Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
Butlletí especial abril 2020
 
Sant Jordi confinat (i confitat!)

de l'AFA del Joan Pelegrí

Aquest any ens haurem de confitar el St. Jordi amb què tant estimem celebrar la primavera, les flors, els llibres i la cultura, i l’haurem d’ajornar (diuen) fins a finals de juliol.

Encara que no puguem sortir a passejar i gaudir de la festa social que celebrem en aquesta diada, des de l’AFA de l’escola Joan Pelegrí tampoc ens resignem a no fer res i deixar-ho passar com un dia -com una setmana- més.

Per això us enviem un petit índex d’iniciatives relacionades amb la lectura, l’escriptura i el dibuix que volen ressaltar-ne algunes que es duen a terme específicament per Sant Jordi i, també, d’altres que són pròpies de tot l’any.

Proposta per a un Sant Jordi virtual, per Cristina Batlle 

Comencem amb la Proposta per a un Sant Jordi virtual, guia de lectures que ens ha preparat expressament la nostra bibliotecària de luxe de l’escola, Cristina Batlle. 

Hi ha idees per petits i joves d’aquest Sant Jordi confinat. 😉

Veureu que també s’han inclòs en els recursos dels alumnes per les tasques de la propera setmana.

Un Sant Jordi per estar per casa.
Propostes per a escriure un conte

Aquest St. Jordi virtual l’Abacus, amb la col·laboració de Maria Elias Navarro -docent de cursos de Lleure de la Fundació Pere Tarrés, @MariaElias11- ens fa una proposta que ens agrada molt:  “que enguany, aquest 23 d’abril, sigueu vosaltres qui presenteu les vostres novetats a la família.

Sí sí, us proposem que aquest any els contes els escriviu vosaltres! 

Que no sabeu per on començar?” 

Doncs, a continuació s’ofereixen unes propostes per tal que pugueu escriure, il·lustrar i editar els vostres propis contes!

Feu clic en aquest link i us ho expliquem!

Iniciatives diverses per a un 
Sant Jordi diferent

Com que encara que ens estiguem tancats a casa la imaginació no s’acaba, sinó tot al contrari, sovint es potencia, està ple de propostes atractives per no avorrir-se.

Algunes que n’hem seleccionat són d'entitats com Activitum, Plataforma per la Llengua, Sandra Bruna Agència Literparia, Casa Batlló o iniciatives des de l'estranger.

També us expliquem com podeu fer una rosa de Sant Jordi des de casa.
Us ho expliquem tot aquí

Malgrat que el drac coronat aquest any ens té a tots tancats, que la llança de la imaginació i de l’amor ens permeti trencar barreres perquè tots els cavallers i princeses puguem passar un Sant Jordi innoblidable (això, segur)!

Celebra Sant Jordi amb un agraïment literari als professionals sanitaris que lluiten contra el drac del coronavirus!

Aquest any, la diada més especial de Catalunya serà diferent, també volem que ho sigui per als professionals sanitaris. No hi haurà parades de llibres ni de roses… però la literatura acompanya i dona forces per vèncer al coronavirus i, per això, us proposem un repte molt especial!

Aquesta és la proposta: Per què no fas un conte? Un relat? Una poesia? Potser una reflexió que t’hagi inspirat el confinament? I si li dediques a aquell professional sanitari que té o ha tingut cura de tu o de la teva família i que ara de ben segur porta setmanes sense descans lluitant contra el coronavirus? 

Agraeix, anima, acompanya, encoratja… Envia-li forces a través de la paraula! Perquè tots sabem que hi ha paraules que curen, a qui les escriu i a qui les rep.

Participa ara al #SantJordics! Més informació aquí
Taller d'escriptura per a
infants de 8 a 12 anys

Sabem que els infants són una font d’imaginació inesgotable i increïble, i només cal ajudar-los a estirar aquest fil perquè creïn històries fantàstiques que els poden sorprendre a ells mateixos.

Per segona vegada, entre el curs passat i aquest, hem organitzat un taller d’escriptura per a ells. El taller el va conduir una mare de l’escola i de l’AFA, Berta Gaya, que els va ensenyar els elements clau d’una història i a organitzar-los abans de començar a escriure; a pensar i estructura la història abans d’escriure-la. 

La veritat? Van sortir uns guions d’històries plenes de propòsits, dificultats i superacions molt, molt prometedores!! Durant el confinament, perquè no les acabeu? Les podeu acompanyar de les vostres pròpies il·lustracions!

Taller d'escriptura per a
adults de 16 a 99 anys

T’agrada escriure però no saps com posar-t’hi? Aquest curs, seguint la iniciativa començada l’any passat, vam impartir un taller d’escriptura per a adults en què vam aprendre a distingir diferents narradors en les històries. El taller el va conduir l’escriptora Elena Sauquet.

Quan puguem sortir del confinament, ens plantejarem més sessions i… us hi esperem! És igual si heu assistit a les sessions anterior o no, no és requisit. Cada sessió és independent de les altres.

Durant el confinament, aprofiteu per deixar-vos anar i escriure més! 

Club de Lectura JP

Aquest curs hem continuat compartint llibres amb el Club de lectura JP de l’escola que vam fundar el curs passat. Ja ens coneixeu, som un club DIFERENT perquè és:

OBERT: Pot venir-hi qualsevol persona vinculada amb l’escola: pares, professors, personal d’administració, alumnes amants de la lectura… de qualsevol cicle!

TEMÀTIC: Sabem que tenim interessos diferents, per això plantegem un tema a compartir, no un llibre en concret. Sobre aquell tema, via lliure! I descobrim tantes possibilitats…!

BIMENSUAL: Sabem que tots anem justos de temps, per això plantegem una trobada cada dos mesos

LLIURE: Sabem que tots tenim compromisos, i a vegades hi podem ser; a vegades, no. Cada sessió del Club JO és independent i hi pots venir quan vulguis.

PARTICIPATIU: Sabem que si vens és perquè també t’agrada compartir activament aquest interès. Només cal que comparteixis la teva lectura!

Reunions i temàtiques programades pel Club de lectura JP per al curs 2019-20: 

  • desembre 2019: Biografies
  • febrer 2020: Ciència Ficció 
  • abril 2020 (virtual): Novel·la històrica
  • maig 2020 (a concretar): Literatura de viatges
+ info sobre la biblioteca:
http://biblioteca.joanpelegri.cat/%20(Bloc)
https://www.pinterest.es/bibliotecajoanp/boards/

Podeu seguir a la nostra bibliotecària Cristina Batlle a @CrisBatlle_ejp

Dades de contacte de l'AFA
C/ Consell de Cent 18
08014 - Barcelona
T. 934316200
E: 
afa@joanpelegri.cat
Web: http://afajoanpelegri.cat/

Secretaria Administrativa: Mar Monge
Horari de despatx: 
De dilluns a divendres de 08.30h a 12.30h
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website