Copy
Wordt deze mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
Het laatste nieuws over klimaatadaptatie
Strategisch adviseur klimaatadaptatie bij IenW
Sander Dekker is sinds 1 augustus 2020 strategisch adviseur klimaatadaptatie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In de baggerindustrie zag hij van dichtbij de gevolgen van klimaatverandering. Aanpassen is noodzaak en daar wil hij graag een bijdrage aan leveren. “Er is een wereld te winnen.”

Leer Sander kennen
Idee voor onderzoek? Meld je aan!
Heb jij een idee voor onderzoek naar klimaatadaptatie en gezondheid? Wetenschapsfinancier NWO zoekt professionals die werkzaam zijn in de zorg, de fysieke leefomgeving en het sociale domein. Op 12 maart is er een bijeenkomst voor ‘matchmaking’, zodat partijen uit deze sectoren samen aan de slag gaan. Meld je aan!

Meer informatie over bijeenkomst
Internationale top over klimaatadaptatie in Den Haag
Op 25 en 26 januari was Den Haag het toneel van de Climate Adaptation Summit (CAS2021), een grootschalig internationaal evenement dat online plaatsvond. Tijdens deze top lag de nadruk op water, veerkrachtige steden, klimaatadaptatie in Afrika en financiering. Ook de inbreng van de jeugd was een belangrijk onderdeel.

Lees het verslag
Meld je gemeente aan voor het NK Tegelwippen
Wie haalt in 2021 de meeste tegels uit de stad en vervangt ze door groen? Vorig jaar won de gemeente Rotterdam het NK Tegelwippen, in een strijd tegen Amsterdam. Dit jaar daagt de organisatie van het NK alle Nederlandse gemeenten uit om mee te doen. Maak kans op de Gouden Tegel en schrijf je in! 

Zo doe je mee
Populariteit Kennisportaal neemt toe
Steeds meer mensen bezoeken het Kennisportaal Klimaatadaptatie. Dat blijkt uit cijfers van de afgelopen vijf jaar. Het Kennisportaal ondersteunt het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie en de Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS). Het is een geliefde bron van informatie voor iedereen die werkt aan klimaatadaptatie.

Bekijk de cijfers
De klimaatbestendige toekomst van complex spoornetwerk
Stefan Jak en Onno Hazelaar werken bij ProRail. Al jaren probeert het tweetal aandacht te vragen voor aanpassingen aan het klimaat. En met succes: station Driebergen-Zeist is sinds kort bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Zo ziet Driebergen-Zeist eruit
Hoe pakken gemeenten klimaatadaptatie aan?
Gemeenten zetten flinke stappen op het gebied van klimaatadaptatie, maar onderling zijn er veel verschillen. Dat blijkt uit een analyse die de stichting Climate Adaptation Services (CAS) maakte, op verzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving. De resultaten zijn verschenen in een rapport.  

Bekijk de analyse
Handig: naslagwerk Kennisdag Klimaatadaptatie en Zoetwater
Ruim 300 mensen logden op 10 december in bij de digitale Kennisdag Klimaatadaptatie en Zoetwater. Voor deelnemers en andere geïnteresseerden is een naslagwerk gemaakt. Lees de presentaties terug en vind praktische informatie en bruikbare tools.

Download het naslagwerk
Wat vind jij van deze nieuwsbrief?
Vul de korte enquête in.
Nieuw op het Kennisportaal
Klimaatadaptatie is essentieel om ook in de toekomst prettig te kunnen wonen, werken en recreëren. Veel partijen werken samen om Nederland voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Het Kennisportaal ontsluit kennis en ervaring op dit gebied en helpt je op weg.
Wil je de Nieuwsbrief Klimaatadaptatie doorsturen? Klik dan hier.

Dit is de gezamenlijke nieuwsbrief van het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie (DPRA) en de Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS). Het DPRA is onderdeel van het nationaal Deltaprogramma, waarin rijksoverheid, provincies, waterschappen en gemeenten samenwerken om Nederland klimaatbestendig en waterrobuust in te richten. De NAS is de overkoepelende Nederlandse strategie op het gebied van klimaatadaptatie. Je kunt altijd jouw voorkeuren wijzigen of je uitschrijven.

Wil je je inschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik dan op deze link.

www.klimaatadaptatienederland.nl

Deze nieuwsbrief wordt verzorgd door Helder en Duidelijk in opdracht van het programma Klimaatadaptatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat - 2021
Twitter
Website
LinkedIn


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Helder en Duidelijk · Vondellaan 60 · Utrecht, 3521 GH · Netherlands