Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
núm.42-febrer 2020
 
El butlletí mensual de l'AFA del Joan Pelegrí
Atenció Pelecaminants!

Tenim una cita amb la Magic Line

El proper 1 de març tornen Els Pelecaminants i ho fan encara amb més força, perquè L’AFA, l’escola i el Centre Montserrat Xavier participarem en les caminades de 30 i 10Km de la Magic Line. Ens esperen kilòmetres d’il·lusions!

Ens acompanyes? Més informació aquí!

Acció solidària dels Pelecaminants!

I el diumenge 9 de febrer, durant l'espectacle del Festivern, farem un berenar solidari. Els donatius es destinaran íntegrament a la Magic Line, amb la participació dels Pelecaminants de l'AFA i el Centre Montserrat Xavier.

Participa i col·labora portant un pastís, una coca, fruita, salats...

Ens ajudes?

L'AFA  et convida a una matinal de cinema infantil

Diumenge 16 de febrer, a les 12h, vine a gaudir amb nosaltres d’una pel·lícula d’animació sorpresa als cinemes Zumzeig (c/ Béjar 53)

T’hi esperem!

Estigues atent@ a les nostres xarxes, per a descobrir més pistes. Inscripcions: afa@joanpelegri.cat

Obert a totes les famílies de l’escola. Places limitades a l’aforament de la sala.

 

L'AFA
crea espais
de debat           i aprenentatge

Nova sessió del Club de Lectura de l'AFA

El 25 de febrer us esperem a la segona sessió del club de lectura d'enguany. Ens trobarem per parlar, compartir i debatre sobre els llibres de ciència ficció. Perquè volem continuar creixent i reflexionant amb tots vosaltres a través de la literatura.

Ens trobarem a les 19.30h a la biblioteca de l'escola de secundària.

No has vingut mai i en vols saber més?

Trobaràs més informació en aquest link.

Molt bona acollida del primer taller d'escriptura per a adults. 

I ja en preparem un d'infantil per al mes de març!

L'escriptora Elena Sauquet va compartir la tarda de divendres 17 de gener no només amb 15 pares i mares. Va gaudir d'una tarda amb 15 escriptors i escriptores.

Aquesta sessió es plantejava al voltant de les claus per dominar el narrador d'una història. Però van parlar d'això i molt més!

Ja estem preparant un nou taller d'escriptura per a nens i nenes pel proper 6 de març. En breu, us ampliarem la informació.

L'AFA
projecta
i lidera iniciatives

Et sumes a la xocolatada solidària pel Càncer Infantil?

Actualment un 20% de nens i nenes amb càncer no superen la malaltia i el 80% es curen però a vegades amb seqüeles importants.

Amb les nostres donacions aconseguirem millorar els tractaments del càncer infantil perquè, un dia, tots els nens i adolescents amb càncer es puguin curar! El 15 de febrer és el dia Internacional del Càncer Infantil. Per això, el proper divendres 14, a partir de les 17h, al pati de l'escola, t'esperem a la xocolatada solidària que organitzem l'AFA.. Taca't pel càncer infantil! + info

El club de lectura i els tallers d'escriptura, al Calaix de Sastre

Ja podeu llegir, a la revista Calaix de Sastre, l'article en què ha col·laborat l'AFA en aquest darrer número.

Parlem de la bona acollida que va tenir el Club de Lectura de l'AFA i els tallers d'escriptura el curs passat. Tanta, que aquest any repetim! Ja hem fet la primera sessió del Club de Lectura, ens vam estrenar amb un taller d'escriptura per a adults i ja tenim programades un taller d'escriptura infantil i la segona sessió del Club de Lectura. Podeu llegir l'article i tota la revista aquí
 

L'AFA col·labora, participa
i suma

S'aixeca el teló per l' ENDERROCAvern!

