Copy
Δείτε αυτό το μήνυμα στον browser σας
Την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00.

Έντυπο Λατρείας, Κυριακή 29.03.2020

Αυτή είναι η ημέρα του Κυρίου, ας χαρούμε σήμερα
κι ας ευφρανθεί η ψυχή μας!

Ψαλμός 88:2-3

Κύριε Θεέ, σωτήρα μου, σ’ εσένα φώναξα τη μέρα,
τη νύχτα μπρος σου στάθηκα.
Μέχρι σ’ εσένα ας φτάσει η προσευχή μου·
άκου προσεκτικά τον θρήνο μου.

Εξομολόγηση

Ανάγνωσμα
«Αλίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, γιατί κλείνετε στους ανθρώπους τον δρόμο για τη βασιλεία των ουρανών. Ούτε εσείς μπαίνετε ούτε το επιτρέπετε σ’ όσους θέλουν να μπουν» (Ματθαίος 23:14).

Προσευχή Εξομολόγησης
Σπλαχνίσου μας, Θεέ, μες στην αγάπη Σου· με στην αμέτρητη ευσπλαχνία Σου συγχώρησε τα ανομήματά μας. Πλύνε μας ολόκληρους απ’ την παράβασή μας, από την αμαρτία μας καθάρισέ μας. Το ξέρουμε εμείς καλά το κρίμα μας, το σφάλμα μας αδιάκοπα είναι στα μάτια μας μπροστά. Σ’ Εσένα, σ’ Εσένα προπαντός αμαρτήσαμε, κι ό,τι κακό ενώπιόν Σου, το κάναμε· έτσι θα είσαι δίκαιος στην απόφασή Σου και άψογος στην κρίση Σου. Καθάρισέ μας με ύσσωπο κι οι αμαρτίες μας θα εξαλειφθούν· πλύνε μας, κι απ’ το χιόνι
λευκότεροι θα γίνουμε. Τον ήχο άσε ν’ ακούσουμε απ’ τη γιορτή κι απ’ τη χαρά· δώσε ν’ αναγαλλιάσει η ταλαιπωρημένη μας ύπαρξη. Τις αμαρτίες μας παράβλεψε· κι εξάλειψε όλες τις παραβάσεις μας.

Σιωπηλή Προσευχή 

Η ελπίδα του Ευαγγελίου
«Όποιον δίνει σ’ εμένα ο Πατέρας, αυτός θα ’ρθεί κοντά μου· κι αυτόν που θα ’ρθεί κοντά μου, εγώ δεν θα τον αποδιώξω» (Ιωάννης 6:37).

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
από τον Sinclair Ferguson (Ligonier Ministries)
 
Πατέρα ουράνιε, Σ’ ευχαριστούμε που υποσχέθηκες να είσαι το καταφύγιο και η δύναμή μας, πάντοτε την ώρα της ανάγκης. Ερχόμαστε ενώπιόν Σου εκ μέρους του έθνους μας και των εθνών όλου του κόσμου, γνωρίζοντας καλά πως έχουμε ταπεινωθεί από την τωρινή κρίση και πολλοί από μας έχουν αποθαρρυνθεί. Σε ευχαριστούμε που είσαι ένας ελεήμονας Θεός και Σε παρακαλούμε να δείξεις έλεος για τη γη.
 
Προσευχόμαστε να λυτρώσεις το λαό μας από την τωρινή μάστιγα μέσ’ απ’ την ανυπέρβλητη δύναμή σου, τη σοφία που Εσύ δίνεις στους επιστήμονες και τις πηγές που Εσύ έκανες διαθέσιμες στην οικουμένη. Για κείνους που κουβαλούν βαρύ φορτίο κι έχουν ιδιαίτερα πληγεί, παρακαλούμε μέσ’ απ’ τη δοκιμασία τους να εκζητήσουν τον Θεό, όσο μπορεί ακόμα να Τον βρεί ο άνθρωπος, και να Τον επικαλεστούν. Προσευχόμαστε να έρθουν ξανά στη μνήμη πολλών τα εδάφια που έχουν ακούσει, οι μαρτυρίες ανθρώπων τις οποίες έχουν ακούσει στη ζωή και τους έχουν δείξει την οδό της ασφάλειας, της σωτηρίας και ολοκληρωτικής γιατρειάς που υπάρχει στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
 
Προσευχόμαστε για τους ηγέτες των εθνών να ταπεινωθούν κι αυτοί και να ζητήσουν από Σένα τη σοφία που έχεις υποσχεθεί και έρχεται εκ των Άνω, μια σοφία αγνή που οδηγεί στην ειρήνη.
 
Προσευχόμαστε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας που είναι το μόνο μας αγαθό το οποίο θα κρατήσει αιώνια. Βοήθησε να γίνουμε όλο και πιο πολύτιμοι ο ένας για τον άλλο. Φέρε συμφιλίωση εκεί που υπήρξε διάσταση. Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους του Θεού σ’ ολόκληρη τη γη καθώς προσπαθούν, όπως ακριβώς έκαναν και οι πρόγονοί τους, να καλύψουν τις ανάγκες όσων βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση. Προευχόμαστε η Χάρη Σου να τους δώσει χέρια για να υπηρετούν και καρδιές για ν’ αγαπούν. Να τους δώσει Ειρήνη και Φως που θα τους ικανώσει, έτσι όπως είναι, να δώσουν δυνατή μαρτυρία για τη Χάρη του Ιησού Χριστού η οποία φέρνει τη ριζική μεταμόρφωση και αναγέννηση του ανθρώπου. Προσευχόμαστε να μπορέσουμε, ακόμα και στο μέσο αυτής της δοκιμασίας, να δούμε Κάτι από τη Δόξα του Θεού.
 
