Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
núm.44-setembre 2020
 
El butlletí mensual de l'AFA del Joan Pelegrí
Festa Major del barri!
Avui dijous, 1 d'octubre, comença la Festa Major d'Hostafrancs, una festa en versió reduïda, segura, solidària i, com sempre, compromesa amb el barri i els seus veïns i veïnes.

El tret de sortida tindrà lloc a les 19h al Casinet d'Hostafrancs amb la lectura d’un manifest de les entitats de la Comissió de la Festa Major. El llegiran l’Angelina Albareda, veïna i membre de l’Orfeó, i de l'Enric Cardona, veí d’Hostafrancs i alumne de 1r d'ESO de la nostra escola. L'acte estarà acompanyat per la Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya i pel grup de tabalers Descentrats.

Entre l'1 i el 4 d'octubre podreu gaudir de música per a totes les edats, cinema, teatre, d'una visita guiada per la seu del Districte i una ruta pel comerç antic del barri, comprar magranes, col·laborar amb la tapa solidària de Canpedró, caminar per la diabetis, gaudir d'havaneres, del ball de rams i de moltes coses més!

A més, podreu seguir en directe, a través del canal Youtube de la FAECH, molts d'aquests espectacles. Més informació de totes les activitats al programa de la Festa Major.

ATENCIÓ: L’ús de la mascareta és obligatori a tots els actes de la Festa Major. Aforaments limitats. Reserves a aquest enllaç https://p.berrly.com/fehstfrncs/events
Reinventem el Firajoc amb el....Correjoc!

Durant el cap de setmana de la festa major, 3 i 4 d'octubre, us podreu descarregar un mapa al web del www.cmx.cat i a les xarxes socials (Instagram @centremontserratxavier, Twitter @cmx1904 i Facebook) on trobareu la localització de diverses proves repartides per llocs emblemàtics del barri. Seran proves que podreu fer amb la vostra família i de temàtiques molt variades. 

Si voleu gaudir d'una bona passejada pel barri tot fent una gimcana, el Correjoc és la vostra activitat!
Divendres 2 d'octubre, animació infantil amb La Tresca i la Verdesca!

Hi ha tradicions que no es poden perdre, i una d'elles és l'activitat adreçada als infants.

Divendres 2 d'octubre, a partir de les 17.30 hores, al pati del Casinet d'Hostafrancs (c. Rector Triadó 53), actuació del grup d'animació infantil La Tresca i la Verdesca.

L'activitat és gratuïta però amb reserva prèvia. Podeu fer la reserva de la vostra família fent clic en aquest enllaç www.femhostafrancs.cat

RECORDEU: L’ús de la mascareta és obligatori a tots els actes de la Festa Major. Aforaments limitats.
 
L'AFA
crea espais
de debat           i aprenentatge

Xerrada confinada del Cristian Olivé per parlar del seu llibre, "Profes Rebels"

"Sóc un profe rebel perquè m'esforço sempre per potenciar el talent dels alumnes, per despertar-los inquietuds i per remoure consciències... Siguem rebels!”
Cristian Olivé.

El passat mes de maig, en una xerrada on line organitzada per l'AFA amb el professor de literatura Cristian Olivé, vam poder escoltar-lo i parlar del seu llibre "Profes rebels" i ens va explicar com està revolucionant el panorama educatiu introduint noves activitats a les seves classes com les cançons de Rosalía, les sèries de Netflix o les pancartes de les manifestacions del 8 de març.

Podeu veure i recordar la xerrada en aquest enllaç

I ja podeu trobar a les llibreries "Quadern en el que per fi em puc expressar sense filtres", el llibre que acaben de publicar el Cristian Olivé i l'Èlia Riudavets, professora, també, de llengua i literatura a l'escola Joan Pelegrí.

Us expliquen més sobre el llibre en aquest vídeo

L'AFA
projecta
i lidera iniciatives

L'AFA no ha deixat de treballar...ni confinada!

El tancament de les escoles per la COVID19 ens va capgirar la vida: canvi d'hàbits, de rutines, de relacions i de manera de treballar.

L'escola i les famílies ens vam haver de reinventar, aprendre noves tecnologies i adaptar-nos a aquella nova realitat. I a l'AFA també ho vam fer. Durant el confinament hem continuat treballant, debatent, proposant, aportant, i també ho hem fet a distància: hem fet les trobades mensuals de Junta Rectora, les reunions quinzenals de l'equip directiu de l'AFA amb l'escola, i també el consell escolar...
Durant el confinament també vam voler donar el nostre suport a l'escola, als mestres i a totes les famílies per tot l'esforç i suport. El podeu tornar a veure en aquest enllaç

I hem començat el curs, també a distància, però amb ganes de sentir-vos més a prop que mai. Volem continuar fent feina però necessitem la vostra col·laboració. T’apuntes a l’AFA i ens ajudes a fer-nos més grans? Si et vols apuntar, tens dubtes o consultes envia un mail a afa@joanpelegri.cat
 

L'AFA col·labora, participa
i suma

Inscripcions extraescolars del CMX obertes

Després de les inscripcions, les activitats del Centre Montserrat-Xavier, d'infantil i primària i secundària  que tiren endavant i encara estan obertes per possibles inscripcions són:
Dilluns i dimecres: Dansa Petites (P3, P4, P5) i Patinatge Grans (3r, 4t, 5è, 6è)

Dimarts i dijous: Iniciació a l’esport (P3, P4, P5) / Patinatge Petits (P5, 1r, 2n) / Dansa Mig-Grans (1r, 2n, 3r, 4t, 5è, 6è) 
Divendres:  Teatre de 17:30h a 19:00h: P5 a 2n de Primària / Teatre Musical de 17:30h a 19:00h de 3r de Primària / Guitarra de 17:30h a 19:15h 

I els següents equips de futbol: Menudets (1r de Primària) / Prebenjamí (2n i 3r de Primària) / Preinfantil (6è i 1r ESO) / Cadet (2n, 3r i 4t ESO) / Cadet femení (ESO’s i Batxillerat) / Juvenil (2n Batxillerat) / Lliga Jove (+18 anys)

Si esteu interessades en apuntar-vos ens podeu escriure un correu a cmx@joanpelegri.cat o trucar-nos al 93 426 25 25 de 17h a 19:30h.

Notícies
COVID19: canals de comunicació de l'escola

Des del tancament de les escoles per la irrupció de la COVID19, l'escola ha anat informant contínuament les famílies, bàsicament, a través del correu electrònic. També ho ha fet amb reunions a distància des de diferents plataformes.

A més, ha utilitzat el canal de notícies del web per penjar les informacions destacades. Però sobretot, ha utilitzat el canal twitter per compartir les darreres informacions, oficials, i d'interès per les famílies. Així que si encara no ho feu, seguiu el perfil de twiter @joanpelegri.

Important! Circulen moltes informacions a través dels grups de missatgeria instantània. Però si hi ha alguna informació important que afecti directament la classe del vostre fill o filla, l'escola us ho comunicarà directament o a través de les persones delegades de la vostra classe. Per un tema de protecció de dades personals es demana a les famílies no difondre noms ni missatges de casos detectats a l'escola. Oficialment l'escola és posarà en contacte amb la classe afectada.

El començament del curs d’ESO i batxillerats en piulades

El curs ha començat a l’escola dels grans dins d’aquesta nova normalitat. Les piulades de les seves activitats ja s’han començat a fer-se sentir en aquests primers 15 dies i, com era d’esperar, amb especial protagonisme a 1r d’ESO que s’estrenen amb nous companys, edifici diferent i noves maneres de funcionar respecte a l’educació primària. Molts ànims a tots pel nou curs i guardeu-vos unes estonetes per gaudir de la festa major del barri! Podeu veure les piulades més destacades en aquest enllaç 

La biblioteca de l’escola premiada pel Programa Biblioteca escolar puntedu

La biblioteca de l’Escola Joan Pelegrí va ser premiada pel Departament d’Educació i concretament pel Programa de Biblioteques Escolars “Puntedu” per formar part de les biblioteques escolars del territori que han estat treballant activament per apropar recursos virtuals a tota la Comunitat Educativa del seu centre, fer assessorament per accedir a materials, compartint eines via xarxes socials i bloc de la biblioteca, així com ajudar a compensar l’estat creixent de fractura social entre cert part de l’alumnat i les seves famílies durant la crisi del Coronavirus. Més informació aquí

L'AFA recomana
Més activitats de Festa Major
Viatge a la botiga de l'àvia

Vols saber com era el comerç del 1900 a la Carretera de Sants i Creu Coberta? Divendres i dissabte de Festa Major, t'ho expliquen en una ruta teatralitzada pel comerç antic del barri.

Més informació i inscripcions aquíPots fer la ruta fins el proper 14 de novembre de 2020 tots els divendres a les 18.30h i els dissabtes a les 10.00h

CONCURS! Si respons aquesta pregunta "Quina botiga, que agradava a grans i petits, estava on ara hi ha el Meeting point de @creucoberta ??? pots guanyar entrades per la visita "Viatge a la botiga de l'àvia" per aquest cap de setmana de Festa Major d'Hostafrancs !!! Per jugar clica aquí

Fes la volta a Hostafrancs i suma quilòmetres per la diabetis!

Durant la Festa Major i fins el proper 14 de novelmbre fes la volta al barri i suma quilòmetres per la diabetis!

La Fundació DiabetisCERO ens proposa un repte virtual per impulsar la investigació sobre la diabetis. Es tracta de sumar quilòmetres caminant, corrent, nedant o anant en bicicleta. Només cal que t’inscriguis a la proposta (6 € inscripció individual, 5 € inscripció grupal) i comencis a fer quilòmetres al barri!

Per inscriure't pots enviar un mail a: FAECH, Sants 3 Ràdio o Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

 
Sabies que...

Una plaga de llagostes a Barcelona el 1687 estan darrere de la història de les festes de la Mercè?

Una plaga de llagostes, un convent, un incendi i una santa. No són els ingredients d'una novel·la d'Agatha Christie, són les claus de la història que s'amaga rere les Festes de la Mercè. El 1687 hi va haver una plaga de llagostes i el convent de la Mercè es va incendiar. Això es va interpretar com un senyal. Quan la plaga va remetre, el Consell de Cent la va proclamar patrona de la ciutat i des del 1868 que celebrem la nostra Festa Major pels volts del 24 de setembre, diada de la Mercè. Des de llavors la llagosta és un dels símbols de les Festes de la Mercè

Calendari de l'AFA
 
Ja podeu consultar les xerrades i activitats de l'AFA a l'Agenda al blog de l'AFA i us podeu inscriure enviant un e-mail al nostre correu: afa@joanpelegri.cat 
Borsa de voluntaris i voluntàries de l'AFA.
T'apuntes?
 
Des de l’AFA us convidem a apuntar-vos a la nostra borsa de voluntaris. Quan necessitem ajuda us demanarem un cop de mà. Així, poc a poc, podreu veure com funcionem i decidireu fins a on involucrar-vos. I si ja ho teniu clar i voleu apuntar-vos a alguna vocalia, benvinguts també!
 
Envieu-nos un email amb el vostre nom i el del vostre fill@ i el curs a afa@joanpelegri.cat

Dades de contacte de l'AFA
C/ Consell de Cent 18
08014 - Barcelona
T. 93 431 62 00 / 692 99 63 03
E: 
afa@joanpelegri.cat
Web: http://afajoanpelegri.cat/

Secretària Administrativa: Mar Monge
Horari d'atenció: Per telèfon o amb cita prèvia
De dilluns a divendres de 08.30 h a 12.30 h
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website