El proper diumenge 9 de febrer a les 16:30 h podreu assistir un any més a l’esperadíssim Festivern, un acte ple de ritme i energia, on el principal objectiu és passar-ho bé tots i totes i gaudir d’un espectacle fantàstic!

Veurem les actuacions de dansa petites, mitjanes, grans, guitarra, monitores i premonitores... A més, tu també podràs participar fent la teva pròpia actuació. A què estàs esperant per apuntar-te? Les inscripcions les podeu fer a la secretaria del Centre en horari de 17 h a 19:30h fins al dimecres 5 de febrer.

El tema d’aquest any... ENDERROCAvern, sabeu de què va???? Vinga, que amb riures i humor ens en sortirem de tot!!!

T'apuntes al primer casal de Primavera?

Del 6 al 13 d’abril no hi haurà escola per les vacances de Setmana Santa. Antigament el centre havia ofert l’opció de fer colònies de primavera durant aquestes dates i... sembla que hi ha gent interessada en, fer quelcom per aquelles dates!

Així doncs estigueu atents i atentes als vostres correus perquè la setmana entrant rebreu una enquesta per saber quin format i quines condicions tindrà aquest primer Casal de Primavera!

Notícies
Jornades de portes obertes a l'escola

Les Jornades de Portes Obertes 2020 se celebraran el dissabte 29 de febrer  i  el 21 de març.

Per als cursos d’Infantil, Primària i ESO les Portes Obertes 2020 es faran el dissabte 29 de febrer de 2020 i per a Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (Activitats Comercials i Sistemes Microinformàtics i Xarxes) seran el dissabte 21 de març de 2019.

ATENCIÓ! per tal de gestionar millor la coordinació, les famílies que vulguem assistir, seria convenient confirmar assistència. Més informació en aquest link 

 

Secundària i Batxillerat no han deixat de piular aquest mes de gener!

I amb les energies i les forces renovades després de les vacances de Nadal, a l'escola de secundària han tornat a agafar el ritme.

Ho podeu comprovar en el resum que us hem preparat de les piulades més destacades en aquest enllaç

"Profes rebels" el nou llibre del professor de Llengua i Literatura Cristian Olivé

Al llibre Profes rebels. El repte d’educar a partir de la realitat dels joves el Cristian explica el seu punt de vista de l’educació i el seu canvi personal per transformar-la i motivar l’alumnat. Entén l’aprenentatge com un procés que es va modelant, mitjançant el qual l’alumnat es coneix a ell mateix i es fa millor persona, més enllà de l’ensenyament de la llengua i la lietratura.
Llegeix la notícia aquí

 

10 raons per les quals són importants les colònies escolars
Existeix un fals mite sobre les colònies que diu que són una pèrdua de temps que nens i nenes podrien estar invertint a l’aula. Des d’Albacolònies, com a professionals del món de l’educació en el lleure, no podem fer altra cosa que desmentir-ho i posar en valor el paper de les colònies com a eina d’educació transversal que contribueix al desenvolupament emocional, motor, social i cognitiu dels infants.
Us convidem a llegir aquest article de l'Ara Criatures.

Xerrada sobre temàtica LGTBI a la nostra escola

El passat 22 de gener la XEAUC va organitzar una conferència sobre temàtica LGTBI a la nostra escola. La conferència portava per títol “Tractament de la diversitat sexual, afectiva i de gènere a l’escola” i va ser impartida per Jordi Valls, tècnic de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú especialitzat en igualtat de gènere, i Katy Pallàs, membre de la junta de l’Associació de famílies LGTBI (Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals).

És un tema d’actualitat, que toca d'aprop i, a més a més, enguany la Campanya Unesco girarà al voltant del tema LGTBI

S’acaba l’Escola Nova 21, continua la innovació

Fa poc més de tres anys veia la llum el projecte Escola Nova 21. Aires de renovació pedagògica impulsats des de la iniciativa social (Centre UNESCO de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya) amb el recolzament econòmic inicial de la Caixa, al qual es van afegir diferents institucions com la Diputació de Barcelona.
Formar part del projecte Escola Nova 21 ens ha portat a un important procés de transformació.
Llegeix la notícia sencera aquí
L'AFA recomana
Carnestoltes ja és aquí!

Ja tens la disfressa de Personatge literari preparada? El proper divendres 21 de febrer celebrarem el Carnestoltes a l'escola. Abans, els nostres fills i filles hauran d'haver seguit totes les indicacions del Consell del Bull!
I dissabte 22 de febrer, a partir de les 17.30 hores, la Gran Rua de Carnaval de Sants! La Llogatera XXXVI REINA DEL CARNAVAL desfilarà per la carretera de Sants fins al carrer Béjar. Desfilada de comparses i comparsa especial nº 100, al final de la rua, per a qui s’hi vulgui afegir. 

Vacances en família 2020, primera convocatòria

Vols gaudir de vacances en família a preus assequibles? Els albergs de la Generalitat ofereixen places a les famílies catalanes amb fills i filles fins als 17 anys. El programa s’anomena "Vacances en família" i el 27 de gener s'obre la primera convocatòria del 2020, en la qual es trien estades entre el març i l'agost del 2020. Si encara no ho has fet, tens temps per demanar-les fins al 10 de febrer.

Més info aquí

Activitats d'hivern  al Punt Multimèdia de la Casa del Mig

La Casa del Mig- Punt Multimèdia ja té la programació d'aquest hivern. Ofereix tallers de tot tipus com d'impressió 3D, jocs de taula, de fabricació digital i robòtic, de maker, d'informàtica i internet...

També trobareu exposicions, jornades, festivals i concurs.

Us podeu descarregar tota la programació de gener a abril aquí.

Recorregut virtual per la història de Catalunya

El Museu d'Història de Catalunya ens ofereix una eina per poder fer un recorregut virtual i interactiu, acompanyats pels més petits de casa, per les principals èpoques, cultures, esdeveniments i personatges que han conformat la història de Catalunya.

Comença el teu viatge per la història aquí

6è concurs de "Booktrailers"

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya convoquen el 6è concurs de booktrailers per a joves de 12 a 18 anys aficionats a la lectura i a la creació audiovisual. 

Al mateix temps, les persones premiades d’altres edicions serveixen com a recomanacions de lectures de joves a joves.
Trobareu més informació aquí

 

 

Sabies que...

Els carrers de Sants i la Creu Coberta seran peatonals el primer dissabte a la tarda de mes?

Els talls es faran cada primer dissabte de mes entre les cinc de la tarda i les nou del vespre.

Està previst que s'afegeixin altres talls com el del carrer Tarragona, Joan Güell, Vallespir i Galileu.

Més informació aquí
 

Calendari de l'AFA
 
Ja podeu consultar les xerrades i activitats de l'AFA a l'Agenda al blog de l'AFA i us podeu inscriure enviant un e-mail al nostre correu: afa@joanpelegri.cat 
Borsa de voluntaris i voluntàries de l'AFA.
T'apuntes?
 
Des de l’AFA us convidem a apuntar-vos a la nostra borsa de voluntaris. Quan necessitem ajuda us demanarem un cop de mà. Així, poc a poc, podreu veure com funcionem i decidireu fins a on involucrar-vos. I si ja ho teniu clar i voleu apuntar-vos a alguna vocalia, benvinguts també!
 
Envieu-nos un email amb el vostre nom i el del vostre fill@ i el curs a afa@joanpelegri.cat

Dades de contacte de l'AFA
C/ Consell de Cent 18
08014 - Barcelona
T. 934316200
E: 
afa@joanpelegri.cat
Web: http://afajoanpelegri.cat/

Secretaria Administrativa: Mar Monge
Horari de despatx: 
De dilluns a divendres de 08.30h a 12.30h
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website