Copy
Δείτε αυτό το μήνυμα στον browser σας

Κυριακή, 03 Μαΐου 2020

Αυτή είναι η ημέρα του Κυρίου.
Ας χαρούμε σήμερα κι ας ευφρανθεί η ψυχή μας!

ΟΧΙ ΝΥΧΤΙΑ, ΜΑ ΜΕΡΑ

 

Ολόγιομο Σου το 'δωσα

Το στάχυ της ψυχής μου

Γιατί με Σένα, Ιησού,

Όμορφη είν’ η ζωή μου

 

Επωδός

Χέρια υψώνω προσευχής

Στον θρόνο Σου, Πατέρα,

Καθώς ποθώ μες στη ζωή

Όχι νυχτιά, μα μέρα

Όχι νυχτιά, μα μέρα

 

Κι ας είναι γύρω μου νυχτιά 

Κι ας ζω μες στο χειμώνα

Έχω Εσένα, Λυτρωτή

Και νιώθω τα αιώνια

 

Σε δρόμους αφιλόξενους

Ηχούν τα βήματά Σου

Και φτερουγίζει η καρδιά

Μπρος στη λαμπρή θωριά Σου

Προσευχή Εξομολόγησης

Κύριε Θεέ, έχουμε δώσει περισσότερο βάρος στις επιτυχίες μας και την ευτυχία μας παρά στο δικό Σου θέλημα. Έχουμε φάει χωρίς καμία σκέψη για όσους πεινούν. Έχουμε μιλήσει χωρίς καμία προσπάθεια να καταλάβουμε τους άλλους. Έχουμε σιωπήσει αντί να πούμε την αλήθεια. Έχουμε κρίνει άλλους, ξεχνώντας ότι μόνο Εσύ είσαι ο Κριτής. Έχουμε πράξει περισσότερο σύμφωνα με τις επιθυμίες μας παρά σύμφωνα με τις εντολές Σου. Μέσα στην εκκλησία είμαστε αργοί στην πρακτική αγάπη για τον πλησίον. Μέσα στον κόσμο δεν είμαστε οι πιστοί Σου υπηρέτες. Πατέρα, συγχώρησε μας και βοήθησέ μας να ζούμε ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό, τον Υιό Σου και Σωτήρα μας. Αμήν.

ΙΗΣΟΥ ΜΟΥ, ΣΩΤΗΡΑ

 

Ιησού μου, Σωτήρα,

Άλλος δεν είν’ σαν Εσέ

Κάθε στιγμή δοξολογώ

Τα έργα της αγάπης Σου

Για μένα Συ είσαι

Φρούριο καταφυγή

Κάθε πνοή μέσ’ απ’ την ψυχή

Εσένα θα δοξολογεί

 

Επωδός

Ψάλτε στον Κύριο όλη η γη,

Του ανήκει η δύναμη, δόξα, τιμή

Βουνά προσκυνούν, νερά βοούν

Στο όνομα του Ιησού

Τα έργα Σου με χαρά θα υμνώ

Εσένα αγαπώ και με Εσέ θα σταθώ

Τις υποσχέσεις Σου θα εμπιστευθώ

Μήνυμα από την Αγία Γραφή
Γιώτης Κανταρτζής - Έρχεται

Ματθαίος 24:1-35


1Όταν ο Ιησούς βγήκε από το ναό και ξεκίνησε να φύγει, ήρθαν οι μαθητές του για να του δείξουν τα οικοδομήματα του ναού. 2Ο Ιησούς όμως τους είπε: «Τα βλέπετε όλα αυτά; Σας βεβαιώνω πως δε θα μείνει εδώ πέτρα πάνω στην πέτρα· όλα θα γκρεμιστούν».

3Ύστερα ο Ιησούς πήγε και κάθισε στο όρος των Ελαιών. Κι ήρθαν οι μαθητές του και τον ρώτησαν ιδιαιτέρως: «Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά, και ποιο σημάδι θα δείξει πως πλησιάζει η παρουσία σου και η συντέλεια του κόσμου;»

4Ο Ιησούς τους απάντησε: «Προσέχετε μη σας ξεγελάσει κανείς. 5Γιατί πολλοί θα εμφανιστούν σαν μεσσίες και θα ισχυρίζονται: “εγώ είμαι ο Μεσσίας”. Έτσι θα παραπλανήσουν πολλούς. 6Τότε θ’ ακούσετε πως γίνονται πόλεμοι, ή προετοιμάζονται πόλεμοι. Προσέξτε να μην ταραχτείτε, γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμη το τέλος. 7Το ένα έθνος θα ξεσηκωθεί εναντίον του άλλου και το ένα βασίλειο εναντίον του άλλου· θα έρθουν πείνα, αρρώστιες και σεισμοί σε διάφορα μέρη. 8Όλα αυτά όμως είναι σαν τους πρώτους πόνους της γέννας.