Σε ευχαριστούμε, Κύριε, που μπορούμε, ακόμα και μέσα στη δοκιμασία μας, να ερχόμαστε σε επαφή με τον τρόπο που ερχόμαστε, έστω κι αν είμαστε σωματικά χωρισμένοι ο ένας απ’ τον άλλο, και να μας ακούς και βοηθάς—όπου ο καθένας μας χρειάζεται—προκειμένου να σε υπηρετήσουμε και, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να ενισχυθούμε κι εμείς οι ίδιοι και να ενθαρρυνθούμε στη διακονία μας προς άλλους ώστε κι εκείνοι να ευλογηθούν με θαυμαστό τρόπο.
 
Σε παρακαλούμε να εισακούσεις την προσευχή μας και να βοηθήσεις όλους μας για Χάρη του Σωτήρα μας.


 

μετάφραση: Youlika K. Masry (για τον Αστέρα της Ανατολής)

Μήνυμα από την Αγία Γραφή
Θεοδόσης Καρβουνάκης - Έκπληξη μέσα στην πλήξη
Ησαΐας 1:10-20


10 Το λόγο του Κυρίου ακούστε άρχοντες των Σοδόμων· μάθε το νόμο του Θεού μας, των Γομόρρων λαέ. 11 «Τι μου χρειάζονται οι πολυάριθμες θυσίες σας;» λέει ο Κύριος. «Έχω χορτάσει από των κριαριών τα ολοκαυτώματα, από το πάχος των καλοθρεμμένων μοσχαριών. Το αίμα των ταύρων, των προβάτων και των τράγων δεν μ’ ευχαριστεί. 12 Μπροστά μου ερχόσαστε να παρουσιαστείτε· αλλά ποιος σας το ζήτησε του ναού μου να πατάτε τις αυλές; 13 Πάψτε πια να προσφέρετε ανώφελες θυσίες· μ’ αηδιάζει το θυμίαμα. Νουμηνίες και Σάββατα, προσκλήσεις σε γιορταστικές συνάξεις, ασέβειες μαζί με πανηγυρικές λατρείες δεν μπορώ να τ’ ανεχθώ. 14 Απεχθάνομαι τις νουμηνίες σας και τις γιορτές σας! Για μένα είναι φορτίο· μού είναι βαρετό να τις ανέχομαι. 15 Όταν υψώνετε τα χέρια σας, κλείνω τα μάτια μου να μη σας βλέπω. Κι όταν απανωτές λέτε τις προσευχές σας, εγώ δεν τις ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι στο αίμα βουτηγμένα. 

16 Λουστείτε κι εξαγνιστείτε, να μη βλέπουν τα μάτια μου τις πονηρές σας πράξεις· πάψτε να κάνετε το κακό. 17 Μάθετε το καλό να κάνετε, τη δικαιοσύνη επιδιώξτε, τον καταπιεσμένο βοηθήστε· το δίκιο αποδώστε στο ορφανό, υποστηρίξτε την υπόθεση της χήρας.

18 «Λοιπόν, ελάτε, κι ας κριθούμε μεταξύ μας», λέει ο Κύριος. «Είναι οι αμαρτίες σας κόκκινες σαν το αίμα· μα σαν το χιόνι θα μπορούσαν να γίνουνε λευκές. Έχουν το χρώμα της πορφύρας· μα σαν καθάριο θα μπορούσανε μαλλί να λευκανθούν, 19 αν μόνο θέλατε να υπακούσετε! Τότε θ’ απολαμβάνατε τα αγαθά της γης. 20 Εσείς όμως αντιστέκεστε κι αποστατείτε· γι’ αυτό θα γίνετε του ξίφους η τροφή. Εγώ ο Κύριος το λέω».

Ανακοίνωση: όποιοι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα κι έχουν ανάγκη για μικρές δουλειές εκτός σπιτιού, ας επικοινωνήσουν με το πρεσβυτέριο (Θεοδόσης Καρβουνάκης: 6937 212440).
Ἡ χάρις τοῦ κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡ ἀγάπη τοῦ θεοῦ καὶ ἡ κοινωνία τοῦ ἁγίου πνεύματος μετὰ πάντων ὑμῶν.
Facebook
Website
Copyright ©  Α΄ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών, All rights reserved.
Αμαλίας 50, Αθήνα 10558
Τηλέφωνο: 210 32 31 079
Fax: 210 33 16 577


Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση:
aeee@ath.forthnet.gr

Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που λαμβάνετε αυτό το μήνυμα;
Μπορείτε: να ενημερώσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από τη λίστα.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
First Greek Evangelical Church · Amalias 50 · Athens 10558 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp