Copy
Lees online

Hallo <<Voornaam>>,

De zomervakantie is voorbij...  de temperatuur is gedaald, we hebben de draad weer opgepakt. Volgende week starten de lessen, het is tijd om jullie te informeren. 

Afgelopen week is het dagelijks bestuur (Annoeska, Helga, Bianca en Esther) samengekomen en als eerste werd het nieuwe lesrooster besproken. Dat stond al voor een groot deel voor de zomervakantie, we hopen, in deze laatste dagen voor de start, de laatste gaten ook te kunnen vullen.

Verder was het voor ons de vraag hoe het nu verder gaat met de Corona toestand, maar we zijn blij jullie te kunnen vertellen dat we weer naar binnen kunnen. In augustus opent ook onze gemeente de binnensport accommodaties. Wel blijven er bepaalde regels gehandhaafd, daarover kun je verderop in de nieuwsbrief meer lezen.

De lessen starten in de tweede schoolweek vanaf maandag 24 augustus, met uitzondering van de danslessen voor het basisonderwijs, deze zijn verplaatst naar de Boerhoorn en die gaat een week later open.

Met sportieve groet,
Het bestuur

Manoa en Mirte met hun meiden tijdens de laatste les.
LEIDING

Voor de zomervakantie hebben we afscheid genomen van Mirte en Manoa (dans basisonderwijs ma). Mirte gaat in Groningen wonen en studeren en Manoa wilde alleen als duo les blijven geven.
Na afloop van het seizoen heeft ook Mirthe (gymlessen ma/di, ouder/kind gym en proeftuin wo) besloten om niet terug te keren, elders kon zij meer uren krijgen.
SANDER

Hun vertrek betekende dat wij op zoek moesten naar nieuwe leiding. Gelukkig vonden we die al snel voor de gymlessen op maandag. Onze trainer van de herenselectie, Sander, bood zijn diensten aan. Vanaf 24 augustus is hij het nieuwe gezicht op de maandag.
Naast de bestaande lessen geeft hij van 13.45 tot 14.30 uur ook ieniemienie gym, voor peuters tot en met drie jaar die zelfstandig gymmen zonder een ouder in de zaal. Deze les is het vervolg op de ouder/kind gym les.
Sander heeft ervaring als turntrainer, maar ook met het geven van recreatie gymnastiek. Na het laatste gymuur op maandag volgt ook de training voor de herenselectie in de gymzaal, dat betekent dat zij niet meer in Kerkenveld trainen zoals vorig seizoen.
Nieuwe dansdocenten

Voor onze danslessen hebben we twee nieuwe dansdocenten aangetrokken. Sanne gaat danslessen geven aan het basisonderwijs.
De groep hebben we in tweeën gesplitst en ook de locatie is gewijzigd. Op maandag is er dans voor groep 3 t/m 5 in de Baander in de Boerhoorn. Op dinsdag voor groep 6 t/m 8 in de Marius Tonckenszaal ook in de Boerhoorn. Op beide dagen van 17.30 tot 18.30 uur.
SANNE

Hallo allemaal,

Ik ben Sanne van Dam en ben 17 jaar oud. Ik kom uit Hoogeveen. Daar woon ik samen met mijn ouders, broertje en zusje. Ik volg de opleiding onderwijs assistent en ga naar leerjaar 2. Komend schooljaar loop ik stage op IKC Het Groene Hart, wie weet kom ik enkelen van jullie daar ook tegen.

Ik dans al heel erg lang, ik doe dit al vanaf mijn zesde. Dus in totaal nu elf jaar. Ik zit op selectie dansen en doe mee met wedstrijden voor het NK Jazzdans. Op dit moment volg een de dansopleiding niveau 3 via de KNGU.

Ik turn ook, dat doe ik nu zo’n vijf jaar met veel plezier.

Ik heb erg veel zin om te beginnen bij DOS en jullie allemaal te ontmoeten.

Groetjes Sanne
Foto: Sanne met haar eigen dansteam
Dance Mix

De danslessen voor jeugd vanaf 12 jaar en voor volwassenen krijgen een nieuwe naam. Melany gaat deze lessen geven. Met Melany hebben we een docent binnengehaald die wat in huis heeft, ze is bijzonder geschoold. Op haar verzoek hebben we de naam van de les gewijzigd. Verderop stelt zij zich voor.

Tijdens de eerste lessen zal het even zoeken zijn naar de vorm van de les, maar Melany kan eigenlijk alles! We hopen ook dat veel nieuwe deelnemers zich melden voor gratis proeflessen.

Wat kan je van zo’n Dance Mix les verwachten? Dance Mix is een term voor alle dansstijlen bij elkaar, zoals hiphop, afro, urban dance, streetdance, jazz en modern/jazz. De dansles is als volgt opgebouwd: een warming-up, klein stukje techniek en elke week een leuke choreografie.

Wees niet bang om een keertje te komen meedoen. Dansen is voor elke leeftijd en elk niveau, ook voor beginners!

dinsdag 19.30-20.30 – Dance Mix Youth (vanaf 12 jaar) – gymzaal Zuidwolde
dinsdag 20.30-21.30 – Dance Mix Adults – gymzaal Zuidwolde
MELANY

Hallo allemaal,

Mijn naam is Melany Poeste. Ik ben een groot fan van dansen, het maakt niet uit welke stijl,
als ik maar dansen kan. Als klein meisje ben ik eerst begonnen met twirlen. Al gauw vond ik
het dansen bij het twirlen erg leuk en ben daarnaast jazz-dance lessen gaan
volgen.

Na mijn TL opleiding heb ik auditie gedaan voor de Song & Dance academie (nu C.I.C.K). Hier heb ik drie jaar keihard gewerkt om het diploma MBO Dans allround Artiest niveau 4 te halen. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende leerzame stages gehad, zo ben ik cheerleader geweest bij Landstede Basketbal, heb ik opgetreden met verschillende BN’ers en heb ik veel verschillende workshops gevolgd. Tijdens de opleiding heb ik allerlei dansstijlen leren beheersen, zoals: klassiek ballet, spitzenles, jazz, jazz-show, urban, modern, tap, broadway, theater maken, solo training en lesgeven.

Ik heb aan veel verschillende wedstrijden meegedaan, waaronder NK's en EK's. In 2017 ben ik Nederlands kampioen solo dance twirl geworden. Met duo dancetwirl behaalde ik op dat NK een 3e plek. In oktober 2018 ben ik met een groot twirlteam Europees Kampioen Show twirl corps accessoires geworden in Kroatië. In mei 2019 Europees kampioen met mijn huidige jazz/modern team. Tijdens dat EK volgde ik verschilende internationale workshops van o.a: Lizie Gough en Christian Alozie (Big Kris).

Sinds 2014 assisteer ik bij de twirl lessen. In de loop der jaren heb ik veel kennis opgedaan en veel lessen gegeven. Vanaf 2018 geef ik zelfstandig les in verschillende stijlen op verschillende locaties in Nederland.

Ook heb ik door de jaren heen meerdere dans-twirl certificaten gehaald. Ik blijf mij elk jaar, het hele jaar door goed bijscholen, zodat ik op de hoogte ben van de laatste dans trends/stijlen. Hierdoor zorg ik dat de lessen uitdagend en verfrissend blijven.

Ik hoop jullie allemaal heel snel te zien, want ik sta te popelen om jullie te leren kennen en jullie lekker te laten dansen. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt iedereen kan dansen!

Dansen is goed voor iedereen!

Liefs,
Dans docent Melany
ANNEMIEKE

Annemieke is een vast gezicht bij onze vereniging. Misschien kennen jullie haar ook van haar leuke winkel Een-twee! Sinds vorig jaar runt zij met veel enthousiasme deze tweedehands kledingzaak.
Als jong meisje begon ze met lesgeven bij DKS, samen met vriendin Mathilde (DOS en DKS werden in 2006 samen één). Zo gaf ze recreatie gymnastiek, gym extra, pre-instap turnen... tja wat eigenlijk niet?
De laatste jaren is ze onze bootcamp trainster. Eén of twee keer per week gaat ze op pad met de bootcamp leden. Vanaf dit seizoen kan ze ook ouder/kind gym toevoegen aan haar lijstje, de les is op vrijdagochtend van 9.30 tot 10.15 uur in de gymzaal in Zuidwolde.
LESROOSTER 2020-2021
 
Met de komst van de nieuwe leiding hebben er wijzigingen plaatsgevonden in het lesrooster. Hier alles even op een rijtje:
 • NIEUW - Ieniemienie gym - maandag 13.45-14.30 - gymzaal Zuidwolde
 • GEWIJZIGD - Dans groep 3 t/m 5 - maandag 17.30-18.30 - De Baander in de Boerhoorn
 • GEWIJZIGD - Turnen jongens - maandag 17.30-20.30 - gymzaal Zuidwolde
 • NOG GEEN LEIDING - Dames fit gym - dinsdag 8.30-9.30 - gymzaal Zuidwolde
 • NIEUW/ONDER VOORBEHOUD - Mini gym groep 1/2 - dinsdag of donderdag 15.45-16.30 - gymzaal Zuidwolde
 • NIEUW/ONDER VOORBEHOUD - Gym groep 3/4 - dinsdag of donderdag 16.30-17.30 - gymzaal Zuidwolde
 • NIEUW - Dans groep 6 t/m 8 - dinsdag 17.30-18.30 - Marius Tonckenszaal in de Boerhoorn
 • ONDER VOORBEHOUD - Freerunning groep 3 t/m 5 - dinsdag 17.30-18.30 - gymzaal Zuidwolde
 • ONDER VOORBEHOUD - Freerunning groep 6 t/m 8 & 12 jaar en ouder - dinsdag 17.30-18.30 - gymzaal Zuidwolde
 • GEWIJZIGD - Dance Mix Youth - dinsdag 19.30-20.30 - gymzaal Zuidwolde
 • GEWIJZIGD - Dance Mix Adults - dinsdag 20.30-21.30 - gymzaal Zuidwolde
 • ONDER VOORBEHOUD - Proeftuin - woensdag of donderdag - gymzaal Zuidwolde
 • GEWIJZIGD - Ouder/kind gym - vrijdag 9.30-10.15 - gymzaal Zuidwolde
We beseffen dat er nog veel vraagtekens zitten in dit nieuwe rooster, maar zodra er meer duidelijkheid is over een les passen we dit aan in het lesrooster op de website. Check deze daarom regelmatig.
Heb je vragen? Mail naar ledenadministratie@doszuidwolde.nl.
VACATURE

LEIDING GEZOCHT VOOR SENIOREN GYMNASTIEK

Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde is voor Dames fit gym op zoek naar leiding.
De les is op dinsdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur (de tijd zou in overleg aangepast kunnen worden).

Daarnaast heeft SportDrenthe ons gevraagd twee lesuren senioren gym op woensdagochtend over te nemen. De huidige leiding van deze groepen geeft les tot en met het einde van 2020.

'Ben jij degene die wij zoeken? Of ken je iemand die dit zou kunnen doen?'

'Zegt het voort!'


Je reactie kun je mailen naar voorzitter@doszuidwolde.nl.
NIEUWE WEBSITE

Een nieuwe website stond al langer op ons verlanglijstje, de oude dateerde van 2012 en was niet responsive. Esther heeft deze zomer gewerkt aan een nieuwe website, opgemaakt in Wordpress en aangepast aan de normen van deze tijd. Ook prettig te lezen op je smartphone of tablet. De belangrijkste informatie staat er op en de komende tijd zal zij ook de lege pagina's vullen.
Feedback is van harte welkom! Mail dan naar info@doszuidwolde.nl.
CORONA SPELREGELS BINNENSPORTEN

Nu we weer mogen binnen sporten gelden daar ook specifieke regels voor. Binnenkort zullen we ze publiceren op de website. Ook zullen we jullie allen een mail sturen met deze info. We vragen jullie om deze spelregels, voor deelname aan de lessen, goed door te nemen.
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde, All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een lid of een relatie bent van onze vereniging. Of je hebt je via de website ingeschreven voor deze nieuwsbrief.

Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde
Postadres:
Kienholt 7
Zuidwolde, 7921 EX
Netherlands

Add us to your address book


Gegevens wijzigen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief?
Klik op onderstaande linkjes
gegevens wijzigen
uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp