Copy
View this email in your browser
UITNODIGING WEBINAR INNOVATE ATELIER
AMSTERDAM - BUIKSLOTERHAM


Maandag 7 december 2020 | 15.30 – 17.00 uur
Registreren

 Klik op onderstaande knop om te registeren:
Registrer
“Wat betekent het als een wijk Energie Positief wil worden? Welke zaken komen daar bij kijken? Dat wordt op dit moment in Buiksloterham onderzocht in het Europese project ATELIER. Denk mee, laat je inspireren en informeren in deze gratis Innovatie Atelier webinar!”
 
De Gemeente Amsterdam wil samen met lokale partners laten zien dat een (deel van de) wijk Buiksloterham Energie Positief kan worden, oftewel meer energie levert dan gebruikt. In het Europese project ATELIER wordt in twee Europese steden (Amsterdam en Bilbao) een Positief Energie District gerealiseerd. In het project werken 30 organisaties samen aan het realiseren van deze doelstelling in de periode van november 2019 tot december 2024.
 
Om een wijk  energie te laten leveren, zijn veel vernieuwingen en innovaties nodig. In het Innovatie Atelier Buiksloterham wordt door de gemeente, bedrijven, kennisinstellingen en burgers samengewerkt om deze vernieuwingen in de praktijk te realiseren. Denk aan duurzame energie opwek, opslag en uitwisseling. Dit brengt niet alleen technische uitdagingen met zich mee, maar ook uitdagingen rond financiering en betaalbaarheid, wetgeving en juridische kaders, en sociale innovatie. De burger heeft bij het realiseren van een energie-positieve wijk een belangrijke rol.

In deze webinar wordt de officiële aftrap gegeven van het Innovatie Atelier Buiksloterham. De gelegenheid om u te informeren over de ambities en de werkwijze om een energie-positieve wijk te realiseren in Buiksloterham!

Voor meer informatie:
https://smartcity-atelier.eu/
Sprekers
 

Wethouder van Doorninck over het belang van dergelijke projecten in de duurzaamheisambities in Amsterdam.

Sprekers uit verschillende organisaties:

      
 
Moderator

Waldemar Torenstra is duurzaamheidsambassadeur en bewoner van Schoonschip Amsterdam
 
 
Connect with ATELIER!
Copyright © 2021 ATELIER, All rights reserved.


Imprint | Data policy

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.