  va néixer amb l’objectiu de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, i de fer-la conèixer a les generacions més joves per construir un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta. Més informació aquí

Sabies que...

El Nadal de 1962 una nevada va deixar blancs els carrers del nostre barri?

El passat cap de setmana del 8 i 9 de gener, molts esperàvem llevar-nos amb els carrers del barri coberts per la neu. Però la nevada no va arribar a la ciutat comtal (tan sols algun floc de neu al Tibidabo).
Però si voleu veure els nostres carrers coberts per la neu, us deixem en aquest enllaç imatges de la nevada del Nadal de 1962 que va pintar de blanc el nostre barri. I aquí un reportatge de la nevada emès per Betevé

(imatge de la carretera de Sants)

Calendari de l'AFA
 
Ja podeu consultar les xerrades i activitats de l'AFA a l'Agenda al blog de l'AFA i us podeu inscriure enviant un e-mail al nostre correu: afa@joanpelegri.cat 
Borsa de voluntaris i voluntàries de l'AFA.
T'apuntes?
 
Des de l’AFA us convidem a apuntar-vos a la nostra borsa de voluntaris. Quan necessitem ajuda us demanarem un cop de mà. Així, poc a poc, podreu veure com funcionem i decidireu fins a on involucrar-vos. I si ja ho teniu clar i voleu apuntar-vos a alguna vocalia, benvinguts també!
 
Envieu-nos un email amb el vostre nom i el del vostre fill@ i el curs a afa@joanpelegri.cat

Dades de contacte de l'AFA
C/ Consell de Cent 18
08014 - Barcelona
T. 93 431 62 00 / 692 99 63 03
E: 
afa@joanpelegri.cat
Web: http://afajoanpelegri.cat/

Secretària Administrativa: Mar Monge
Horari d'atenció: Per telèfon o amb cita prèvia
De dilluns a divendres de 08.30 h a 12.30 h
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Blog
Blog