Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
núm.45-novembre 2020
 
El butlletí mensual de l'AFA del Joan Pelegrí
Recorda la fórmula que ens protegeix:

DISTÀNCIA  +  MANS  +  MASCARETA
Opina, queixa't, felicita, proposa, vota....connecta't
El proper dijous 3 de desembre t'esperem a l’Assemblea General de
l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola
(AFA)

Fes sentir la teva veu! T'HI ESPEREM! 

L'assemblea començarà a les 19.30 hores en format telemàtic i hi podreu accedir a través d'aquest link  

Escolta'ns i fes sentir la teva veu. Connecta't! T'explicarem qui som, com ens organitzem, quins projectes tenim i votarem els pressupostos d'aquest curs que ja hem començat. També parlarem de com ens hem adaptat i com ens ha afectat la pandèmia sanitària i, si és necessari, votarem propostes. 

Aquest any, i per adaptar-nos a totes les mesures de seguretat establertes per la COVID19, l'assemblea tindrà format telemàtic. Us podreu afegir a la convocatòria, a partir de les 19.30h. Us recordem que per accedir-hi ho heu de fer a través d'aquest link.

Per a participar haureu de tenir el micròfon tancat, mentre no s'intervingui, i en el moment de les votacions la càmera haurà d'estar oberta per poder-les fer a mà alçada.
 

Escolta'ns i fes sentir la teva veu! CONNECTA'T!

L'AFA
crea espais
de debat           i aprenentatge

Xerrada "Els riscos de saber llegir"

A mitjan desembre (dia 16 de 19 h a 21 h, pendent de confirmar) farem aquesta xerrada sobre el foment de la lectura adreçada a infants de 6 a 12 anys, a càrrec per Librotad, Ajudant a Volar Llibre.

Saber llegir i gaudir d'autonomia lectora són verbs diferents. Arribar a sentir l'encantament de la lectura requereix, sovint, córrer una cursa de fons. Dosificar-se i no retirar-se. 

De quina manera podem acompanyar els nostres infants en aquest camí tan fàcil d'abandonar?

D'això i molt més en parlarem a la xerrada. Properament us confirmarem la data i l'horari i us ampliarem la informació. 

 

L'AFA
projecta
i lidera iniciatives

Preguntes i respostes sobre els documents d’autorització d'ús de les dades personals que us hem fet arribar des de l’AFA

Fa unes setmanes, els vostres delegats i delegades us van fer arribar uns documents per signar de l’AFA: l’autorització per al tractament de la informació i l’ús d’imatges i l’autorització per a la inclusió, si s’escau, a un grup de missatgeria instantània. 

Què són aquests documents? Aquestes autoritzacions estan en compliment de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Amb aquests documents autoritzeu a l’AFAde l’Escola Joan Pelegrí a utilitzar les vostres dades. T'ho expliquem tot aquí.

L'AFA col·labora, participa
i suma

Benvinguts Arnau i Martí!

Entre els molts canvis que hem trobat en iniciar el nou curs, al Centre hem trobat cares noves en les tasques de coordinació. El curs començava amb el relleu de l'Arnau Vives com a nou Coordinador del Centre Montserrat Xavier enlloc del Sergi Palacios.  A la darrera Assemblea s'escollia al Martí Aragonés com a nou Coordinador d'Extraescolars enlloc de la Cèlia Nisarre.

Sergi i Cèlia, moltes gràcies com a AFA i com a famílies per la vostra dedicació, el vostre suport, la vostra implicació i la vostra estima. Arnau i Martí, compteu amb tota la nostra confiança i el nostre suport.

Notícies
Adaptacions a l’hora d’ensenyar, les piulades més destacades d’ESO i batxillerat

Les piulades d’aquests mesos d’octubre i novembre ens ensenyen sobretot que, malgrat la cancel·lació d’excursions, visites i convivències per als més grans de l’escola, aquests han fet moltes sortides pel barri #educacióforadelescola i els alumnes han gaudit i après de valent. També els alumnes de batxillerat han acabat el seu primer trimestre, superant així la forma híbrida imposada per les condicions de pandèmia que estem vivint.
Podeu veure un recull de les piulades en aquest enllaç

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones a l'escola

Dimecres 25 de novembre va ser el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Un any més, des de l'escola, la Comissió de Gènere, va preparar una activitat per conscienciar l’alumnat amb codis QR per ‘Caçar les violències’ al poliesportiu, al menjador i al pati del mig.

També es van penjar, al vestíbul d’entrada a l’institut, cartells reivindicatius que havia fet l'alumnat de 1r i 2n d'ESO des de les tutories. 

Podeu veure imatges dels cartells aquí

25a edició dels Premis Ciència, Tecnologia i Medi Ambient

Aquesta setmana s'han celebrat els 25 anys dels premis. Enguany, però, s'ha fet en un format diferent, per seguretat, tenint en compte les mesures i protocols del curs especial Covid. Més informació aquí

Els premis coincideixen amb la celebració de la Setmana de la Ciència 2020. L’edició d’enguany posa el seu focus en la situació excepcional viscuda arran de la pandèmia de la COVID19 i centra la temàtica en aquesta malaltia, la seva evolució global i l’estat de recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2

L'escola, amb La Marató

Un any més l'escola col·labora amb La Marató de TV3, que aquest any, i davant la crisi sanitària que estem vivint, la dedicarà a la Covid-19. Traslladaran l'edició prevista de les malalties mentals a l'any 2021

L'alumnat voluntari de Batxillerat s'ha reunit amb un representant de la Marató per iniciar l'organització de la col·laboració  

Xerrada del funcionament de l'Alexia, on line

No vas poder assistir a la xerrada que va fer el professor Hermini Manzano sobre el funcionament de l'Alexia?

Al canal Youtube de l'escola trobareu la formació sobre l’Alexia, penjada en cinc capítols d’aproximadament 10 minuts cadascun.

Per accedir als capítols feu clic aquí
La FaPac passa a anomenar-se aFFac

La FaPaC inicia el curs 2020-21 fent efectiu un canvi de nom històric i transformador per a l’entitat. La federació passarà a anomenar-se aFFaC, Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya, com a forma d’incorporar a la diversitat de famílies que hi ha entre les associades i en la societat en general, i superar l’anterior marc d’identificació que només reconeixia a “mares i pares”. Més informació aquí

Ens ha deixat el Josep Messa

Aquesta setmana ens deixava en Josep Messa. El Pepe Messa, com el coneixien els companys, va ser professor i també director de l'escola durant la dècada dels 80.

Una abraçada a la família, amistats i companys.

L'AFA recomana
Aquest Nadal, omplim d’il·lusió i companyia les cases del barri amb la #PostalAmiga

Aquest any, entitats com Sants3Ràdio, la Faech i La Marina Viva volen fer arribar postals de Nadal a aquelles persones que viuen soles.  Volen crear una xarxa de felicitacions entre els diferents barris del districte: La Marina, Hostafrancs, La Bordeta, Sants i Sants-Badal.

Vols enviar una #PostalAmiga? en aquest link t'expliquen com fer-ho

Escoles estressades

La gestió de la pandèmia a les escoles ha sobrecarregat de feina els equips directius i el professorat. A la tensió que comporta una revisió sobtada de molts aspectes organitzatius es suma una feina addicional per l’atenció a l’alumnat i la gestió dels possibles positius. Cal que cuidem el personal de les escoles per garantir l’èxit d’aquest curs.

Us convidem a llegir aquest article que ha escrit el director de l'escola Víctor Ranera, per a "El diari de l'educació" Podeu llegir l'article sencer aquí

 

Portal Famílies del web del departament d'Educació

L'espai Famílies del web del departament d'Educació ofereix eines amb la voluntat de facilitar la participació de les famílies en la vida escolar dels fills i filles i guiar-les en l'acompanyament de la seva educació, i promoure'n, com a conseqüència, l'èxit educatiu.

Podeu accedir al portal des d'aquí

 

Fins el 4 de desembre, el Meu Primer Festival
 

El Meu Primer Festival és un festival de cinema adreçat a nens i nenes de 2 a 12 anys. Fins el proper 4 de desembre teniu l'oportunitat per descobrir un cinema singular, inèdit i d’arreu del món. Aquest any el festival es podrà gaudir de dues maneres diferents: des de casa o l’escola en la seva modalitat online i en pantalla gran als cinemes!

 

Sabies que...

A Sants hi ha una petita capella que es remunta a l'any 1763?

Baixant el carrer de Sant Crist, a l’alçada del número 40, un singular edifici d’una sola planta passa desapercebut entre el tràfec. L’antiga capella del Sant Crist va ser aixecada el 1763, amb el que és l’espai de culte religiós més antic que conservem als nostres barris.
Podeu trobar més informació en aquest blog i en aquest article 

Calendari de l'AFA
 
Ja podeu consultar les xerrades i activitats de l'AFA a l'Agenda al blog de l'AFA i us podeu inscriure enviant un e-mail al nostre correu: afa@joanpelegri.cat 
Borsa de voluntaris i voluntàries de l'AFA.
T'apuntes?
 
Des de l’AFA us convidem a apuntar-vos a la nostra borsa de voluntaris. Quan necessitem ajuda us demanarem un cop de mà. Així, poc a poc, podreu veure com funcionem i decidireu fins a on involucrar-vos. I si ja ho teniu clar i voleu apuntar-vos a alguna vocalia, benvinguts també!
 
Envieu-nos un email amb el vostre nom i el del vostre fill@ i el curs a afa@joanpelegri.cat

Dades de contacte de l'AFA
C/ Consell de Cent 18
08014 - Barcelona
T. 93 431 62 00 / 692 99 63 03
E: 
afa@joanpelegri.cat
Web: http://afajoanpelegri.cat/

Secretària Administrativa: Mar Monge
Horari d'atenció: Per telèfon o amb cita prèvia
De dilluns a divendres de 08.30 h a 12.30 h
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Blog
Blog