9»Θα σας παραδώσουν σε βασανιστήρια και θα σας σκοτώσουν, κι όλοι οι λαοί θα σας μισούν εξαιτίας μου. 10Τότε πολλοί θα αποστατήσουν, θα καταδώσουν ο ένας τον άλλο και θα μισούν ο ένας τον άλλο. 11Θα εμφανιστούν και πολλοί ψευδοπροφήτες και θα παραπλανούν πολλούς. 12Επειδή μάλιστα θα πληθύνει η κακία, η αγάπη πολλών θα ψυχρανθεί. 13Όποιος όμως μείνει σταθερός ως το τέλος, αυτός θα σωθεί. 14Πρώτα θα κηρυχθεί σ’ όλη την οικουμένη αυτό το ευαγγέλιο για τη βασιλεία του Θεού, για να το ακούσουν όλα τα έθνη, και ύστερα θα έρθει το τέλος.
15»Όταν λοιπόν θα δείτε να στήνεται στο ιερό το βδέλυγμα της ερημώσεως, που προφήτεψε ο Θεός μέσω του προφήτη Δανιήλ –ο αναγνώστης ας καταλάβει– 16τότε, όσοι βρεθούν στην Ιουδαία, να φύγουν στα βουνά· 17όποιος βρεθεί στο λιακωτό, να φύγει χωρίς να κατεβεί να πάρει τα πράγματα απ’ το σπίτι του. 18Το ίδιο κι όποιος βρεθεί στο χωράφι, να φύγει χωρίς να γυρίσει πίσω να πάρει το πανωφόρι του. 19Κι αλίμονο στις γυναίκες που θα ’ναι έγκυες ή θα θηλάζουν εκείνον τον καιρό!

20»Να προσεύχεστε να μην αναγκαστείτε να φύγετε χειμώνα ή μέρα Σάββατο. 21Γιατί τα δεινά που θα συμβούν τότε θα ’ναι τέτοια, που δεν ξανάγιναν απ’ την αρχή του κόσμου έως σήμερα κι ούτε θα ξαναγίνουν. 22Κι αν δε λιγόστευε ο Θεός τις ημέρες των δεινών, δε θα γλίτωνε κανένας· αλλά για χάρη των εκλεκτών θα λιγοστέψει τις ημέρες εκείνες.

23»Αν κάποιος τότε σας πει, “να, εδώ είναι ο Μεσσίας” ή “να, εκεί είναι”, μην τον πιστέψετε. 24Γιατί θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να παραπλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα κι αυτούς που διάλεξε ο Θεός. 25Εγώ σας τα είπα πριν γίνουν. 26Αν, λοιπόν, σας πουν, “να τος, είναι στην έρημο”, μην πάτε· κι αν σας πουν, “να τος, εκεί είναι κρυμμένος”, μην τους πιστέψετε. 27Γιατί ο Υιός του Ανθρώπου θα έρθει τόσο φανερά, όπως η αστραπή που βγαίνει στην ανατολή και φαίνεται ως τη δύση. 28Κι όπως λέει η παροιμία, όπου το πτώμα, εκεί και τα όρνεα.

29»Αμέσως ύστερα από τα δεινά εκείνης της εποχής,
ο ήλιος θα σκοτεινιάσει,
και το φεγγάρι θα πάψει πια να φέγγει·
τ’ άστρα θα πέσουν από τον ουρανό,
και οι ουράνιες δυνάμεις που κρατούν την τάξη του σύμπαντος, θα διασαλευτούν.

30Τότε θα εμφανιστεί στον ουρανό το σημάδι του Υιού του Ανθρώπου και θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης· θα δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα του ουρανού, με δύναμη και λαμπρότητα μεγάλη. 31Αυτός θα στείλει τους αγγέλους του να σαλπίσουν δυνατά και να συνάξουν τους εκλεκτούς του από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από το ένα άκρο του κόσμου ως το άλλο.

32»Πάρτε μάθημα από τη συκιά: Όταν πια μαλακώσουν τα κλαδιά της και βγάλει φύλλα, καταλαβαίνετε πως πλησιάζει το καλοκαίρι. 33Έτσι κι εσείς, όταν τα δείτε όλα αυτά, να καταλάβετε ότι πλησιάζει το τέλος, ότι βρίσκεται πολύ κοντά. 34Σας βεβαιώνω πως όλα αυτά θα γίνουν όσο ακόμη ζουν οι άνθρωποι ετούτης της γενιάς. 35Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ποτέ».

ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ

 

Ποιος μπορεί με Σε να συγκριθεί

και ποιος μπορεί μπροστά Σου να σταθεί

Τα χέρια μου Εσύ σε πόλεμο διδάσκεις

μ’ οδηγείς, με στεφανώνεις νικητή

 

Ποιος μπορεί με Σε να συγκριθεί

και ποιος μπορεί μπροστά Σου να σταθεί

Ασπίδα μου Εσύ, ισχύς κι ελευθερία

οχυρό, Αυτός που θα εμπιστευτώ

Ἡ χάρις τοῦ κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡ ἀγάπη τοῦ θεοῦ καὶ ἡ κοινωνία τοῦ ἁγίου πνεύματος μετὰ πάντων ὑμῶν.
Facebook
Website
Copyright ©  Α΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών, All rights reserved.
Αμαλίας 50, Αθήνα 10558
Τηλέφωνο: 210 32 31 079
Fax: 210 33 16 577


Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση:

aeee@ath.forthnet.gr

Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που λαμβάνετε αυτό το μήνυμα;
Μπορείτε: 
να ενημερώσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από τη λίστα.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
First Greek Evangelical Church · Amalias 50 · Athens 10558 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp